ΠΑΣ Γιάννινα: Έτοιμος για επιστροφή με Άρη ή Παναθηναϊκό ο Κόντε!

ΠΑΣ Γιάννινα: Έτοιμος για επιστροφή με Άρη ή Παναθηναϊκό ο Κόντε!

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο γιατρός της ομάδας Σταύρος Ριστάνης αναφέρθηκε στην επιστροφή του Πέδρο Κόντε.

Ο Πέδρο Κόντε ήταν η μεγάλη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΣ Γιάννινα το περασμένο καλοκαίρι.

Ο έμπειρος Ισπανός φορ με το «καλημέρα» στο πρωτάθλημα υπέγραψε τη μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα με 1-0 στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Στη δεύτερη αγωνιστική, όμως, με τον Παναθηναϊκό υπέστη ρήξη χιαστών. Η απουσία του ήταν σημαντική, έστω κι αν δεν επηρέασε την πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος κατάφερε να μπει στα πλέι οφ.

Ο γιατρός του ΠΑΣ Γιάννινα Σταύρος Ριστάνης μίλησε για τον Κόντε και το πότε θα επιστρέψει στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Με τον Κόντε πάμε πολύ καλά, το εξάμηνο από το χειρουργείο στον χιαστό συμπληρώνεται στις 23 Μαρτίου, οπότε είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Μπήκε και σε κάποια κομμάτια της προπόνησης. Την προηγούμενη εβδομάδα τον έστειλα και σ’ ένα κέντρο στην Θεσσαλονίκη για κάποιες μετρήσεις να τον δούμε από άποψη ταχυδύναμης, να δούμε το μυϊκό του σύστημα. Τις θέλουμε αυτές τις μετρήσεις πριν κάποιος ποδοσφαιριστής επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά από χιαστό.

Από άποψη δύναμης είναι θηρίο, δούλεψε πολύ καλά. Του λείπει ακόμα η έκρηξη. Τις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα δουλέψει στο γήπεδο την ταχυδύναμη και την έκρηξη και πιστεύω να έρθει στα γρήγορα επιθυμητά επίπεδα. Όπως τον βλέπω υπολογίζω να επιστρέψει με τον Παναθηναϊκό (σ.σ. τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ) και μάλλον είναι και σημαδιακό. Ίσως το παλέψουμε να προλάβει και με τον Άρη (σ.σ. τρίτη αγωνιστική), αν φτιάξει κάποιες παραμέτρους.

Όταν λέμε, όμως, επιστρέφει δεν εννοούμε αμέσως 90λεπτο, θα μπει σταδιακά. Θα τον δούμε και στις προπονήσεις, αλλά θέλει χρόνο. Ο χιαστός είναι και ψυχολογικός τραυματισμός κι έχει παρατηρηθεί ότι οι παίκτες φοβούνται να βάλουν τα πόδια στη φωτιά και να διεκδικήσουν όλες τις φάσεις».

Για τους λίγους τραυματισμούς που είχε φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Γενικά δεν είχαμε προβλήματα με βάση τον χρόνο συμμετοχής των παικτών, τα γήπεδα που προπονούνται και τις κλιματολογικές συνθήκες. Η διαχείριση και η αποκατάσταση των παικτών γίνονται άψογα. Οι απώλειες που είχαμε ήταν κυρίως θέμα ιώσεων οι περισσότερες. Φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε με τον προπονητή περισσότερο για παθολογικά ζητήματα παρά ανατομικά. Υπήρχαν παίκτες που κόλλησαν covid πάνω από 1-2 φορές».

Για τους τραυματισμούς Πίρσμαν, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ σε κοιλιακούς-προσαγωγούς: «Οι τρεις που έβγαλαν θέματα ήταν από τα συνεχόμενα ματς. Είχαν μείνει εκτός λόγω ιώσεων, επέστρεψαν αμέσως μετά τις ιώσεις γιατί τους είχε ανάγκη η ομάδα και μας έβγαλαν αυτά τα θέματα. Ο Πίρσμαν δεν ήταν 100% έτοιμος να επιστρέψει, αλλά το ρισκάραμε γιατί καιγόμασταν για τα ματς με Λαμία και Βόλο. Ήθελε και ο ίδιος να παίξει πολύ σ’ αυτά τα ματς. Τον επιβάρυναν, όμως, και θα πρέπει να τον ξεκουράσουμε για λίγο. Υπολογίζω να επιστρέψει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος στο παιχνίδι με τον Άρη. Σνάιντερ και Γκαρντάβσκι πήγαν πολύ καλά. Κάνουν τα πρωτόκολλα ενδυνάμωσης που τους έχουμε δώσει και έχουν πάει πολύ καλά». 

Για τους υπόλοιπους που απουσίασαν με τον ΠΑΟΚ: «Οι υπόλοιποι περιμένουμε να επιστρέψουν αυτήν την εβδομάδα και θα είναι διαθέσιμοι με τον Ολυμπιακό. Κάνουμε συνεχώς και τα μοριακά τεστ για να προλαμβάνουμε καταστάσεις. Υπήρχε και μία ίωση που ταλαιπώρησε κάποιους παίκτες. Στον Βόλο την προηγούμενη εβδομάδα έπαιζαν τέσσερις παίκτες με 38-39 πυρετό».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου
Champions League: «Τελικός» στη Μαδρίτη, Ρεάλ-Μπάγερν για τον δεύτερο φιναλίστ
Champions League: «Τελικός» στη Μαδρίτη, Ρεάλ-Μπάγερν για τον δεύτερο φιναλίστ
Παναθηναϊκός AKTOR: Αθλητικό θαύμα αυτό που πέτυχε το «τριφύλλι»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αθλητικό θαύμα αυτό που πέτυχε το «τριφύλλι»
Το ESPN αποθεώνει το ΟΑΚΑ και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού (vid)
Το ESPN αποθεώνει το ΟΑΚΑ και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved