Παναθηναϊκός: Με -6 χρειάζεται υπέρβαση για Ευρώπη (photos)

Παναθηναϊκός: Με -6 χρειάζεται υπέρβαση για Ευρώπη (photos)

Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει ήδη -6 βαθμούς σε σχέση με πέρσι και το χειρότερο είναι ότι δεν πείθει ότι μπορεί να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει χειρότερο ξεκίνημα από την περασμένη σεζόν. Κάνει το ίδιο ακριβώς.

Απλώς την περασμένη περίοδο η παρουσία του Γιώργου Δώνη και η εμπιστοσύνη που ενέπνεε στους παίκτες και σε σημαντική μερίδα του κόσμου, έδινε την αίσθηση ότι κάτι θ’ αλλάξει προς το καλύτερο. Φέτος, αντίθετα, το «τριφύλλι» μετράει μία αλλαγή προπονητή, είχε σε ένα ματς προσωρινό τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο και τώρα πορεύεται σε τέσσερα παιχνίδια με τον Λάζλο Μπόλονι.

Με τον 67χρονο τεχνικό ο Παναθηναϊκός πήρε επτά βαθμούς σε ένα πολύ ευνοϊκό πρόγραμμα. Με Βόλο, Απόλλωνα, Ατρόμητο μέσα και Λαμία έξω. Και μοιραία η ομάδα είναι εκτός εξάδας. Υπάρχει κάτι που να κάνει αισιόδοξο τον κόσμο του Παναθηναϊκού; Ελάχιστα πράγματα. Άντε να μπει κανονικά ο Βιγιαφάνιες, να προστεθεί στην εξίσωση ο Χουάνκαρ, που υπέστη τραυματισμό και ο οποίος είναι επιθετικός μπακ, να δούμε αν μπορεί να κολλήσει στα χαφ και να κάνει τη διαφορά ο Αγιούμπ… Ο οποίος παίρνει πάνω από 400.000 τον χρόνο.

 Να δούμε έναν Παναθηναϊκό με περισσότερη φαντασία. Διότι η ομάδα που είδαμε στα τελευταία ματς δεν εμπνέει ότι «τώρα θα μπει ένα γκολ και θα πάρουμε το ματς», αλλά μία ανασφάλεια του στυλ «τώρα θα γίνει η ζημιά». Και στα δυο ματς με Βόλο και Ατρόμητο έγινε. Με τον Απόλλωνα έτυχε και δεν έγινε…

Όλα αυτά σε μία σεζόν που το μπάτζετ ανέβηκε αισθητά. Διότι πέρσι εκτός του Κουρμπέλη, που ανανέωσε σχεδόν στα μισά της σεζόν και τον Γιόχανσον που έπαιρνε σχεδόν 400.000 ευρώ, δεν υπήρχε άλλο συμβόλαιο άνω των 300.000. Φέτος υπάρχουν επτά (Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος, Μακέντα, Αγιούμπ, Μαουρίσιο, Αϊτόρ), από 400.000 ευρώ και άνω.

Ίδιο ξεκίνημα, άλλη νοοτροπία

Ο Παναθηναϊκός πέρσι είχε σε οκτώ ματς, οκτώ βαθμούς. Δύο νίκες με Πανιώνιο, Ατρόμητο (και οι δύο εκτός), δύο ισοπαλίες με Λαμία εκτός, Ολυμπιακό μέσα και τέσσερις ήττες. Οι τρεις εντός από ΟΦΗ, Ξάνθη, ΑΕΛ και μία από τον Άρη εκτός. Εκείνη η ομάδα είχε 6 γκολ υπέρ και 12 κατά στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές. Εκ των οποίων ένα ντέρμπι και ματς στο «Κλ. Βικελίδης». Η φετινή έχει τέρματα 7 υπέρ και 7 κατά. Επίσης, ούτε ένα γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι. Με απολογισμό 2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες. Εννέα βαθμοί φέτος, οκτώ πέρσι.

 Ο περσινός Παναθηναϊκός, ωστόσο, είχε συντριπτικά τη μπάλα υπέρ του. Με κατοχή που έφτανε και στο 65%-75% με ομάδες τύπου Ατρόμητου. Ο φετινός με Πογιάτος ή Μπόλονι δεν πνίγει τον αντίπαλο. Να την έχει στα πόδια του κι ας μην ξέρει τι να την κάνει. Ούτε αυτό δεν έχει σημειωθεί έως τώρα. Γεγονός που προκαλεί αυτοπεποίθηση στον αντίπαλο και πίεση στους «πράσινους».

-6 και 7 ντέρμπι…

Την όγδοη αγωνιστική πέρσι, τέτοια περίοδο στις 27/10/19, ο Παναθηναϊκός έχασε εντός 1-2 από την ΑΕΛ. Σε ματς που δεν ήταν κακός. Πήγε στην Τούμπα κατόπιν κι έχασε στην… παράταση τη νίκη και την 10η αγωνιστική έκανε την τρομερή ανατροπή με την ΑΕΚ και νίκησε 3-2 από 0-2. Αυτά τα ματς ήταν καύσιμο για τη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός σε 18 ματς μετά την ΑΕΛ, είχε απολογισμό 10 νίκες, 6 ισοπαλίες, 2 ήττες. Η μία ήταν από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο με άδικη διαιτησία και η δεύτερη από την ΑΕΚ, όταν ο Δώνης παρέταξε αναπληρωματικούς, διότι είχε τα ματς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ σε ελάχιστες μέρες.

Τώρα η ένατη αγωνιστική, μετά τη διακοπή, περιλαμβάνει ντέρμπι στο Φάληρο. Θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος ότι και φέτος είναι πιθανή μία αντεπίθεση. Να δει το ίδιο σκηνικό. Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή όλα γίνονται. Αλλά πόσοι το πιστεύουν ειλικρινά, σε αντίθεση με την περασμένη χρονιά;

Ο Παναθηναϊκός είναι στην όγδοη θέση, ισόβαθμος με τον ΠΑΣ Γιάννινα που ανέβηκε φέτος και δύο βαθμούς πίσω από τον έκτο Ατρόμητο, ο οποίος τον προσπέρασε χθες. Η εξάδα, λοιπόν, δεν είναι κάτι τρομερό. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι η εξάδα. Στην Ευρώπη βγαίνουν τέσσερις και ο Παναθηναϊκός έχει έξι βαθμούς απόσταση από τον ΠΑΟΚ, που έχει ένα ματς λιγότερο, τέσσερις από ΑΕΚ, που έχει δύο ματς λιγότερα και επτά από Ολυμπιακό που έχει έξι αγώνες. Είναι, παράλληλα, στο -7 από τον Άρη που έχει έξι παιχνίδια κι αυτός. Το μόνο καλό είναι ότι σ’ αυτά που δεν έχουν γίνει, υπάρχουν τα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ΑΕΚ-Ολυμπιακός και Άρης-ΑΕΚ. Θα χαθούν βαθμοί, αλλά ο Παναθηναϊκός ήδη πέταξε κι αυτός πολλούς.

Πάμε, λοιπόν, στο πρόγραμμα. Απομένουν 18 αγώνες για την κανονική διάρκεια. Απ’ αυτούς οι επτά είναι ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός έχει μέσα-έξω Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Μένουν έντεκα θεωρητικά εύκολα ματς. Όλα να τα πάρει, πάει στους 42 βαθμούς. Πέρσι τελείωσε με 44. Κι ό,τι πάρει στα ντέρμπι. Θα πάρει, όμως, όλα τα ματς με μικρότερες ομάδες;

Πέρσι επίσης τερμάτισε με 44, αλλά είχε στο -10 στα πλέι οφ Άρη και ΟΦΗ (στους 32 τερμάτισε ο έβδομος Ατρόμητος) και δεν κινδύνευε να χάσει την τέταρτη θέση και θεωρητικά να παίξει στην Ευρώπη, αν δεν είχε την ποινή. Φέτος, αν θεωρήσουμε ότι οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, έχουν τις τρεις θέσεις, κυνηγάει για Ευρώπη τον Άρη, που είναι στο +7 και με δύο ματς λιγότερα.

Ο Παναθηναϊκός που βλέπουμε έως το τέλος του πρώτου γύρου, έχει το εξής πρόγραμμα. Ολυμπιακός έξω, Παναιτωλικός μέσα, ΑΕΚ έξω, ΠΑΣ μέσα, ΠΑΟΚ έξω. Τρία ντέρμπι εκτός και δύο, στα χαρτιά, εύκολα εντός. Η φανέλα του Παναθηναϊκού μπορεί να πάρει 15 βαθμούς. Αυτό που βλέπει τώρα ο κόσμος του, βγάζει κομπιουτεράκι και υπολογίζει έξι βαθμούς και βλέπουμε… Πέρσι με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη μέσα έξω, ο Παναθηναϊκός πήρε εννέα βαθμούς. Φέτος έχει μηδέν σε ένα ματς κι απομένουν άλλοι επτά. Ασφαλώς και μπορεί να τους ξεπεράσει. Στη θεωρία. Στην πράξη;

Σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, κάτι που επιπλέον προκαλεί προβληματισμό, είναι το -6 που ήδη μετράει η ομάδα στα αντίστοιχα ματς. Το μόνο συν είναι οι δύο βαθμοί στη Λαμία. Φέτος 0-2, πέρσι 1-1. Το αρνητικό πρόσημο, όμως, είναι μεγαλύτερο. Με τον Βόλο -2 (πέρσι 4-1, φέτος 1-1), με τον Ατρόμητο -3 (πέρσι 3-0, φέτος 0-1), με την ΑΕΛ -2 (πέρσι 0-2, φέτος 1-1), με την Τρίπολη -1 (πέρσι 1-1, φέτος ήττα 1-0). Δεν υπολογίζεται ο Απόλλων που δεν υπήρχε πέρσι (την περασμένη σεζόν ο μόνος νεοφώτιστος ήταν ο Βόλος, δεν ανέβηκε άλλη ομάδα).

Το «τριφύλλι», λοιπόν, με την κακή εικόνα κι ακόμα χειρότερη ψυχολογία, με 7 ντέρμπι σε 18 ματς, καλείται να καλύψει το χαμένο έδαφος. Θα τα καταφέρει. Η Ευρώπη χρειάζεται υπέρβαση. Και θα είναι τεράστια αποτυχία, αν δεν κατακτηθεί ένα εισιτήριο με το μεγαλύτερο μπάτζετ των τελευταίων ετών.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: «Επιτέλους προπόνηση» λέει ο Μπόλονι, τι γίνεται με Μακέντα!

Παναθηναϊκός: «Επιτέλους προπόνηση» λέει ο Μπόλονι, τι γίνεται με Μακέντα!

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 0-1: Έτσι απέδρασαν από το ΟΑΚΑ οι Περιστεριώτες (video)

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 0-1: Έτσι απέδρασαν από το ΟΑΚΑ οι Περιστεριώτες (video)

Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved