Παναθηναϊκός: Το παρελθόν δείχνει πως δεν αντέχουν! (Videos+Photos)

Παναθηναϊκός: Το παρελθόν δείχνει πως δεν αντέχουν! (Videos+Photos)

Παναθηναϊκός: Οι δύο περιπτώσεις προπονητών που κρίνονταν ανά αγώνα και δεν άντεξαν παρά την υπερβολική στήριξη του ιδιοκτήτη!

Ο Λάζλο Μπόλονι μετά από πρόταση του Πιέρ Ντρεοσί, παραμένει στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Αυτή είναι η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου και έτσι θα πορευτεί το «τριφύλλι». Με τον Ρουμάνο να κρίνεται αγώνα με τον αγώνα. Αρχής γενομένης απ’ το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!

Ο 67χρονος αν δε νικήσει το «δικέφαλο» πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν. Σε αυτό το ενδεχόμενο, βέβαια, μικρή σημασία θα έχει καθώς έτσι κι αλλιώς η ομάδα του «τριφυλλιού» θα έχει χάσει τις όποιες ελπίδες για Ευρωπαϊκή έξοδο.

Επί ημερών του συγκεκριμένου μεγαλομετόχου, υπήρξαν πολλοί τρόποι με τους οποίους αποχώρησαν προπονητές. Ο Δώνης μέσω επιστολής και λόγω διαφωνιών, ο Ουζουνίδης όταν τελείωσε η συνεργασία των δύο πλευρών και χωρίς καν να συζητήσει καλά-καλά μετά από μια σεζόν-ντροπή για τον Παναθηναϊκό, όχι για ποδοσφαιρικούς λόγους (αφαιρέσεις βαθμών λόγω χρεών, μη εξασφάλιση άδειας και αλλαγή ποινής για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία κτλ).

Δύο είναι τα παραδείγματα τα οποία προσομοιάζουν στην περίπτωση του Μπόλονι. Προπονητές δηλαδή που φαινόταν να έχουν χάσει τα αποδυτήρια (σε σαφώς μικρότερο βαθμό απ’ τον Μπόλονι), που δεν μπορούσαν να εμπνεύσουν και ο κόσμος ήθελε να αποτελέσουν παρελθόν! Ο Αλαφούζος αρχικά τους στήριξε, αλλά μετά από λίγο καιρό έγινε το… μοιραίο σε επίπεδο παρουσίας τους στον «πράσινο» πάγκο. Με κοινό παρονομαστή την ίσως υπερβολική στήριξη όταν το γυαλί είχε ραγίσει…

ΟΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Ο Γιάννης Αναστασίου είναι ο τελευταίος προπονητής που πήρε τίτλο με τον Παναθηναϊκό. Είχε επιδείξει έργο γι’ αυτό και έμεινε στο «τριφύλλι» δύο γεμάτες σεζόν. Την τρίτη τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά. Το ποτήρι είχε… ξεχειλίσει στις 27 Αυγούστου του 2015. Όταν το 2-2 με την Καμπάλα στη Λεωφόρο έφερε τον αποκλεισμό απ’ την Ευρώπη!

Οι φίλοι του «τριφυλλιού» ήταν στα… κάγκελα. Οι πάντες ήταν σίγουροι για αλλαγή προπονητή. Παρ’ όλα αυτά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η στήριξη απ’ την πλευρά του μεγαλομετόχου ήταν μεγάλη και κράτησε για σχεδόν δύο μήνες! Δεν απομακρύνθηκε ο Αναστασίου ούτε μετά την ήττα στη Νέα Σμύρνη απ’ τον Πανιώνιο, ούτε μετά την ήττα στην Τούμπα απ’ τον ΠΑΟΚ. Την 1η Νοεμβρίου εκείνου του έτους, όμως, ήρθε το ματς που έφερε το τέλος της συνεργασίας. Ήταν το 0-0 στη Λεωφόρο κόντρα στην ΑΕΚ. Όταν και υπήρξαν έντονες πιέσεις προς τον Αλαφούζο και τελικά επήλθε η λύση της συνεργασίας με τον Γιάννη Αναστασίου. Η μεγάλη στήριξη παρά τις νίκες που έγιναν στο διάστημα αυτό, κράτησε 2 μήνες…

 
 

ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕ ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ!

Η δεύτερη περίπτωση είναι ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός που πήρε στα χέρια του τις τύχες του Παναθηναϊκού και είχε στη διάθεσή του το μεγαλύτερο μπάτζετ από κάθε άλλο τεχνικό του «τριφυλλιού» επί ημερών Αλαφούζου.

Στη σεζόν 2016-17 ο Ιταλός τεχνικός άρχισε καλά τη σεζόν, αλλά μετά από λίγο καιρό η ομάδα… έκατσε! Τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται, σε αγωνιστικό αλλά και οικονομικό επίπεδο. Η κατάσταση δε γινόταν να μαζευτεί. Η ήττα στο Φάληρο απ’ τον Ολυμπιακό με 3-0, έδειχνε πως θα φέρει νέο προπονητή στον Παναθηναϊκό. Καθώς το ποτήρι είχε ήδη ξεχειλίσει! Παρ’ όλα αυτά, ο Αλαφούζος τον στήριξε! Μια απόφαση που δεν μπορούσαν να καταλάβουν οι περισσότεροι αλλά ήταν γεγονός.

Ακολούθησε ήττα απ’ τον Άγιαξ για το Europa League με 2-0. Παρέμεινε ο Στραματσόνι! Ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη για το Πρωτάθλημα με 1-1. Εκεί ο Στραματσόνι, ο ιδιοκτήτης δεν το έπαιρνε απόφαση. Τελικά το πήρε στο ματς με τον ΟΦΗ που τότε ήταν Β’ Εθνική, για τον όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας. Ήττα 2-1 στο Ηράκλειο και ο αποκλεισμός έδειχνε να είναι πολύ κοντά πλέον! Κάπου εκεί τελείωσε η συνεργασία με τον Αντρέα Στραματσόνι, παρότι όπως είπε ο Ιταλός του είχε γίνει πρόταση να μείνει ως τεχνικός διευθυντής, κάτι που αρνήθηκε!

 


Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved