Άρης-ΟΦΗ 1-0: ΚαβαλΑΡΗΣ στα play offs! (Videos+Photos)

Άρης-ΟΦΗ 1-0: ΚαβαλΑΡΗΣ στα play offs! (Videos+Photos)

Άρης-ΟΦΗ: Ένα γκολ του Μήτρογλου στο 6’ (αποχώρησε τραυματίας) ήταν αρκετό για τους «κίτρινους» κόντρα στον ΟΦΗ που ήθελε αλλά για ακόμη μια φορά δεν μπόρεσε…

Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος, άνηκε στον Άρη! Οι «κίτρινοι» επέστρεψαν στις νίκες κόντρα στον ΟΦΗ με σκορ 1-0 και με τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων θα αρχίσουν τα Play Offs ως… αφεντικά για τη 2η θέση!

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε τις ευκαιρίες, είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και απόλυτα δίκαια έφτασε στην επικράτηση. Το γκολ του Κώστα Μήτρογλου ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στο ματς, αν και οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Έχασαν πολλές ευκαιρίες, είχαν τη γνωστή τους πίεση που δυσκόλεψε πολύ τον ΟΦΗ και τελικά «έκλεισαν» το ματς με τους 3 βαθμούς στο… σακούλι τους! Μοναδικό αρνητικό για τον Άρη, ο τραυματισμός του σκόρερ που αντικαταστάθηκε νωρίς.

Μπροστά με το… καλησπέρα!

Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να πιέσουν ψηλά. Ο Άρης με τη γνωστή του ένταση στο παιχνίδι, πρεσάροντας απ’ την πρώτη πάσα του αντιπάλους. Την ίδια ώρα κι ο ΟΦΗ δεν κράτησε τις γραμμές του πίσω, διατηρώντας την επιθετική του φιλοσοφία.

Νωρίς-νωρίς οι γηπεδούχοι έδειξαν τα… δόντια τους! Μόλις στο 6’ ο Μπερτόγλιο έκλεψε εξαιρετικά την μπάλα πιέζοντας το «χτίσιμο» της επίθεσης του ΟΦΗ. Βγήκε στο χώρο και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Μήτρογλου, που δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει στα δίχτυα για το 1-0!

 

Δοκάρι και ατυχία με Μήτρογλου

Ο ΟΦΗ είχε ένα σουτ με τον Καστάνιος αμέσως μόλις βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά η μεγάλη φάση ήρθε απ’ τον Άρη! Στο 8’ ο Σαντέ Σίλβα βρήκε χώρο μετά την πάσα του Σάσα, άλλαξε κατεύθυνση στην περιοχή, με το πλασέ του να σταματά στο δοκάρι και να φεύγει άουτ!

 

Η μεγάλη ατυχία για τους «κίτρινους», όμως, δεν ήταν το δοκάρι αλλά ο τραυματισμός του σκόρερ. Ο Κώστας Μήτρογλου αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό και αντικαταστάθηκε στο 22’ απ’ τον Δημήτρη Μάνο, εμφανώς απογοητευμένος.

Το ματς ήταν αρκετά ανοιχτό σε επίπεδο χώρων ειδικά απ’ την πλευρά του ΟΦΗ, που είχε μια καλή στιγμή με τον Στάρτζεον. Αλλά και πάλι η μεγάλη φάση ήρθε απ’ τους γηπεδούχους. Με τον Σίλβα να γυρίζει την μπάλα και τον Σάσα να χάνει τεράστια ευκαιρία μην μπορώντας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση στο 33’!

 

Ο Βάτερμαν έκανε εξαιρετική επέμβαση στο 38’ για τον ΟΦΗ, ο οποίος στο 45’ είχε την καλύτερη ευκαιρία του, όταν ο Ντε Γκούζμαν εκτέλεσε φάουλ και ο Γιαννούλης φάτσα με την εστία για λίγο δεν βρήκε την μπάλα. Πάντως ο αμυντικός των Κρητικών ήταν οφσάιντ, οπότε αν έκανε επαφή θα υπήρχε ακύρωση της φάσης.

Δυνατά ξανά!

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Άρη… φουριόζο. Στην πρώτη επίθεση είχε φάση με αξιώσεις, κέρδισε κόρνερ κι από το στημένο ο Ρόουζ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του στο 46’!

 

Οι γηπεδούχοι που διαχειρίζονταν καλά το προβάδισμά τους, είχαν κι άλλη ευκαιρία για να διευρύνουν το σκορ υπέρ τους, όταν στο 55’ βρήκαν πάλι χώρο και ο Γκάμα έχασε την ευκαιρία.

Έπεσε ο ρυθμός

Στο τελευταίο ημίωρο ο ρυθμός του αγώνα φάνηκε να πέφτει. Η προσπάθεια των δύο ομάδων για πίεση ουσιαστικά κόπασε λόγω κούρασης και κυρίως με ατομικές ενέργειες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν. Με τον Άρη και πάλι να έχει χώρους αλλά να μην τους εκμεταλλεύεται, ενώ απ’ την άλλη οι Κρητικοί κυρίως με κάποιες στημένες φάσεις προσπαθούσαν να απειλήσουν.

Τα λεπτά που ακολούθησαν είχαν περισσότερο διαχείριση αποτελέσματος από την πλευρά του Άρη και προσπάθεια για απειλή απ’ τον ΟΦΗ. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν παρά τις όποιες προσπάθειές τους και παρά το ρευστό σκορ, οι «κίτρινοι» ουσιαστικά δεν ανησύχησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Διαμαντόπουλου!

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ρόουζ, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα, Γκάμα, Μπερτόγλιο (90+1' Σάκιτς), Σίλβα (84’ Μπρούνο), Μήτρογλου (22’ Μάνος)

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Κοροβέσης (79’ Κοροβέσης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Στάικος (57’ Νέιρα), Ντε Γκούζμαν (61’ Σακόρ), Στάρτζεον, Σαρδινέρο, Καστάνιος



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved