«Έσβησαν» τη Βοζνιάκι
Με μια εκπληκτική εμφάνιση στο διπλό, η εθνική ομάδα τένις εξασφάλισε την παραμονή της στην 1η κατηγορία της Ευρωαφρικάνικης Ζώνης του Fed Cup.
Επικράτησε της Δανίας, που είχε στη σύνθεσή της, το Νο 1 του κόσμου, την Καρολίν Βοσνιάκι, με 2-1 στην πόλη Εϊλάτ του Ισραήλ.
Το ελληνικό δίδυμο, με τις Λένα Δανιηλίδου, Ειρήνη Γεωργάτου, έχοντας κερδίσει το 1ο σετ με 6-2, βρέθηκε να χάνει με 4-0 και 5-2 στο 2ο σετ από τις Βοσνιάκι, Γκράγκε και ενώ όλα έδειχναν ότι η συνάντηση θα κρινόταν στο τάι μπρέικ, του τελικού σετ, το ελληνικό δίδυμο με αντεπίθεση διαρκείας, πήρε πέντε συνεχόμενα γκέιμ κι έφτασε στην πολυπόθητη νίκη με 6-2, 7-5.
Η ελληνική ομάδα, παρά το ότι δεν στάθηκε τυχερή στην κλήρωση, αφού της έφερε για αντίπαλο στα πλέι-οφ τη Δανία, τελικά τα κατάφερε και ας είχε να αντιμετωπίσει το Νο 1 του παγκόσμιου τένις.
«Έπαιξαν φανταστικό τένις κι έκαναν τη Βοσνιάκι να βγει από τα ρούχα της. Τους αξίζουν χίλια μπράβο. Τα κορίτσια στάθηκαν εξαιρετικά σε μια διοργάνωση που είχε συγκεντρώσει κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου τένις,» δήλωσε ο προπονητής Γ. Καλοβελώνης.
Ο Σπύρος Ζαννιάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στον προπονητή και στις τενίστριες: «Το ελληνικό τένις έχει παρόν και μέλλον. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στη μεγάλη αυτή επιτυχία. Τα κορίτσια μας έκαναν γι άλλη μια φορά υπερήφανους»
Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί για την ελληνική ομάδα, καθώς στο πρώτο παιχνίδι του απλού η Γεωργάτου νίκησε την Κάρεν Μπάρμπατ με 6-1, 7-6 (2). Η Δανιηλίδου γνώρισε την ήττα από τη Βοσνιάνκι με 6-0, 6-3, αλλά πήρε την «εκδίκησή» της, στο διπλό.