Super League, ΑΕΚ: Απάντηση Κοσμά σε Μαρινάκη - «Αν υπήρχε διαφθορά δεν θα ήσασταν πρώτος»

Super League, ΑΕΚ: Απάντηση Κοσμά σε Μαρινάκη - «Αν υπήρχε διαφθορά δεν θα ήσασταν πρώτος»

Super League: Τη θέση της ΑΕΚ για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, εξέφρασε ο Γιώργος Κοσμάς, ο οποίος παράλληλα απάντησε και στις αναφορές του Βαγγέλη Μαρινάκη για διαφθορά και διαιτησία.

Ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, εκπροσώπησε την ΑΕΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League που έλαβε χώρα την Τρίτη (03/10) μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Γιώργος Κοσμάς επανέλαβε τη θέση της Ένωσης για την αναβάθμιση του προϊόντος, ενώ στην συνέχεια απάντησε στις αναφορές του προέδρου του Συνεταιρισμού, για διαφθορά και διαιτησία.

«Και η ΑΕΚ είναι απόλυτα σύμφωνη με το να συνεδριάζει όποτε κρίνεται απαραίτητο η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Όμως επειδή είπατε για πραξικοπηματική αναβολή προηγούμενης συνεδρίασης, να θυμίσω πως η συνεδρίαση που αναβλήθηκε είχε συγκληθεί με θέμα την αποπομπή του Μπένετ επειδή είχε παραβεί την συμφωνία των τεσσάρων ομάδων κι επειδή η ΑΕΚ πρώτη βγήκε και είπε προς Θεού όχι Έλληνας διαιτητής στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. Και το αιτιολογήσαμε με το γεγονός πως υπάρχει συμφωνία κυρίων για ξένους διαιτητές σε αυτά τα παιχνίδια. Διαφωνήσαμε με τον ορισμό Έλληνα και γι’ αυτό ήρθε σε αυτή τη θέση ο Μπένετ», ήταν μεταξύ άλλων τα πρώτα λόγια του Γιώργου Κοσμά.

Και συνέχισε: «Η ΑΕΚ τηρεί λοιπόν τον λόγο της και τις συμφωνίες της. Η ΑΕΚ αντελήφθη πως ορίστηκε η συνεδρίαση της επιτροπής για αντικατάσταση του κ. Μπένετ, οπότε από την στιγμή που παραιτήθηκε ενημερωθήκαμε κι εμείς όπως κι εσείς πως ότι ανεβλήθη. Προφανώς η ΕΠΟ βρίσκεται σε αναζήτηση αρχιδιαιτητή. Το που έχει αποτανθεί δεν το ξέρουμε. Εκτιμούμε πως για να συγκληθεί η επιτροπή, καλό είναι να έχει προϋπάρξει ένα διάστημα μέσα στο οποίο να έχουν συγκεντρωθεί τα ονόματα των υποψηφίων. Να τα έχουμε στα χέρια μας, ο καθένας από μας να τα δει και να κάνουμε τις επιλογές μας».

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, στάθηκε και στις αναφορές που είχαν προηγηθεί την υποβάθμιση του προϊόντος: «Επειδή κ. πρόεδρε μιλήσατε για υποβάθμιση του προϊόντος. Θα έπρεπε πρώτος εσείς ως πρόεδρος του συνεταιρισμού να προστατέψετε το προϊόν κι όχι να το απαξιώνετε με δηλώσεις κι ανακοινώσεις. Αν ήταν τόσο διεφθαρμένο το προϊόν, δεν θα ήσασταν πρώτος με διαφορά. Και η ΑΕΚ δεν θα έχανε κρίσιμους βαθμούς με Πανσερραϊκό, ΌΦΗ. Αυτή την κουβέντα για την διαιτησία μπορούμε να την κάνουμε ώρες και να διαφωνούμε. Κι εμείς ζητάμε αποβολή και πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είπαμε τίποτα, δεν διαμαρτυρηθήκαμε. Αλλά επειδή επικαλεστήκατε και το VAR και είπατε ότι αλλάζουν τις γραμμές και είπατε για πρώτη φορά για παραδοχή της ΚΕΔ. Μιλάμε για ένα δημοσίευμα, στο οποίο αργότερα προστέθηκε πως ο σκόρερ θα ήταν εκτεθειμένος αν έμπαιναν σωστά οι γραμμές. Γιατί δεν το λέμε κι αυτό; Επειδή αναφερθήκατε στις γραμμές του VAR για το οφσάιντ στο δικό μας παιχνίδι».

Ακόμα, ο Γιώργος Κοσμάς υποστήριξε: «Μιλήσατε κ. πρόεδρε επίσης για ένα γήπεδο που έβραζε χθες, στο Ηράκλειο. Συνθήματα κατά της διαιτησίας ακούμε και στο δικό μας γήπεδο. Στο τέλος ο ΟΦΗ έδωσε συγχαρητήρια στον διαιτητή. Λέω πως είστε στα γήπεδα τόσα χρόνια και ξέρετε πολύ καλά ότι πολλές φορές ένα ανάποδο φάουλ αρκεί για να προκαλέσει συνθήματα. Δεν έγινε κάτι παραπάνω. Συνέχεια ασχολούμαστε με την διαιτησία. Εσείς κάνετε φασαρία πριν καν γίνουν τα παιχνίδια. Το κάνατε και με τον Πορτογάλο διαιτητή πριν το μεταξύ μας ματς. Έγινε τίποτα με την διαιτησία εναντίον σας; Δεν έγινε. Αντίθετα, εμείς έχουμε παράπονα. Ήταν μια προσπάθεια να επηρεαστεί ο διαιτητής, αλλά εμείς δεν αντιδράσαμε, δεν δημιουργήσαμε θέμα, δεν θέλουμε την τοξικότητα. Δεν μπορούμε να λέμε να αναδείξουμε το ποδόσφαιρο και την ίδια στιγμή να το υπονομεύουμε. Εμείς χάνουμε, δίνουμε τα χέρια και φεύγουμε».



Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved