ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0: «Ζωντανός» για Ευρώπη με… υπογραφή Ζίβκοβιτς (photos+videos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0: «Ζωντανός» για Ευρώπη με… υπογραφή Ζίβκοβιτς (photos+videos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Αντίδραση με μεγάλη νίκη 2-0 στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» έβγαλε ο «Δικέφαλος του Βορρά» και έμεινε σε πορεία… Ευρώπης, με… υπογραφή Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Σημαντική νίκη και ψυχολογίας απέναντι στον Πρωταθλητή Ολυμπιακό πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετά την ισοπαλία με τον Αστέρα στην Τρίπολη, κατάφερε να βγάλει και πάλι αντίδραση - όπως και κόντρα στην ΑΕΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας - έμεινε «ζωντανός» για τις θέσεις της Ευρώπης, αλλά το σημαντικότερο είναι πως μπόρεσε να κερδίσει σε ψυχολογία, λίγες μέρες πριν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το «συγκρότημα» του Πάμπλο Γκαρσία ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα δύο… δώρα που του έκανε η άμυνα των Πειραιωτών, στο δεύτερο ημίχρονο, οδηγώντας τους Θεσσαλονικείς σε μία μεγάλη νίκη στο ντέρμπι.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ έμεινε… ζωντανός στη «μάχη» για τις θέσεις της Ευρώπης, καθώς «έπιασε» στην 3η θέση την ΑΕΚ με 54 βαθμούς, τρεις πίσω από τον 2ο Άρη. Μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» αντιμετωπίζουν τους «κίτρινους» στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Τετάρτης (21/04). Αντίθετα, μεγάλος… χαμένος της αγωνιστικής ήταν ο Παναθηναϊκός, καθώς πλέον είναι στο -8 από τον Άρη και στο -5 από τους δύο «Δικέφαλους».

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός στο πρώτο του ματς μετά την μαθηματική εξασφάλιση του φετινού πρωταθλήματος, δεν ήταν ανταγωνιστικός, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αν και αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες στην Τούμπα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του «Δικέφαλου του Βορρά» στο δεύτερο μέρος και γνώρισε τη δεύτερη ήττα στο φετινό… μαραθώνιο.

Η… σκακιέρα των προπονητών

Την απόφαση να πάει στο ντέρμπι με τριάδα στην άμυνα πήρε ο Πάμπλο Γκαρσία. Συγκεκριμένα στο 3-4-3 ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Βιεϊρίνια, Ίνγκασον και Κρέσπο πιο μπροστά του. Οι Ντάγκλας και Σβαμπ ήταν στην μεσαία γραμμή, με τον Ροντρίγκο να καλύπτει το δεξί άκρο, τον Μπάμπα το αριστερό και στην επίθεση ήταν οι Ζίβκοβιτς και Ελ Καντουρί, δίνοντας βοήθειες στον Σβιντέρσκι.

Με τρεις κεντρικούς αμυντικού παρουσίασε τον Ολυμπιακό σ’ ένα ακόμα ματς ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Σα ήταν στον «άσο», με τους Χολέμπας, Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο πιο μπροστά του. Οι Ανδρούτσος και Ρέαμπτσιουκ ήταν στα άκρα, με τους Εμβιλά και Μπουχαλάκη στο κέντρο. Στα άκρα της επίθεσης ήταν οι Μασούρας και Μπρούμα, ενώ στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Κενά στην άμυνα

Εξαιρετικός ήταν ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα λεπτά. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τριάδα στην άμυνα, με αποτέλεσμα να αφήνουν πολλά κενά, κάτι που θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι επιθετικοί των δύο «μονομάχων». Η πρώτη φάση ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 9’ με τον Μπρούμα που δεν κατάφερε να σουτάρει απέναντι στον Πασχαλάκη και η προσπάθειά του σε δεύτερο χρόνο πέρασε άουτ. Στο επόμενο λεπτό, ο Ελ Αραμπί ήταν αυτός που απείλησε, αλλά ο πορτιέρο του «Δικέφαλου» μπλόκαρε.

Η… αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, με το σουτ του Ντάγκλας Αουγκούστο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και στο 19ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να σκοράρει, όταν το σουτ του Μπρούμα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν αυτή που έδειξε να βρίσκει περισσότερους χώρους στην επίθεση, όπως στο 29’ όπου ο Ανδρούτσος έκανε τη σέντρα, ο Μασούρας έπιασε το σουτ αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε.

Στα επόμενα λεπτά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων απειλώντας δύο φορές σε ελάχιστο διάστημα. Στο 32’ ο Ζίβκοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής, ο Παπαδόπουλος έβαλε την κόντρα και ο Σα με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό, το σουτ του Βιεϊρίνια πέρασε άουτ.

Δώρα… από Ολυμπιακό, το «καθάρισε» ο Ζίβκοβιτς

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Μόλις τέσσερα λεπτά με την σέντρα στην «επανάληψη» ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς άνοιξε το… δρόμο για τους «ασπρόμαυρους», καθώς ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το… δώρο από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που δεν έδιωξε σωστά και με δυνατό σουτ «κεραυνοβόλησε» τον Σα, γράφοντας το 1-0.

Ο Πέδρο Μαρτίνς με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να δίνει την θέση του στον Μαντί Καμαρά και ο Κώστας Φορτούνης μπήκε αντί του Αρμίντο Μπρούμα. Όμως, παρά τις αλλαγές, ο Πορτογάλος διατήρησε το σύστημα με τριάδα στην άμυνα, με τον Γιαν Εμβιλά να οπισθοχωρεί. Φαίνεται πως η συγκεκριμένη κίνηση αποτέλεσε… βούτυρο στο ψωμί για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που «χτύπησε» τρία λεπτά αργότερα.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός κινήθηκε παράλληλα στην «πλάτη» της άμυνας του Ολυμπιακού, έπιασε τους αμυντικούς… κοιμώμενους, βρέθηκε απέναντι στον Σα, τον απέφυγε και από πλάγια θέση, έστειλε τη μπάλα στην εστία του Πορτογάλου, διαμορφώνοντας το 2-0 για την ομάδα της Μακεδονίας.

Οι «ασπρόμαυροι» έδειχναν πως είχαν το… μομέντουμ, συνέχιζαν να πιέζουν ψηλά, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη των φιλοξενούμενων. Οι αλλαγές από τον Πάμπλο Γκαρσία με τους Ουάρντα και Τζόλη έφεραν νέα προβλήματα στον Ολυμπιακό, καθώς ήταν ευάλωτος στις αντεπίθεσης, την στιγμή που προσπαθούσε να μειώσει και να… ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ που θα τους επέτρεπε να ελπίζουν για θετικό αποτέλεσμα, αλλά στο 77’ ο Μασούρας αν και πέρασε τον Πασχαλάκη δεν έκανε άμεσα το σουτ με τον Μπάμπα να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 81’ ο Τζόλης έκανε το σουτ, αλλά ο Σα μπλόκαρε. Η τελευταία καλή στιγμή του ματς ήταν για τον Ολυμπιακό, αλλά η κεφαλιά του Κάιπερς βρήκε σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη που έδιωξε.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη 2-0 επί των Πρωταθλητών, κατάφερε ένα πλήγμα στην ψυχολογία των «ερυθρόλευκων», αλλά το σημαντικότερο ήταν πως έμεινε σε τροχιά… Ευρώπης, λίγο πριν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (83’ Βαρέλα), Ροντρίγο, Μπάμπα, Σβαμπ (83’ Τσιγγάρας), Ντόουγκλας, Ζίβκοβιτς (71’ Τζόλης), Ελ Καντουρί (66’ Ουάρντα), Σφιντέρσκι (71’ Κρμέντσικ).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (60’ Καμαρά), Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ (71’ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μπρούμα (60’ Φορτούνης), Μασούρας (79’ Κάιπερς), Ελ Αραμπί.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Τραγικό λάθος ο Αβραάμ, γκολ ο Ζίβκοβιτς (videos+photos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Τραγικό λάθος ο Αβραάμ, γκολ ο Ζίβκοβιτς (videos+photos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Πήρε «φωτιά» ο Ζίβκοβιτς - Απίθανη ενέργεια και γκολ (video+photos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Πήρε «φωτιά» ο Ζίβκοβιτς - Απίθανη ενέργεια και γκολ (video+photos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Το δοκάρι του Μπρούμα και η τρομερή επέμβαση του Σα (videos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Το δοκάρι του Μπρούμα και η τρομερή επέμβαση του Σα (videos)

Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved