Μποξ: Ο Έλληνας που κέρδισε τον Μέσι
Ο Σέρχιο Μαρτίνες (σ.σ. Sergio Martinez) αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της Αργεντινής ξεπερνώντας μεταξύ άλλων τον παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστή, Λιονέλ Μέσι.
Στη σχετική ψηφοφορία πήραν μέρος, όπως συνηθίζεται, εκπρόσωποι των Μέσων της νοτιοαμερικανικής χώρας. Η απόφασή τους δεν προκαλεί ιδιαίτερο σοκ, καθώς ο Martinez (50-2-2, 28 KOs) είναι εξίσου δημοφιλής με τον Μέσι στην Αργεντινή. Ο WBC Middleweight Champion, μάλιστα, ετοιμάζεται για αγώνα παγκόσμιου τίτλου στην πατρίδα του, κάτι που προφανώς μέτρησε υπέρ του, καθώς ο 25χρονος ποδοσφαιριστής «βγάζει το ψωμί του» στην Ισπανία.
Πάντως ο Μέσι δεν έμεινε χωρίς διάκριση, καθώς πήρε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στη «χώρα του ταγκό». Συνολικά κατατάχθηκε τρίτος, καθώς τον ξεπέρασε ο Sebastian Crismanich του taekwondo, πλην του Martinez. Άλλωστε ο τελευταίος κατέκτησε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της Αργεντινής στους φετινού Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος. Είναι τιμή μου που κέρδισα αυτό το βραβείο, μπροστά από αθλητές όπως ο Σεμπάστιαν Κρισμάνιτς και ο Λιονέλ Μέσι. Δεν το περίμενα, αλλά απέκτησα επιπλέον κίνητρο για το μέλλον» δήλωσε ο Martinez ύστερα από τη βράβευσή του.
Ο ελληνικής καταγωγής παγκόσμιος πρωταθλητής εξέφρασε αισιοδοξία και για τον αγώνα εναντίον του Βρετανού, Martin Murray (24-0-1, 10 KOs): «Είναι μεγάλος αθλητής και άξιος σεβασμού, αλλά ο αγώνας μας δεν θα ξεπεράσει τον όγδοο γύρο». Σημειώνουμε πως το συγκεκριμένο ματς θα γίνει στο γήπεδο της Ρίβερ Πλέιτ ή σε αυτό της Βελέζ Σάρσφιλντ, αν και ο 37χρονος Αργεντινός προτιμά το «Momumental» λόγω οπαδικών πεποιθήσεων.