Παναθηναϊκός: Το μεταγραφικό… ντόμινο!

Παναθηναϊκός: Το μεταγραφικό… ντόμινο!

Οι κινήσεις που ίσως δεν περίμενε κανείς αλλά είναι πολύ πιθανές αν προκύψουν αποχωρήσεις ή «κοψίματα».

Σε θεωρητικό επίπεδο, για τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή μένουν… μετρημένα κουκιά στις μεταγραφές. Ένας δεξιός μπακ ως εναλλακτική του Φακούντο Σάντσες, ένας αριστερός μπακ που θα είναι λίγο πιο μπροστά απ’ τον Χατζηθεοδωρίδη κι ένα χαφ, με την περίπτωση του Μπενιάτ να είναι στην κορυφή της λίστας και να αναμένεται η απόφαση του ποδοσφαιριστή ουσιαστικά.

Στην πράξη όμως, η κατάσταση διαφέρει. Ο Παναθηναϊκός είναι «ανοιχτό» να κάνει κι άλλες κινήσεις τις οποίες ίσως να μην περίμενε κανείς στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου. Όπως έγινε με τον Ιωαννίδη για παράδειγμα. Αυτό, σχετίζεται με τις αποφάσεις Ρόκα-Πογιάτος αναφορικά με τις ανάγκες που διαπιστώνουν στο ρόστερ σύμφωνα με τα θέλω τους και φυσικά ανάλογα με τα «κοψίματα» στα οποία προχωρούν!

Το πιο… νορμάλ αυτή τη στιγμή είναι η κίνηση για επιθετικό. Όμως ενώ αναμενόταν πως θα αποκτηθεί στράικερ μόνο αν αποχωρήσει ο Μακέντα, ίσως τελικά τα πράγματα να είναι αλλιώς. Με το «κόψιμο» του Περέα και τον Καμπετσή που ψάχνει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, έχουν μείνει ο Μακέντα, ο Καρλίτος και ο Ιωαννίδης. Είναι πιθανό λοιπόν ακόμη κι αν δεν προκύψει πώληση του Ιταλού, να γίνει άλλη μία κίνηση για την επίθεση! Κι αν τελικά έρθει πρόταση για τον 29χρονο, τότε να αποκτηθεί και δεύτερος στράικερ! Φτάνοντας τον αριθμό των κινήσεων στη γραμμή κρούσης, στις τέσσερις!

Από την επίθεση στην άμυνα. Εκεί ο Παναθηναϊκός έχει τον Μπαρτ Σένκεφελντ, τον Φραν Βέλεθ, τον Αχιλλέα Πούγγουρα, ως μία τριάδα πρώτης γραμμής. Πίσω απ’ αυτούς είναι ο Φάνης Μαυρομμάτης. Μέχρι τώρα ο αριστεροπόδαρος στόπερ δεν έχει… ενθουσιάσει τον Ρόκα και τον Πογιάτος. Ενώ υπάρχει και το θέμα με τη μέση του που κάνει τους πάντες πιο διστακτικούς. Έτσι, ολοένα και γίνεται πιο πιθανό το σενάριο να έρθει και δεύτερος στόπερ σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο (μετά τον Βέλεθ). Λογικά κάποιος πιο εξελίξιμος, παίκτης με προοπτική, όμως χωρίς να σημαίνει πως απαραίτητα θα είναι 20χρονος σε επίπεδο ηλικίας!

Αναφορικά με τα χαφ τώρα, όπως έχουμε γράψει υπάρχει η υπόθεση Μπενιάτ σε πρώτο πλάνο. Με τον Ρόκα και τον Πογιάτος να περιμένουν την απόφαση του παίκτη. Είτε είναι ο 33χρονος είτε κάποιος άλλος πάντως, χαφ θα αποκτηθεί. Όπως φαίνεται κι εκεί υπάρχει μια κάποια μεταστροφή στο αρχικό πλάνο. Ο Παναθηναϊκός δεν κοιτά τόσο για παίκτη που θα παίζει κυρίως στο «6», αλλά εστιάζει σε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών box to box (όπως είναι ο Μπενιάτ) που όμως αν χρειαστεί βοηθούν και ως ανασταλτικοί μέσοι. Στις θέσεις των χαφ το ενδεχόμενο να κοιτάξει το «τριφύλλι» και για κεντρικό χαφ και για ανασταλτικό μέσο, φαντάζει πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και κάτι ακόμη. Υπάρχουν τα… ανοιχτά θέματα των παικτών που δεν υπολογίζονται. Πέρα απ’ το γκρουπ των «κομμένων», προστέθηκαν σ’ αυτούς τα ονόματα των Περέα, Θεοχάρη, Καμπετσή τον τελευταίο καιρό. Μέχρι τώρα μόνο ο Φάουστο αποχώρησε. Οι υπόλοιποι είναι ακόμη εδώ κι όσο είναι εδώ υπάρχει ένας σημαντικός βραχνάς. Διότι αν αυτές οι περιπτώσεις προχωρήσουν γρήγορα και με καλούς όρους για το «τριφύλλι» (ίσως για κάποιους χρειαστεί να πληρώσει κάτι ο Παναθηναϊκός) τότε θα υπάρξει… ανάσα για το «τριφύλλι». Όμως δεδομένα θα πάρουν χρόνο αυτές οι υποθέσεις.



Super League: Η ώρα της στέψης για ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ - Κρίνεται ο τίτλος στη Θεσσαλονίκη
Super League: Η ώρα της στέψης για ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ - Κρίνεται ο τίτλος στη Θεσσαλονίκη
Καλεσμένος στον τελικό του Conference League o Γιαννάκης του ΠΑΟΚ!
Καλεσμένος στον τελικό του Conference League o Γιαννάκης του ΠΑΟΚ!
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της Κυριακής (19/05) - «Φωτιά» στη Θεσσαλονίκη
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της Κυριακής (19/05) - «Φωτιά» στη Θεσσαλονίκη
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πήγε οικογενειακώς στην Disney World – Πήρε μαζί του και τον Μπρουκ Λόπεζ!
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πήγε οικογενειακώς στην Disney World – Πήρε μαζί του και τον Μπρουκ Λόπεζ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved