«Καμία σχέση με τον ΟΦΗ»

«Καμία σχέση με τον ΟΦΗ»

Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Εργοτέλης, Γιάννης Ράλλης, εξήγησε τη στάση της ομάδας του στο χθεσινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.

Παράλληλα, παρουσίασε τις προσπάθειες με επίκεντρο το ζήτημα του ΟΦΗ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Ράλλη στον «ΑΛΦΑ ΡΑΔΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 106,2»

- Καταρχήν τι έγινε χθες, τι σχέση έχει με τον ΟΦΗ ή τι σχέση δεν έχει με τον ΟΦΗ η χθεσινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της super league;
«Δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΦΗ. Εμάς το θέμα το χθεσινό στο συμβούλιο ήταν, είχαμε πάρει μάλλον μία απόφαση πέρυσι για τις ομάδες της super league αυτές καθʼ αυτές για τις ομάδες τις 16 να εισάγουν τα κριτήρια της αδειοδότησης που μας έχει στείλει η ΕΠΟ και η ΟΥΕΦΑ».

- Κάτι το οποίο ψηφίστηκε πριν από ένα χρόνο....
«Αυτό ήταν απόφαση δεν ήταν μέσα σε προκήρυξη πρωταθλήματος. Η χθεσινή επανάληψη της ίδιας απόφασης έχει να κάνει καθαρά μόνο με τις ομάδες της super league και όχι με τις ομάδες της Β΄ Εθνικής. Διότι με τη λογική ότι αν αλλάζαμε χθες την απόφαση μας θα ήταν  πάρα πολύ εύκολο για τον Ηρακλή που έχει αποκλειστεί λόγω αδειοδότησης πέρα απʼ τα πλαστά. Η πρώτη απόφαση για τον Ηρακλή ήταν ότι υποβιβάστηκε λόγω αδειοδότησης. Τυχόν αλλαγή της απόφασης μας αυτής θα ερχόταν κι ο Ηρακλής και θα έλεγε «χωρίς αδειοδότηση κι εγώ θέλω να επανέλθω». Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η απόφαση απʼ τη στιγμή που είχε παρθεί πέρυσι  από όλα τα μέλη της superl league, καλώς ή κακώς αν θέλετε, αφορούσε μόνο τα μέλη της super league. Για το θέμα της αδειοδότησης των ομάδων Β΄ Εθνικής ήταν αρμόδιοι να αποφασίσουν η football league σαν αρμόδιο όργανο δικό τους και η ΕΠΟ. Και οι ίδιοι πέρυσι πήραν την ίδια απόφαση να έχουν κριτήρια ΟΥΕΦΑ. Το γιατί το πήραν δικό τους το θέμα. Ήρθε όμως με τα τελευταία γεγονότα η επίσκεψη στελεχών της ΟΥΕΦΑ στην Ελλάδα όπου μετέφεραν στην ΕΠΟ ότι κακώς έχουν ένα κριτήριο για όλες τις ομάδες, και το σεβόμαστε κι εμείς και το στηρίζουμε κι εμείς, είτε για ομάδες Β΄ Εθνικής, είτε για ΟΥΕΦΑ να παίξεις είτε για να παίξεις μόνο super league και αποτέλεσμα αυτού ήταν η ΕΠΟ να στραφεί προς αυτή τη λύση της ΟΥΕΦΑ και την οποία ζητούσε, αν θέλετε, τη συναίνεση της super league και της football league για την υλοποίηση του. Αυτό το θέμα εμείς χθές το περάσαμε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Δηλαδή εάν η football league και η ΕΠΟ πάρει απόφαση για οποιαδήποτε ομάδα να συμμετέχει του χρόνου στην super league χωρίς αδειοδότηση, η super league θα το αποδεχτεί. Απλώς θα υπάρχει μία χρονική περίοδο προσαρμογής της ομάδος αυτής μέχρι να αποκτήσει κι αυτή τα κριτήρια που χρειάζονται της super league για την αδειοδότηση. Δυστυχώς όμως πριν καν βγει η ανακοίνωση της super league βγήκαν κάποιοι στο θέμα της ψήφισης της ίδιας απόφασης του συνεταιρισμού που είχε πάρει πέρυσι με την ίδια. Μα λογικό ήταν να είναι ίδια η απόφαση γιατί αφορούσε καθαρά και μόνο τις ομάδες της super league και καμία άλλη ομάδα. Εκεί σταθήκαμε. Δεν αρνηθήκαμε εμείς να δεχτούμε ομάδα από την football league η οποία δεν έχει άδεια. Και τελικά η ανακοίνωση που ήρθε αργότερα από τη super league και η οποία δημοσιεύτηκε και την ξέρετε όλοι σας είναι σαφέστατατη».

