Άρης: Το όνειρο του Πάλμα και η ατάκα για πρωτάθλημα

Άρης: Το όνειρο του Πάλμα και η ατάκα για πρωτάθλημα

Η DIEZ, ιστοσελίδα από την Ονδούρα, φιλοξενεί δηλώσεις του Λουίς Πάλμα που βοήθησε τα μέγιστα τον Άρη στο 5-1 επί της Γκόμελ για τον β' προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Μεταξύ άλλων, ο Λουίς Πάλμα να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με τους «κίτρινους» και αναφέρεται και σε άλλα σημαντικά σημεία που αφορούν την καριέρα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πάλμα

Πώς ζεις τη μέρα σου μετά από μια καταπληκτική παράσταση; «Είμαι χαρούμενος, ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για μένα προσωπικά, το χάρηκα πολύ που πήραμε τη νίκη για την ομάδα

Πώς ήταν εκείνο το πάρτι στα αποδυτήρια μετά το τέλος του παιχνιδιού; «Με πλησίασαν αρκετοί συνάδελφοι, μου έδωσαν συγχαρητήρια για το -τέλειο παιχνίδι- και θα συνεχίσω με ταπεινότητα και δουλειά».

Σε βλέπω τώρα να συνοδεύεις τον επιθετικό, κάτι παρόμοιο με τον ρόλο σου στη Βίντα, νιώθεις πιο άνετα εκεί; «Πρακτικά παίζω κρυφός επιθετικός και ο προπονητής μου συμφωνεί και με συμβουλεύει να ψάχνω τα κενά, Είναι μια θέση που με χαρακτήρισε στη Βίντα και στα minor League όπου ήμουν».

Το γκολ σου στο φάουλ, δεν είναι τυχαίο, αλλά είναι το πρώτο στην Ελλάδα. Πώς βίωσες εκείνη τη στιγμή; «Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και στην προπόνηση πριν από κάθε παιχνίδι σουτάρω από μεγάλες αποστάσεις, προσπαθώ να συγκεντρώνομαι και να μην αλλάζω τον τρόπο που σουτάρω, το οποίο έχω μελετήσει καλά και ξέρω να διατηρώ».

Είστε ήδη ο επίσημος εκτελεστής στημένων; «Η αλήθεια είναι ότι το κερδίζει κανείς, έχω καταφέρει να τους πω -αφήστε το σε μένα- και λένε ναι, προσπαθώ στις προπονήσεις συνέχεια για να μου δώσουν την ευκαιρία για τα παιχνίδια»

Ποιον στοχεύετε να ταιριάξετε ως εκτελεστής; Είναι πολύ μακριά να πούμε ότι βρήκαμε ήδη το νέο «Rambo» από τη Leon; Δεν μπορώ να πω τίποτα για τον Ράμπο γιατί είναι ένας παίκτης που σέβομαι, ήταν το είδωλό μου. Είχα είδωλα όπως ο Juninho Pernambucano, ο ίδιος ο Rambo, αλλά δεν θέλω να συγκρίνω τον εαυτό μου με παίκτες, προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου και αν γίνουν τα πράγματα, καλώς ήρθαν»

Πώς ήταν η παραμονή σας στην Ελλάδα αυτές τις μέρες, φαντάζομαι ότι σας λείπει πολύ η οικογένειά σας; «Πάντα θα λείπει η οικογένεια, σε αυτές τις στιγμές που κάποιος κάνει καλά παιχνίδια θα ήθελα να είμαι μαζί της και να απολαμβάνω τις στιγμές. Μέσα στους επόμενους μήνες θα έρθουν. Έχω δεθεί αρκετά με τους συμπαίκτες μου μου, όπως με τον Juan Iturbe, που τον θεωρώ φίλο»

Πώς τα πάτε με τη γλώσσα; «Είναι περίπλοκο αδερφέ, μπορούμε να πούμε “λίγο” (λίγο) μαθαίνουμε τα πιο βασικά πράγματα όπως χαιρετισμούς κλπ».

Τώρα σε βλέπουμε να φοράς το νούμερο 17, ποιος ήταν ο λόγος αυτής της αλλαγής; «Φτάνοντας εδώ, ήθελα να αλλάξω τον αριθμό γιατί έφυγε ένας συνάδελφος που το είχε. Πάντα μου άρεσε λόγω των γενεθλίων μου. Το έχω ήδη αλλάξει, τώρα θα παίξω με αυτό το νούμερο»

Πρόσφατα απέκτησαν τον Ζερβίνιο, πρώην σταρ της Άρσεναλ… πώς βλέπεις αυτή την πρόκληση και παλεύεις για μια θέση μαζί του; «Κερδίζει κανείς την θέση μέσα από δουλειά και προπόνηση, θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, οι παίκτες που έρχονται με μεγάλο καριέρα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι εξαιρετικοί, αλλά η δουλειά είναι πάνω απ' όλα»

Πόσο συγκεκριμένη ήταν η προσφορά που έλαβε ο Άρης από το MLS; «Συμβουλεύτηκα τον ατζέντη μου, ναι, υπήρξε προσέγγιση, αλλά τίποτα συγκεκριμένο, δεν μου είπε περισσότερα. Η πραγματικότητά μου τώρα είναι ο Άρης»

Ποια είναι η κληρονομιά που θέλετε να αφήσετε στην Ελλάδα; «Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ για αυτό γιατί μπορεί κανείς να υπόσχεται πράγματα και στο τέλος δεν τα τηρεί, θέλω να δουλέψω, οι στόχοι έρχονται βήμα βήμα βήμα.».

Μαζί σας είναι πάντα μια καλή στιγμή να μιλήσουμε για το τι οραματίζεστε για τον εαυτό σας με την Εθνική Ονδούρας: «Δεν θα πω ποτέ όχι στην Ονδούρα, για μένα είναι προνόμιο να εκπροσωπώ τη χώρα. Αν πρέπει να ταξιδέψω δύο μέρες για να είμαι στη συγκέντρωση, στα φιλικά ή στα Προκριματικά, δεν θα πω ποτέ όχι, θα είναι πάντα τιμή μου να είμαι εκεί»

Πώς βλέπεις τον εαυτό σου τη μέρα που πρέπει να είσαι στο γήπεδο παίζοντας το Conference League; «Βήμα-βήμα, ας ελπίσουμε ότι αυτός ο στόχος και το όνειρο να παίξω στο Conference League για την ώρα θα εκπληρωθεί γιατί οραματίζομαι τον εαυτό μου να παίζω ως Πρωταθλητής, έχοντας εμπιστοσύνη στον Θεό, αυτό μπορεί να συμβεί. Θα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και το θεωρώ εύκολο να κάνουμε τα πράγματα καλά για να τα πάμε καλά ως ομάδα



Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved