AEK: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από Σάκχοφ - «Πέντε μέρες στο αυτοκίνητο η γυναίκα μου»

AEK: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από Σάκχοφ - «Πέντε μέρες στο αυτοκίνητο η γυναίκα μου»

Την «οδύσσεια» των τελευταίων ημερών, διηγήθηκε σε συνέντευξή του στην ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, ο Ουκρανός διεθνής μέσος της ΑΕΚ, Γέβγκεν Σάκχοφ.

Η έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, οι βόμβες, το καταφύγιο που βρέθηκε η εννέα μηνών έγκυος συζυγός του, πριν γεννήσει -στις 28 Φεβρουαρίου- τη μικρή Αμένια, η συνάντησή τους στα ρουμανικά σύνορα, το ταξίδι με το αυτοκίνητο στην Αθήνα, αλλά και φόβος για τους δικούς του που έμειναν πίσω.

«Η γυναίκα μου και εγώ ζούμε στην Αθήνα, αλλά θέλαμε το μωρό να γεννηθεί στο Κίεβο, την πόλη μας. Έτσι, πριν από μερικές εβδομάδες, η Αλόνα επέστρεψε στους γονείς της. Κρατήσαμε επικοινωνία τηλεφωνικά. Εν τω μεταξύ, συνέχισα να προπονούμαι, αλλά ήμουν έτοιμος να πετάξω στην Ουκρανία όταν επρόκειτο να γεννήσει», είπε ο Σάκχοφ, που άκουσε το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου, να χτυπάει ξαφνικά το τηλέφωνό του:

«Η Αλόνα έκλαιγε, είπε ότι η ρωσική επίθεση είχε αρχίσει. Από τότε πέρασα μέρες τρόμου. Όλη μου η οικογένεια κινδύνευε, ένιωθα ανήμπορος μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Πριν την εισαγωγή σε ένα νοσοκομείο στο Κίεβο, η γυναίκα μου -εννέα μηνών έγκυος- έπρεπε να βρει καταφύγιο, με το κοριτσάκι μας που θα μπορούσε να γεννηθεί ανά πάσα στιγμή», πρόσθεσε ο Ουκρανός μέσος της ΑΕΚ, ο οποίος αν είχε εισέλθει στη χώρα του, δεν θα μπορούσε να την εγκαταλείψει, λόγω της κλήσης στα όπλα - και της συνακόλουθης απαγόρευσης φυγής - για όλους τους άνδρες μεταξύ 18 και 60 ετών.

Όταν γεννήθηκε η Αμένια, άρχισε να προσπαθεί για να την απομακρύνει, μαζί με τη γυναίκα του, αμέσως από τον πόλεμο:

«Με την Αλόνα αποφασίσαμε να συναντηθούμε στα ρουμανικά σύνορα. Η γυναίκα μου και η κόρη μου έπρεπε να περάσουν πέντε μέρες στο αυτοκίνητο: δύο για να φύγουν από την Ουκρανία, άλλες τρεις για να φτάσουν στην Αθήνα. Τους φρόντιζε ο αδερφός μου, ο οποίος οδήγησε από το Κίεβο στα σύνορα. Το ταξίδι είναι πολύ μεγάλο γιατί υπάρχουν δεκάδες σημεία ελέγχου, απερίγραπτη κίνηση και, κυρίως, πολύς φόβος. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσει μια βόμβα, πρέπει να προσέξεις τη διαδρομή που θα επιλέξεις», συμπλήρωσε ο πρώην παίκτης της Λέτσε.

Στις 9 Μαρτίου, ο μέσος κατάφερε τελικά να αγκαλιάσει το κοριτσάκι του. Στη συνέχεια, ο Γέβγκεν μπήκε στο αυτοκίνητο, για να διασχίσει τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα:

«Το κοριτσάκι, που γεννήθηκε πριν από λίγες μέρες και είχε κάνει ένα μακρύ ταξίδι, δεν θα μπορούσε να είχε μπει σε αεροπλάνο, έτσι, κάθισα πίσω από το τιμόνι για να φτάσουμε στην Αθήνα», πρόσθεσε.

Ωστόσο δικοί του άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στο Κίεβο:

«Ο πατέρας μου και ο αδελφός μου ανήκουν στην κατηγορία των επιλέξιμων και, ως εκ τούτου, έπρεπε να μείνουν στην πόλη. Η μητέρα μου δεν έχει σκοπό να τους αφήσει μόνους τους, τηλεφωνώ συνέχεια να δω αν είναι καλά. Είναι δύσκολο να μην είσαι κοντά τους, να φοβάσαι τα χειρότερα και να μην έχεις τρόπο να επέμβεις. Ταυτόχρονα, με θυμώνει όταν ακούω ψεύτικες ειδήσεις και ψεύτικες εικόνες. Η γυναίκα μου και εγώ λαμβάνουμε αξιόπιστες ειδήσεις και τρομακτικά βίντεο από τους συγγενείς μας σε καθημερινή βάση. Δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι τράπηκαν σε φυγή αναζητώντας καταφύγιο. Αυτά τα δεδομένα πρέπει να είναι αρκετά για να εξηγήσουν τον φόβο των ανθρώπων μου. Η Ουκρανία χρειάζεται βοήθεια. Δεν είναι θέμα πολέμου για να υπερασπιστούμε τη γη μας, αλλά την ελευθερία μας», είπε.



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved