Το… ευρωπαϊκό σίριαλ Ντονά

Το… ευρωπαϊκό σίριαλ Ντονά

Επιστολή στήριξης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αμοιβόμενων Αθλητών στον Ντονά - Η απάντηση της ΕΣΑΠ.

Η υπόθεση του Στάθη Ντονά, που παραπέμφθηκε στον αθλητικό δικαστή και την ΕΦΙΠ για δηλώσεις του εναντίον της ΕΣΑΠ, είχε συνέχεια και… εκτός συνόρων.

Η τελευταία έκφραση συμπαράστασης ήρθε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αμειβόμενων Αθλητών (EUAthletes), η οποία με επιστολή της τάσσεται υπέρ του παίκτη («θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τον κ. Ντονά στην υπόθεση αυτή»), ζητά από την ΕΣΑΠ να ανακαλέσει την απόφασή της για παραπομπή και καλεί για συνεργασία με τον σύνδεσμο των αθλητών για τα «πολύ σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό βόλεϊ».

Η ΕΣΑΠ απάντησε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με την εξής επιστολή:

H EΣΑΠ, στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής οργάνωσης του Ελληνικού Πρωταθλήματος, προσπαθεί μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες να συνεργαστεί με όλους τους φορείς του αθλήματος, με σκοπό την αντιμετώπιση και των προβλημάτων των αθλητών.

Εδώ και τέσσερα (4) χρόνια, οπότε και ξεκίνησαν οι συναντήσεις με τον ΠΑΣΑΠ έχουμε υιοθετήσει πολλές από τις προτάσεις των αθλητών διότι θεωρούμε ότι μόνον μέσω διαλόγου όλων των φορέων μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα.

Ως παράδειγμα σας αναφέρουμε ότι σήμερα έχουμε κληθεί από την ΕΟΠΕ να παρευρεθούμε σε νέα συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί με αντικείμενο ορισμένα αιτήματα του ΠΑΣΑΠ, κι εμείς ,παρόλο που οι επιθέσεις που δεχόμαστε υπερβαίνουν τα όρια της δεοντολογίας, θα είμαστε εκεί για να συζητήσουμε για το κάλο του Πρωταθλήματος της Α1 και γενικά του αθλήματος του βόλεϊ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ αποφάσισε ομοφώνα να παραπέμψει τον αθλητή Στάθη Ντονά διότι ο συγκεκριμένος αθλητής, πέραν του ότι ένα προσωπικό του θέμα με το σωματείο του, το γενίκευσε θεωρώντας όλα τα σωματεία αφερέγγυα, όλους τους παράγοντες ανίκανους κ.ο.κ., δυσφήμισε τον φορέα μας και γενικά αμφισβήτησε στο σύνολο την προσπάθεια που διενεργούμε με σκοπό και την προώθηση των συμφερόντων των αθλητών οι οποίοι είναι ένας κρίκος της αλυσίδας του Πρωταθλήματος μας.

Κατόπιν τούτου, δεδομένου ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας δυσφημεί δημόσια χωρίς αποδείξεις, για τον λόγο αυτόν αποφασίσαμε να τον παραπέμψαμε στα αρμόδια όργανα, προκειμένου να κρίνουν κατά πόσον οι δηλώσεις του, οι οποίες σημειωτέον πραγματοποιήθηκαν δυο φορές, εμπίπτουν στα όρια της αθλητικής συμπεριφοράς που οφείλει να τηρεί ένας αθλητής ή τα έχουν υπερβεί.

Στην δύσκολη αυτή περίοδο, να είστε βέβαιοι ότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν τα σωματεία είναι να προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια, όμως σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές που έχουν ως αποτέλεσμα την προσβολή και πλήρη απαξίωση του έργου μας.

Επειδή θεωρούμε ότι μόνον με διάλογο λύνονται τα θέματα στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διάγουμε, εμείς εμπράκτως αποδεικνύουμε ότι θέλουμε να βρούμε κοινές λύσεις και για αυτό θα παραβρεθούμε στην σημερινή συνάντηση με την ΕΟΠΕ .

Το ίδιο ελπίζουμε να ισχύει και για τον ΠΑΣΑΠ .
Είμαστε στην διάθεση σας για γόνιμο και ειλικρινή διάλογο.



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved