Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-0: Ο «Μπάτμαν» σταμάτησε τον ΠΑΟΚ (photos)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-0: Ο «Μπάτμαν» σταμάτησε τον ΠΑΟΚ (photos)

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν η αιτία που οι εμφανώς ανώτεροι Θεσσαλονικείς έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ. Έβγαλε αντίδραση ο ΠΑΟΚ μετά την κακή εικόνα με τον Ολυμπιακό, υπνωτισμένος πλην των Διούδη, Κολοβέτσιου, Αγιούμπ ο Παναθηναϊκός, τον οποίο κολακεύει η ισοπαλία.

Ο ΠΑΟΚ ήρθε στο ΟΑΚΑ για να δείξει ότι η ποιότητά του δεν είναι αυτή που φάνηκε με τον Ολυμπιακό, αλλά και στα ματς πριν τη διακοπή.

Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, ήθελε να δώσει συνέχεια στην καλή εμφάνιση με την ΑΕΚ και να πετύχει την πρώτη του νίκη στα play offs και να μειώσει τη διαφορά από τους Θεσσαλονικείς στους τέσσερις βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, έκαναν ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν σκορ, εξαιτίας ορισμένων σωτήριων επεμβάσεων του Διούδη, όπως και του Κολοβέτσιου, που ήταν εξαιρετικός κι έκοψε αρκετές πάσες. Το 0-0 σαφώς είναι κολακευτικό για τον Παναθηναϊκό, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να περάσει από έναν δύσκολο αντίπαλο εκτός έδρας και να κρατήσει τα ηνία για τη δεύτερη θέση. Κρατάει φυσικά την εμφάνιση και μάλιστα χωρίς τον κορυφαίο του τη φετινή σεζόν, τον Μίσιτς.

Σοκ με Νάγκι

Ο Γιώργος Δώνης σε σχέση με το ματς κόντρα στην ΑΕΚ ξεκίνησε στην ενδεκάδα τον Νάγκι, ο οποίος είχε βγάλει την ασίστ στον Μακέντα για το 0-1. Ήταν η μοναδική αλλαγή αντί του Αγιούμπ, όμως, ο Ούγγρος εξτρέμ υπέστη θλάση στη γάμπα στο ζέσταμα και τη θέση του στη δεξιά πλευρά πήρε ο Μπουζούκης. Ο Χατζηγιοβάνης ήταν αριστερά και ο Ζαχίντ πίσω από τον Μακέντα, ενώ στα χαφ ήταν οι Δώνης, Κουρμπέλης και στην άμυνα οι γνωστοί Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος. Όλα αυτά σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Άλλο κέντρο

Ο Άμπελ Φερέιρα αντίθετα άλλαξε το δίδυμο στα χαφ. Για τη μία θέση ήταν υποχρεωμένος, λόγω του τραυματία Μίσιτς. Έτσι, έμεινε εκτός και ο Μαουρίτσιο κι έπαιξε ο Εσίτι με τον Ελ Καντουρί σε ρόλο δεξιού αμυντικού χαφ. Στην κορυφή ήταν ο Άκπομ, πίσω του ο Πέλκας, δεξιά ο Λημνιός κι αριστερά ο Μπίσεσβαρ. Στο αριστερό άκρο γύρισε ο Γιαννούλης, ο οποίος ήταν τιμωρημένος με τον Ολυμπιακό, όπως και ο Ίνγκασον ήταν δεξί στόπερ δίπλα στον Βαρέλα, με τον Βιεϊρίνια δεξί μπακ.

Πρέσινγκ

Στον αγώνα πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός πρέσαρε έντονα τον ΠΑΟΚ, του δημιούργησε προβλήματα στην ανάπτυξη και τον τιμώρησε. Δεν είδαμε, ωστόσο, αυτή την εικόνα. Ο Ζαχίντ ήταν κακός, ο Μπουζούκης εκτός ρυθμού και οι χαφ, όπως και οι μπακ κακοί. Ο ΠΑΟΚ, όπως έκανε στη ρεβάνς κυπέλλου, ήταν αυτός που πρέσαρε με ένταση, δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει κι όλοι οι μεσοεπιθετικοί του ήταν ακυρωμένοι. Όσο για τους Ζαχίντ, Μακέντα, Χατζηγιοβάνη, ήταν σαν να μην υπήρχαν στο γήπεδο.

Διούδης εναντίον ΠΑΟΚ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν. Μόνο που ο πρωταγωνιστής ήταν στην άλλη ομάδα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και την κακή εικόνα πριν την καραντίνα. Ξύπνησε, ενώ απέναντί του βρήκε έναν υπνωτισμένο Παναθηναϊκό, ο οποίος έκανε ένα από τα χειρότερά του ημίχρονα φέτος, θυμίζοντας το κακό ξεκίνημα στη σεζόν.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δαιμονισμένοι στο γήπεδο και στο 6’ είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες. Στο 27’ οι τελικές ήταν 6-0 υπέρ του ΠΑΟΚ κι όλες στον στόχο. Γιατί, λοιπόν, τελείωσε το ημίχρονο 0-0; Διότι υπήρχε ο Διούδης. Ο 27χρονος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού σε αρκετές περιπτώσεις έσωσε το «τριφύλλι».

Η πρώτη ήταν στο 3’. Βιαστική πάσα του Ινσούα, έκλεψε ο Ελ Καντουρί, ο Πέλκας άνοιξε αριστερά στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος πλάσαρε με το δεξί, αλλά εξαιρετικά ο Διούδης απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 6’ τρομερή κάθετη πάσα του Πέλκα στον Λημνιό, ο πλάσαρε με το δεξί κι ο Διούδης είχε απάντηση με τα πόδια, όπως και στο 12’ που μπλόκαρε μακρινό αριστερό σουτ του Βιεϊρίνια.

Νέα μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ στο 27’. Γύρισμα του Γιαννούλη στο ύψος της μικρής περιοχής, πλασέ με το αριστερό του Λημνιού απέκρουσε με τα πόδια ο Διούδης. Στη συνέχεια Άκπομ και Πέλκας δεν μπόρεσαν από κοντά να σκοράρουν. Ο Ινσούα έκοψε σωτήρια, μάλιστα, τον δεύτερο, ο οποίος ίσως ήταν εκτεθειμένος. Στο 34’ σέντρα του Μπίσεσβαρ, κεφαλιά του Πέλκα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η μοναδική τελική του Παναθηναϊκού ήταν ένα φάουλ του Μπουζούκη στο 45’+1’ που έφυγε άουτ.

Ξανά Διούδης!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Δώνη να βάζει τον Αγιούμπ οκτάρι αντί του αρνητικού Ζαχίντ και να γυρίζει τον σχηματισμό σε 4-3-2-1. Ο Φερέιρα πέρασε τον Μάτος δεξί μπακ και τον Λάμπρου αριστερό χαφ. Όσον αφορά την εικόνα, όμως, ήταν όπως ξεκίνησε και το πρώτο. Στο 47’ ο Λημνιός γύρισε, ο Άκπομ έβγαλε τετ α τετ τον Πέλκα, αλλά το πλασέ του απέκρουσε πάλι ο Διούδης με τα πόδια!

Ο Παναθηναϊκός στο 53’ προσπάθησε να απειλήσει, αλλά το φάουλ του Αγιούμπ βρήκε στο τείχος κι έφυγε κόρνερ, ενώ στο 55’ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, όμως, ο Διούδης απέκρουσε το αριστερό πλασέ του Άκπομ, όπως έκανε και στο 57’ στο αριστερό σουτ του Λάμπρου.

Μεγάλη ευκαιρία με Κολοβό

Μετά το 60’ ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς. Ο Δώνης με τον Ανουάρ στα χαφ διατήρησε το 4-3-2-1, αφού στα αριστερά πήγε ο Αγιούμπ. Στη συνέχεια πήγε εκεί ο Καμπετσής και στο τέλος ο Κολοβός, τη στιγμή που ο Φερέιρα άργησε να ρίξει στη μάχη τον Σφιντέρσκι, αλλά και τον Μαουρίσιο. Με τον Ροντρίγκο δεξιά και τον Λημνιό αριστερά γύρισε και σε 4-4-2 το σύστημα με τον Λάμπρου κοντά στον Άκπομ. Δίπλα στον τελευταία τελείωσε τον αγώνα ο Σφιντέρσκι και ο Λάμπρου πήγε ξανά στα άκρα. Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός μετά το 60’ δεν δέχθηκε φάση, όπως είχε συμβεί μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και μάλιστα στο 89’ ο Κολοβός από αριστερά έκανε το δεξί σουτ, ο Καμπετσής βρέθηκε στη πορεία της μπάλας χωρίς να τη βρει και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Όσον αφορά τη διαιτησία του Φωτιά, ήταν εξαιρετική.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Δώνης (73’ Καμπετσής), Μπουζούκης (87’ Κολοβός), Ζαχίντ (46’ Αγιούμπ), Χατζηγιοβάνης (57’ Ανουάρ), Μακέντα (88’ Νούνες).

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (46’ Μάτος), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι (86’ Σφιντέρσκι), Ελ Καντουρί, Πέλκας (78’ Ροντρίγκο), Λημνιός (86’ Μαουρίσιο), Μπίσεσβαρ (46’ Λάμπρου), Άκπομ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (0-0) | 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAYOFF SUPERLEAGUE 2020



Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved