Νταβός και Σεν Μόριτς υποψήφια
Την πρόθεσή τους να θέσουν υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 γνωστοποίησαν τα διάσημα θέρετρα της Ελβετίας.
Αύριο (31/3) μάλιστα, θα καταθέσουν επίσημα τις υποψηφιότητές τους στην Ελβετική Ολυμπιακή Επιτροπή. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (SDA), οι δύο πόλεις πιστεύουν ότι διαθέτουν ήδη τις περισσότερες χειμερινές αθλητικές εγκαταστάσεις που απαιτούνται για τη διοργάνωση, ενώ θα συμπληρωθούν με έργα, τα οποία θα γίνουν, και οι υπόλοιπες.
Το Σεν Μόριτς έχει ήδη διοργανώσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 1928 και του 1948, ενώ έχει θέσει και άλλες φορές υποψηφιότητα, αλλά χωρίς επιτυχία. Η ΔΟΕ θα αποφασίσει το 2015 για τη χώρα, στην οποία θα αναθέσει τη διοργάνωση του 2022.