- Και βάζει και τα πράγματα στη θέση τους...
«Ακριβώς. Έγινε μια παρεξήγηση δεν ξέρω από πού προήλθε εγώ δεν μπορούσα να παρακολουθώ τα γεγονότα βρισκόμενος πάνω στην Αθήνα κακή πληροφόρηση θέλετε, ηθελημένη κακή πληροφόρηση θέλετε, όπως και να το πείτε είναι λάθος πάντως και ειδικά σε εκπροσώπους ομάδων, οποιαδήποτε ομάδα κι αν είναι αυτή, να τοποθετούνται πριν καν να ακούσουν την επίσημη τοποθέτηση του οργάνου που λέγεται super league».


- Κάποιοι βιαστήκαν να βγάλουν τα συμπεράσματα που ήθελαν να βγάλουν;
«Το στενάχωρο είναι ότι μπλέκουνε και τον Εργοτέλη μέσα για τη στάση τους στο θέμα αυτό. Μα η στάση δεν ήταν ενάντια του ΟΦΗ ίσα-ίσα απεναντίας με τη στάση αυτή που ήταν όλων των μελών ότι όταν η κατάσταση αυτή για τις ομάδες της super league να έρθουν απάνω χωρίς αδειοδότηση. Δεν είναι κάτι το αντίθετο για τις ομάδες όλες όχι μόνο για τον ΟΦΗ. Οποιαδήποτε είτε με plays offs είτε με απευθείας άλλων είτε με κάτι άλλο εμείς τις δεχόμαστε, ελάτε χωρίς άδεια αλλά μέσα σʼ ένα πλαίσιο που θα ορίσει η ΟΥΕΦΑ και η ΕΠΟ σʼ ένα χρονικό διάστημα α θα πρέπει να προσαρμοστείτε στα δεδομένα που επιβάλει η ΟΥΕΦΑ για τις ομάδες της super league».

- Το θέμα, λοιπόν, για τον ΟΦΗ είναι ξεκάθαρο;
«Παρεπιπτώντος επειδή ζούμε σε μια χώρα όπου τα πάντα αλλάζουν σε μια στιγμή έκανα μία κουβέντα με τον πρόεδρο της super league πριν το συμβούλιο για το θέμα του ΟΦΗ, του εξήγησα του ανθρώπου ότι θεωρώ κι συζητήσαμε σαν ομάδα ότι ήταν δίκαιο το αίτημα του ΟΦΗ να διαμαρτύρεται και να φωνάζει λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είναι δυνατόν μία ομάδα να φωνάζει δύο μήνες και να λέμε ότι έχει άδικο. Κάπου μήπως έχουν δίκιο κι αυτοί. Μήπως πρέπει να βρούμε και κάποια άλλη λύση προκειμένου να φύγουμε απʼ αυτό το αδιέξοδο που έχει παρουσιαστεί τώρα; Και συζητώντας καταλήξαμε στην πρόταση αυτή που έκανε ο κ. Μαρινάκης να συζητηθεί από νέα επιτροπή, από νέα μέλη της επιτροπής πάλι ο φάκελος του ΟΦΗ το οποίο το δέχθηκε ο νομικός εκπρόσωπος αντιπρόσωπος του ΟΦΗ ο κ. Μαρινάκης. Όμως ήταν ένα δεύτερο σενάριο εναλλακτικό ανεξάρτητα απʼ το πρώτο. Δηλ. έγιναν δύο βήματα χθες ένα ότι δεχτήκαμε ομάδες να βγαίνουν στη super league χωρίς άδεια και το δεύτερο ήταν για το δίκαιο αίτημα του ΟΦΗ όσον αφορά το φάκελο του. Το δίκαιο για τους ανθρώπους του γιατί εμείς δεν έχουμε δει το φάκελο να δούμε αν είναι σωστά ή όχι και δεν μας απασχολεί κιόλας αυτό. Αλλά η εκτίμηση μου είναι ότι για να φωνάζουν τόσο πολύ οι άνθρωποι αυτοί κάπου έχουν δίκαιο. Δεν μπορεί να μιλάνε δύο μήνες και να τα λένε όλα ψέματα. Κάπου πρέπει να υπάρχουν και αλήθειες. Και με τη λογική αυτή θα προτείνει κι ο κ. Μαρινάκης στο συμβούλιο της επανεκτίμησης στην ΕΠΟ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα ότι πρέπει να γίνετε μία επανεξέταση του φακέλου από άλλη επιτροπή όχι μόνο για τον ΟΦΗ για κάθε ομάδα που διαμαρτύρεται. Διότι δεν είναι αλάνθαστος στη ζωή. Ίσως κάποιοι να έχουν κάνει κάποια λάθη, είτε λέγεται επιτροπή, είτε λέγετε Εργοτέλης, είτε λέγετε ΟΦΗ, super league, οτιδήποτε ή ΕΠΟ. Τα λάθη αυτά πρέπει να τα βλέπουμε και να τα διορθώνουμε. Αυτή είναι η σκέψη και η κατεύθυνση η δικιά μας σαν Εργοτέλης».

- Οπότε το πράγμα αυτό έχει ξεκαθαρίσει. Η απόφαση για την επικύρωση της βαθμολογίας της super league πηγαίνει τη Δευτέρα 11 Ιουλίου;
«Ναι 11 Ιουλίου θα γίνει αυτό το είχαμε δεσμευτεί και σαν ομάδα και το είχαμε δηλώσει ότι δε θα συναινούσαμε σε καμία επικύρωση της βαθμολογίας αν πρώτα δεν έχουμε την εικόνα αυτής της κατάστασης και μάλιστα επειδή χωρίς να γίνει εσκεμένα αυτό αλλά έτσι μέσα στην πίεση του συμβουλίου τέθηκε να γίνει το συμβούλιο της super league το επόμενο γύρω στις 7 Ιουλίου. Εκεί τους λέω με συγχαρείτε ότι την ίδια μέρα ότι αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες του ΟΦΗ θα υπάρχει το δικαστήριο του ΟΦΗ. Είναι άδικο και καθόλου σωστό, καθόλου ηθικό τώρα που μια ομάδα θα είναι στο δικαστήριο το απεύχομαι να πάει στα δικαστήρια γιατί πρέπει να βρεθεί λύση εμείς να συνεδριάζουμε για επικύρωση της βαθμολογίας. Το αποδέχθηκαν όλοι και γίνεται το συμβούλιο στις 11 του μηνός».

- Εσείς με τη δική σας εκτίμηση και με βάση το κλίμα που λαμβάνετε στην super league και στη χθεσινή συνεδρίαση θεωρείτε ότι και με την ημερομηνία είναι εφικτό να έχουν προκύψει αποφάσεις για κάποιες ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των τελευταίων ημερών;

«Με βάση αυτά που διαβάζω και επειδή οι αθλητικοί δικαστές δεν έχουν πάρει δικογραφίες στα χέρια τους ακούγεται και διάβασα ότι θα την πάρουν σήμερα ή αύριο δεν ξέρω το χρόνο που θέλουν οι άνθρωποι προκειμένου να τη δικάσουν πειθαρχικά και μόνο όχι ποινικά. Το ποινικό είναι άλλο μέρος το οποίο θα πάει στη δικαιοσύνη τακτική ποινική. Το πειθαρχικό όμως δεν ξέρω κατά πόσο θέλει το χρόνο να ενημερωθεί σε μία τόσο μεγάλη δικογραφία να τους καλέσει να πάρει απολογίες κ.τ.λ. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα το οποίο θα μας ταλαιπωρήσει για όλο τον Ιούλιο για όλες τις ομάδες».



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved