Άρης-Παναθηναϊκός: Η Ευρώπη περνά από το «Κλεάνθης Βικελίδης»! (Photos)

Άρης-Παναθηναϊκός: Η Ευρώπη περνά από το «Κλεάνθης Βικελίδης»! (Photos)

Άρης-Παναθηναϊκός: Η σπουδαιότερη αναμέτρηση της αγωνιστικής που κρίνει το αν θα υπάρχει ενδιαφέρον για την τετράδα ή όχι-Οι σκέψεις των δύο προπονητών.

Με τον Άρη να προέρχεται από δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο Παναθηναϊκός αναθάρρησε για την τετράδα. Για τις θέσεις δηλαδή που πιθανότατα θα δώσουν εισιτήριο για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν (κατά πάσα πιθανότητα, καθώς εξαρτάται και απ’ το ποια ομάδα θα πάρει το Κύπελλο).

Παρ’ όλα αυτά, η απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες παραμένει σημαντική. Οκτώ ολόκληροι βαθμοί χωρίζουν τον τρίτο Άρη με τον πέμπτο Παναθηναϊκό. Και το ματς που θα διεξαχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κρίνει ουσιαστικά το αν θα υπάρχει ενδιαφέρον σε αυτή τη «μάχη» ή όχι!

Δεν έχει καμία σημασία αν χιονίζει, αν βρέχει, αν η θερμοκρασία είναι κάτω απ’ το μηδέν, αν η υγρασία… τρυπάει, αν το κρύο «μαστιγώνει». Στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των «κίτρινων» κρίνονται πολλά! Ειδικά για τους φιλοξενούμενους που παίζουν ουσιαστικά το τελευταίο τους χαρτί στο Πρωτάθλημα! Αλλά και για τους γηπεδούχους, μια και γνωρίζουν πως με νίκη «τελειώνουν» ουσιαστικά το «τριφύλλι»!

Με νίκη του Άρη η διαφορά θα πάει στους 11 που ουσιαστικά θα είναι 12, καθώς οι «κίτρινοι» θα έχουν δύο νίκες επί των «πράσινων» και κατά συνέπεια υπέρ τους την ισοβαθμία. Ακόμη και με ισοπαλία οι 8 βαθμοί θα διατηρηθούν και φαντάζει δύσκολο να ανατραπεί μια τέτοια διαφορά ακόμη και συμπεριλαμβανομένων των αναμετρήσεων των πλέι οφ.

Αντίθετα, αν φύγει με διπλό ο Παναθηναϊκός, μειώνει στους 5 τη διαφορά και πλέον θα αντιμετωπίσει με άλλη ψυχολογία τη συνέχεια, παρότι το πλεονέκτημα θα παραμένει στην πλευρά της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο προπονητές έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους. Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα πως δεν έπαιζε μεσοβδόμαδα όπως ο Άρης (κόντρα στην ΑΕΚ), αλλά και το γεγονός πως δεν έχει να σκεφτεί ματς Κυπέλλου που ακολουθεί, μια και έχει ήδη προκριθεί στους «8» χωρίς αγώνα. Αντίθετα οι «κίτρινοι» έχουν στο μυαλό τους και το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης που ακολουθεί για το Κύπελλο, που είναι μεγάλος στόχος γι’ αυτούς.

Απ’ την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τις απουσίες που είναι σημαντικές. Κουρμπέλης και Βιγιαφάνιες κάνουν τη διαφορά στο «τριφύλλι», ενώ κανείς δεν ξέρει πως θα είναι τα πράγματα με τους Σάντσες και Μαουρίσιο που δεν έχουν αγωνιστεί καθόλου το 2021! Ο Άρης έχει μοναδικό πρόβλημα τον Μπερτόγλιο που είναι απουσία, αλλά σαφώς καλύπτεται ευκολότερα σε σχέση με τα προβλήματα και τις λύσεις που έχει το «τριφύλλι».

Ο Άκης Μάντζιος που έχει να σκεφτεί και την κόπωση των παικτών του, παρά το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν αναμένεται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Μια πιθανότητα είναι να χρησιμοποιηθεί ο Ιωάννου για πρώτη φορά στην ενδεκάδα, αν και φαντάζει δύσκολο με την παρουσία των Σούντγκρεν-Σάκιτς να θεωρείται σημαντική αυτή τη στιγμή. Στα χαφ είναι πολύ πιθανό να επανέλθει στο βασικό σχήμα ο Τζέγκο, για να δώσει ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι των «κίτρινων». Στοιχείο που χρειάζονται οι Θεσσαλονικείς, καθώς ο προπονητής τους θεωρεί πως ο αντίπαλος θα «φορτώσει» το κέντρο, άρα εκεί θα κριθούν πολλά. Θέση διεκδικεί στην τριάδα πίσω απ’ τον επιθετικό ο Ματέο Γκαρσία, παρότι δεν είναι και στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του…

Απ’ την άλλη, ο Λάζλο Μπόλονι θα έχει τις επιστροφές των Σάντσες-Μαουρίσιο που είναι σημαντικές. Αριστερά θα αγωνιστεί ο Χουάνκαρ μια και Ζαγαρίτης δεν υπάρχει πλέον (παρότι δεν έχει τελειώσει το θέμα της μεταγραφής του). Ο Βέλεθ όλα δείχνουν πως θα διατηρηθεί σε ρόλο αμυντικού μέσου παίζοντας μάλιστα για πρώτη φορά στο γήπεδο που είχε ως έδρα τα προηγούμενα δύο χρόνια. Μαζί με τους Αλεξανδρόπουλο και Μαουρίσιο. Ο Μακέντα θα επιστρέψει στην κορυφή της επίθεσης (ήταν τιμωρημένος με την ΑΕΛ) και όλα δείχνουν πως ο Εμμανουηλίδης θα πάρει φανέλα βασικού.

Όποια κι αν είναι τα πλάνα των προπονητών, όποια κι αν είναι η τακτική προσέγγισή τους, όλα θα κριθούν στη θέληση και στο πάθος. Ειδικά σε μια αναμέτρηση που θα διεξαχθεί σε βαρύ αγωνιστικό χώρο (λόγω χιονόπτωσης και καιρικών συνθηκών) και σε… πολικό ψύχος! Αλλά το δέλεαρ είναι τεράστιο: Για τον μεν Άρη να «τελειώσει» την υπόθεση τετράδα όσο νωρίς κι αν είναι ακόμη, για τον δε Παναθηναϊκό να μπορέσει να αποκτήσει ελπίδες τετράδας!



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved