Αντωνάκου: «Θέλουμε το μετάλλιο»

Αντωνάκου: «Θέλουμε το μετάλλιο»

Η Σταυρούλα Αντωνάκου υποστήριξε πως η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών είναι ικανή να κατακτήσει ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ολλανδίας.

Η διεθνής πολίστρια μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra Fm» και τόνισε πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει τη δυνατότητα να φέρει ακόμα μια διάκριση ενώ παράλληλα υποστήριξε πως απέδειξε ότι δίκαια είναι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι της Ελλάδας με την Ιταλία:

«Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια τους έχουμε πάρει τον αέρα. Τα προηγούμενα μας είχαν πάρει εκείνες τον αέρα. Χθες ήταν μια σημαντική νίκη γιατί ήταν πρεμιέρα και το φοβόμασταν λίγο αλλά και για την πορεία του Πανευρωπαϊκού. Η ομάδα χθες έδειξε χαρακτήρα. Δεν πιάσαμε πολύ καλή απόδοση, συν του ότι χθες οι διαιτητές ήταν κάπως περίεργοι για να το πούμε ευγενικά. Πάντα με τους Ιταλούς υπάρχει ένα θέμα με τους διαιτητές. Όμως έδειξε χαρακτήρα και σε κρίσιμα σημεία διαχειρίστηκε και το σκορ και κάποιες εξάρσεις πάρα πολύ κρίσιμες. Βάλαμε τα γκολ που χρειαζόμαστε, παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα και δείξαμε ότι δεν είμαστε τυχαία μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Ακόμη και σε μια κακή μας μέρα καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Η Ιταλία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες και έτσι αποδείξαμε γι ακόμη μια φορά ότι δίκαια είμαστε παγκόσμιες πρωταθλήτριες».

Για το εάν ο στόχος είναι διπλός: Η πρόκριση στο Προολυμπιακό και μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό:

«Η αλήθεια είναι ότι φέτος είναι μια χρονιά πάρα πολύ δύσκολη για όλους και η προετοιμασία μας ήταν δύσκολη φέτος γιατί υπάρχουν συνεχή παιχνίδια με τους συλλόγους μας και στο ενδιάμεσο εθνική ομάδα, ήταν μια πολύ περίεργη χρονιά, δύσκολη, γεμάτη με άγχος. Το ευρωπαϊκό έχει αυτή την ιδιαιτερότητα, ότι όλες οι ομάδες είναι με το πιστόλι στον κρόταφο. Είναι έξι καλές ομάδες που διεκδικούν τέσσερα εισιτήρια για το Προολυμπιακό. Για μας πρώτος στόχος είναι αυτός: Να βγούμε πρώτοι στον όμιλο ώστε να μην έχουμε άγχος πλέον για την πρόκρισή μας στο Προολυμπιακό. Από κει και πέρα, σαν ομάδα που διεκδικεί μετάλλια κάθε χρόνο πρέπει και θέλουμε να βρεθούμε στην τετράδα, να διεκδικήσουμε το μετάλλιο.

Για το ματς με την Γερμανία: «Δε νομίζω ότι αποτελεί φόβητρο για μας. Αυτή τη στιγμή το κρίσιμο παιχνίδι που μας απομένει είναι αυτό με την Ισπανία σε τρεις μέρες από τώρα. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη και στα δύο παιχνίδια και από κει και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει».

Για την Ρωσία:

«Φέτος η Ρωσία μας έχει κάνει την τιμή πολλές φορές και με τον Ολυμπιακό και με την Εθνική. Εχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας ακόμα. Θα κοιτάζουμε ένα - ένα τα παιχνίδια ξεχωριστά γιατί είπαμε οι στόχοι είναι δύο. Περιμένουμε να τελειώσουν τα παιχνίδια με την Γερμανία και την Ισπανία και από κει και πέρα όποιος αντίπαλος προκύψει να είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε. Θα τον κοιτάξουμε στα μάτια και θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Για την σιγουριά που αποπνέει η Εθνική ομάδα:

«Στον αθλητισμό τίποτα δεν είναι σίγουρο και είναι ένα επιπλέον βάρος το ότι είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής πρέπει να αποδεικνύεις συνέχεια ότι δεν είσαι τυχαία αλλά και να παλεύεις συνεχώς ακόμη περισσότερο γιατ ί όλοι θέλουν να κερδίσουν τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Αυτό είναι δεδομένο. Εμείς αυτό που ξέρουμε σίγουρο είναι ότι αγαπάμε πάρα πολύ αυτό που κάνουμε, παρ' όλες τις συνθήκες, παρ' όλες τις δυσκολίες που συνεχίζουν και είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Είμαστε διψασμένες για νίκες και επιτυχίες, ούτε την έχουμε ψωνίσει, ούτε τίποτα τέτοιο. Ο στόχος ήταν πολύ συγκεκριμένος από την πρώτη μέρα που μαζευτήκαμε πριν από τρία χρόνια, ότι θέλαμε να φτάσουμε στην Ολυμπιάδα και από κει και πέρα αυτές οι επιτυχίες που έρχονται κάθε χρόνο, μας έχουν ανοίξει έναν δρόμο πως εάν περάσουμε στην Ολυμπιάδα, μπορούμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα: Να πάρουμε ένα μετάλλιο, να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Ήταν πολύ δύσκολο το χθεσινό παιχνίδι και γενικά η παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό γιατί μετά από μια μεγάλη επιτυχία, το επόμενο είναι παγίδα. Γι αυτό και χθες ήταν πολύ σημαντική νίκη για μας. Ναι μεν δεν πιάσαμε μια πολύ καλή απόδοση αλλά πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και δείξαμε πως η ομάδα μας προχωράει και προχωράει δυνατά.

Για την Εθνική ανδρών:

«Οι άντρες μας είναι μια μεταβατική περίοδο και για το καλό του πόλο η Εθνική ανδρών έχει προσφέρει κι αυτή στο παρελθόν πολλές μεγάλες επιτυχίες. Είναι για το καλό του ελληνικού πόλο να υπάρχουν στις μεγάλες διοργανώσεις και να προκριθούν και στην Ολυμπιάδα. Ελπίζω στο Προολυμπιακό όπου θα χουν περάσει κατά 99%, να πάρουν κι αυτοί την πρόκριση και να πάμε όλοι μαζί στο Λονδίνο».



Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved