Ο μικρός «βασιλιάς» της Ευρώπης στο Onsports!

Ο μικρός «βασιλιάς» της Ευρώπης στο Onsports!

Ο Ευγένιος Ιωαννίδης είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών στον… σκακιστικό κόσμο. Ο ταλαντούχος 10χρονος της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 10 μίλησε αποκλειστικά στο Onsports.gr.

 Ο μικρός σκακιστής μεταξύ άλλων τόνισε ότι λατρεύει το άθλημα με το οποίο ασχολείται, του αρέσει όμως και το μπάσκετ, ενώ η αγαπημένη του ομάδα είναι ο Άρης. Αναφορικά με το τουρνουά που έγινε στη Βουλγαρία τόνισε ότι δεν είχε άγχος, ενώ όλοι τον είχαν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή.

Αναλυτικά:

- Θέλω να μου πεις δυο λόγια για την εμπειρία σου από μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και το πώς ένιωθες από παιχνίδι σε παιχνίδι;

Ένοιωθα καλά γιατί δεν είχα μεγάλο άγχος για τις παρτίδες μου. Προετοιμαζόμουν καλά ενάντια στους αντιπάλους μου.  Πριν κάθε αγώνα μου έδινε θάρρος ο προπονητής μου για να τα πάω καλά.

- Πόσο σε βοήθησαν οι άλλοι Έλληνες παίκτες που βρέθηκαν στην αποστολή μαζί σου;

Ήταν χαρούμενοι με την προοδό μου.

- Πως αισθάνεται ένας σκακιστής της ηλικίας σου, όταν βλέπει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην κορυφή; Το άγχος μεγαλώνει ή το βλέπεις σαν παιχνίδι όπως «επιβάλει» η ηλικία σου;

Όταν φθάνεις σε ένα σημείο που είσαι αρκετά ψηλά, βλέπεις πλέον τι πρέπει να κάνεις για να σιγουρέψεις την καλή σου θέση στο τουρνουά.

-Θέλω να μου πεις για την αντίδραση των συμμαθητών σου, όταν πήγες στο σχολείο, φαντάζομαι πήρες το κύπελλο μαζί σου!

Όλοι οι φίλοι μου χάρηκαν με το αποτέλεσμα.

-Ποιο είναι το σκακιστικό σου πρότυπο; Ο προπονητής σου Γιάννης Παπαϊωάννου ή κάποιος άλλος;

Το πρότυπό μου δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος παίκτης.

-Εκτός από το σκάκι τι άλλα αθλήματα σου αρέσουν; Το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ; Τι ομάδα είσαι;

Είμαι ΑΡΗΣ και προτιμώ το μπάσκετ πιο πολύ απο το ποδόσφαιρο.

-Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς, θα ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το άθλημα;

Ναι θέλω. Μου αρέσει πολύ να παίζω σκάκι και θέλω να συνεχίσω να το κάνω και να φτάσω σε πολύ υψηλό επίπεδο.

«Απόλυτη αγάπη για το άθλημα»

Ο πατέρας του νεαρού Ευγένιου, Πέτρος Ιωαννίδης, με την σειρά του θέλησε να ευχαριστήσει την Ομοσπονδία και ειδικότερα τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Μιχάλη Καλοσκάμπη.

Επίσης, αποκάλυψε ότι ο Ευγένιος είναι αρκετά ζωηρός όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του και αρκετά άτακτος. Τέλος, υπογράμμισε ότι το σκάκι του αρέσει πάρα πολύ και αποτελεί τη μεγάλη του αγάπη.

Αναλυτικά:

-Θέλω να μου πείτε αν η Ομοσπονδία ήταν δίπλα σας σε όλη αυτή την προσπάθεια και αν βοηθάει με κάποιον τρόπο τον Ευγένιο και τα άλλα ταλαντούχα παιδιά της ηλικίας του.

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία βοηθάει ουσιαστικά όλα τα παιδιά που αγαπούν το σκάκι και ασχολούνται εντατικά με το συγκεκριμένο άθλημα.  Για τη συγκεκριμένη διάκριση στο Πανευρωπαϊκό σαν γονείς αναγνωρίζουμε τη σημαντικότατη συνδρομή και στήριξη του κυρίου Μιχάλη Καλοσκάμπη (αρχηγού της ελληνικής αποστολής).  Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παράγοντες της Ομοσπονδίας που συνεχίζουν και βοηθούν με κάθε τρόπο τον Ευγένιο.

-Είχατε κάποια σχέση με τον χώρο; Πως προέκυψε το σκάκι και μάλιστα από τόσο μικρή ηλικία για τον Ευγένιο;

Καμία σχέση με το άθλημα. Απλά η Έφη (η μαμά του Ευγένιου) και εγώ γνωρίζαμε τις σκακιστικές κινήσεις.  Όταν ήταν έξι χρονών και τον αφήναμε στη ΧΑΝΘ για καλοκαιρινή απασχόληση παρατηρούσε τα άλλα παιδιά που έπαιζαν σκάκι. Επειδή του άρεσε ζήτησε από τη μητέρα του να του μάθει πως παίζεται.  Η Έφη του έμαθε τις κινήσεις και έτσι ξεκίνησε να παίζει σκάκι.  Στη συνέχεια, ένας ξάδερφος της Έφης που έπαιζε σκάκι όταν ήταν νεότερος, μας πρότεινε να τον εντάξουμε σε κάποια σκακιστική ακαδημία.

-Πείτε μας δυο λόγια για τον Ευγένιο και την καθημερινότητα του; Σαν όλα τα παιδιά της ηλικίας του είναι ζωηρός ή το σκάκι τον έχει βοηθήσει να συγκεντρώνεται πιο εύκολα και να σκέφτεται περισσότερο πριν κάνει την αταξία...

Είναι ένα παιδί ζωηρό όπως είναι και όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές σαν παιδί κάνει τις αταξίες του χωρίς δεύτερη σκέψη.  Του αρέσει να παίζει μπάσκετ, να παρακολουθεί κινηματογράφο και γενικά να είναι με τους φίλους και συμμαθητές του.  Το σκάκι είναι κάτι που αγαπάει πολύ και έχει την πεποίθηση να συνεχίσει να ασχολείται με αυτό.



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved