Παναθηναϊκός: Βαθιά το χέρι στην τσέπη για την ανανέωση του Αϊτόρ - Τα συν του «τριφυλλιού» (vids)
intime.gr

Παναθηναϊκός: Βαθιά το χέρι στην τσέπη για την ανανέωση του Αϊτόρ - Τα συν του «τριφυλλιού» (vids)

Παναθηναϊκός: Η υπόθεση της ανανέωσης του Αϊτόρ απασχολεί ήδη τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός δεν περίμενε να βάλει ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα τρία γκολ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για να αποφασίσει αν θέλει να κρατήσει τον παίκτη, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν.

Ο Ισπανός εξτρέμ βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρικά ηλικία του. Έμπειρος μα κυρίως πιο ώριμος από ποτέ. Γεννήθηκε στις 10/2/96 και, οπότε σε ηλικία 26 ετών ο ταλαντούχος αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός παραμένει με φιλοδοξίες. Χρήμα και προοπτική. Αυτό κοιτάει ένας παίκτης στην ηλικία του.

Τι κοιτάει ο Παναθηναϊκός; Την ποιότητα, την μεταπωλητική αξία, το δέσιμο με την ομάδα κι επίσης τις φιλοδοξίες που έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Όλα τα διαθέτει ο Κανταλαπιέδρα (τραγουδάει η πέτρα σημαίνει στα ισπανικά το όνομά του). Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ένιωσε σημαντικός και δείχνει την ποιότητά του στο γήπεδο. Με τον Πογιάτος στην αρχή δεν μπόρεσε να παίξει, αλλά ο Ισπανός έφυγε νωρίς, ενώ με τον Μπόλονι ήταν αμοιβαία τα αισθήματα…

Ο Ρουμάνος δεν τον πίστευε, ο Αϊτόρ δεν ένιωσε εμπιστοσύνη και δεν τον ενέπνεε ο έμπειρος τεχνικός. Είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι του 2021 ο Αϊτόρ ψάχτηκε σοβαρά να φύγει κι έφτασε μία ανάσα από την έξοδο, αλλά ομάδες σε Ισπανία και Ολλανδία τον ήθελαν ελεύθερο κι όχι να πληρώσουν τον Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι» επένδυσε σ’ αυτόν, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αϊτόρ, ο οποίος αποτέλεσε επιλογή του πρώην τεχνικού διευθυντή Τσάβι Ρόκα όταν ήρθε είχε ένα καλό συμβόλαιο ύψους 400.000 ευρώ ετησίως. Φέτος, τον τελευταίο χρόνο της συνεργασίας, ενδέχεται να αγγίζει τις 450.000 ευρώ ή και το μισό εκατ.

Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι από το καλοκαίρι υπήρξαν συζητήσεις για την ανανέωση του Αϊτόρ. Άλλες θέλουν τον ατζέντη του παίκτη, ο οποίος ήταν πρόσφατα στην Αθήνα για τη μεταγραφή του Πάολο Φερνάντες στην ΑΕΚ, να έκανε ήδη μία ακόμα κουβέντα με τον Παναθηναϊκό. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν κι άλλες συζητήσεις, προτάσεις, αντιπροτάσεις.

 

Έτσι, γίνεται σε μία διαπραγμάτευση. Το οικονομικό και η προοπτική θα καθορίσουν φυσικά τα πάντα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει τον παίκτη και ο Αϊτόρ νιώθει σημαντικός στον Παναθηναϊκό, ενώ είναι ικανοποιημένος με τη ζωή στην Ελλάδα. Ο Ισπανός, παράλληλα, βλέπει ότι η ομάδα πλέον παλεύει για τίτλους και θα παλέψει και τη νέα περίοδο για συμμετοχή στην Ευρώπη. Όπως είναι τα πράγματα τώρα, δεν αποκλείεται να είναι και για τα προκριματικά του Champions League.

 

Αυτό, όμως, θα το γνωρίζει ο παίκτης σε οκτώ μήνες… Ο Παναθηναϊκός πάλι δεν μπορεί να περιμένει έως τότε. Ο ατζέντης του Αϊτόρ δεδομένα επίσης θα θέλει να εξαργυρώσει την πορεία του Αϊτόρ, η οποία με τον Σέρβο τεχνικό είναι ανοδική. Έχει 68 ματς με 17 γκολ και 14 ασίστ. Τα περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλη ομάδα στην καριέρα του. Στη Τβέντε είχε 61 αγώνες, 24 γκολ και 18 ασίστ, αλλά τη μία σεζόν έπαιξε στη β' Ολλανδίας. Όσο ο Ισπανός, λοιπόν, δίνει ασίστ και σκοράρει, τόσο ανεβαίνει η μετοχή του. Και θα προκύψουν ενδιαφερόμενοι, γιατί είναι 26 ετών, αριστεροπόδαρος, παίζει αριστερά, δεκάρι, ενώ όταν τον πήρε ο Παναθηναϊκός, στη Τβέντε έπαιζε δεξιά.

 

Έχει στατικές φάσεις, είναι τακτικά πειθαρχημένος. Και φυσικά τον Γενάρη υπογράφει ως ελεύθερος. Το θέμα είναι πότε θα προκύψουν και πόσο θα περιμένει ο Αϊτόρ. Μην ξεχνάμε ότι ελεύθερος παζάρευε έπειτα από καλή σεζόν στην Ολλανδία, να έρθει στον Παναθηναϊκό. Και ο εκπρόσωπός του τον είχε στείλει με δηλώσεις του στη μισή Τουρκία.

Ο Παναθηναϊκός σ’ αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να κάνει κάτι. Θα πιέζει, αλλά η πλευρά του παίκτη θα ψάχνει κι όσο βρίσκει ανταπόκριση (έστω προφορικά), τα πράγματα θα δυσκολεύουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μοιάζει απίθανο να υπάρξει άμεσα εξέλιξη. Επίσης, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να βάλει γερά το χρήμα στην τσέπη. Ο Αϊτόρ και ο κάθε ατζέντης που κοιτούν το συμφέρον τους, βλέπουν ότι η ομάδα ανεβάζει το μπάτζετ. Δεν διστάζει να δώσει λεφτά σε ομάδες και συμβόλαια κοντά στο εκατομμύριο.

 

Οπότε όλα δείχνουν ότι εκεί κυμαίνονται οι απαιτήσεις του. Όπως και να έχει, θα χρειαστεί ένα παιχνίδι τακτικής. Υπομονής από τον Παναθηναϊκό. Να πιέζει, να κρατάει ζεστό τον παίκτη. Όσο η ομάδα, άλλωστε, κυνηγάει την κορυφή και ο Αϊτόρ νιώθει σημαντικός, μπορεί να χαμηλώσει το κασέ για να μείνει κι ας του δίνουν αλλού περισσότερα. 

Με τη σειρά του το «τριφύλλι» δεν θέλει να χάσει έναν καλό παίκτη, αλλά δεν θέλει να πληρώσει και περισσότερα απ' όσα χρειάζεται. Το απέδειξε και με την αποχώρηση των Γκατσίνοβιτς, Βιγιαφάνιες. Το καλοκαίρι που έφερε τον Αϊτόρ, για παράδειγμα, πλήρωσε υπεραξία στον Μακέντα. Το λάθος τότε φαινόταν και ο Ιταλός πλέον έφυγε. Για όσους ανυπομονούν να θυμίσουμε την περίπτωση Χουάνκαρ. Ο Ισπανός μπακ κάποια στιγμή φαινόταν ότι δύσκολα θα μείνει. Ζητούσε πολλά, υπήρχαν επαφές, προτάσεις, διαπραγματεύσεις. Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε λίγο, ο Ισπανός έπεσε αρκετά και το deal έκλεισε. Και έκλεισε τον περασμένο Μάρτιο τα 32 χρόνια. Φανταστείτε τον Αϊτόρ στα 26,5...

 

Οι «πράσινοι» θέλουν ν' αποφύγουν τα πολλά λάθη του παρελθόντος. Να μην χάνουν τζάμπα παίκτη, αλλά και να μην σκορπάνε άσκοπα. Θέλουν να δείξουν σε ένα παίκτη ότι είναι σημαντικός, θέλουν να διεκδικούν υψηλούς στόχους, ώστε να πείθουν καλούς ποδοσφαιριστές. Υπάρχει επίσης προπονητής που τον πιστεύει, αλλά καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Και τότε θα φανεί αν ο Κανταλαπιέδρα, η «πέτρα», θα μείνει για να χτιστεί και με άλλους παίκτες ένας πολύ δυνατός Παναθηναϊκός ή θα πει ένα τραγούδι και θα φύγει.

 

Ο Πέρεθ

Σημαντική είναι και η υπόθεση του Ρούμπεν Πέρεθ. Ο Ισπανός μέσος επίσης έχει συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν. Είναι ο εγκέφαλος στη μεσαία γραμμή, άρα και σημαντικός για το στυλ παιχνιδιού της ομάδας και το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η περίπτωσή του, όμως, διαφέρει, διότι ο Πέρεθ τον ερχόμενο Απρίλιο θα κλείσει τα 34. Δεν θα έχει τις απαιτήσεις του συμπατριώτη του, ωστόσο, θα θέλει ένα καλό τελευταίο συμβόλαιο.

Η ηλικία είναι μία παράμετρος που θα εξεταστεί. Ο Γιοβάνοβιτς θα αποφασίσει, αλλά εδώ, εκτός απροόπτου, δεν θα υπάρξει ανάλογη βιασύνη όπως με τον Αϊτόρ. 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Αποθέωση για Αϊτόρ – «Ο κύριος ασταμάτητος» (Video)

Παναθηναϊκός: Αποθέωση για Αϊτόρ – «Ο κύριος ασταμάτητος» (Video)

Παναθηναϊκός: Τρελές πτήσεις φέτος ο Αϊτόρ - Εμπλοκή σε 7 από τα 9 φετινά «πράσινα» γκολ

Παναθηναϊκός: Τρελές πτήσεις φέτος ο Αϊτόρ - Εμπλοκή σε 7 από τα 9 φετινά «πράσινα» γκολ

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα: Μήνυμα Αϊτόρ για ΠΑΟΚ - «Νίκη στην Τούμπα» και το «f... crazy»! (video)

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα: Μήνυμα Αϊτόρ για ΠΑΟΚ - «Νίκη στην Τούμπα» και το «f... crazy»! (video)

Παναθηναϊκός για Φατίχ Τερίμ: «Δεν υπάρχει θέμα προπονητή»
Παναθηναϊκός για Φατίχ Τερίμ: «Δεν υπάρχει θέμα προπονητή»
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE το Game 3 της σειράς των playoffs της Euroleague
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE το Game 3 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο πλευρό της ομάδας ο Δ. Γιαννακόπουλος
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο πλευρό της ομάδας ο Δ. Γιαννακόπουλος
Οριστικά χωρίς Μπάλντγουιν η Μακάμπι
Οριστικά χωρίς Μπάλντγουιν η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved