Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0: Τον… ισοπέδωσε όπως παλιά! (video+photos)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0: Τον… ισοπέδωσε όπως παλιά! (video+photos)

Μπροστά σε περισσότερους από 30.000 οπαδούς του, ο Παναθηναϊκός «πάτησε» τον ΠΑΟΚ και τον νίκησε 2-0 δείχνοντας πως η ομάδα του Δώνη είναι ικανή για μεγάλα πράγματα!

Μια ημέρα πριν από τα 112α γενέθλια του Συλλόγου, ο Παναθηναϊκός έδειξε για ακόμα μια φορά πως ό,τι κι αν συμβαίνει στο κλαμπ θα παραμένει η πιο… βαριά φανέλα της Ελλάδας. Οι «πράσινοι» του Γιώργου Δώνη με εξαιρετικό ποδόσφαιρο δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον ΠΑΟΚ και τον υποχρέωσαν στη δεύτερη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα, δεν επέτρεψαν στους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίσουν το δικό τους ρεκόρ των 57 συνεχόμενων αγώνων με γκολ που κρατούσαν οι «πράσινοι» από τη διετία 1963-65, ενώ παράλληλα έδειξαν τα… δόντια τους ενόψει των αγώνων Κυπέλλου που θα δώσουν οι δυο ομάδες.

Το «τριφύλλι» με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο του ματς, «έπνιξε» με το πρέσινγκ του τον ΠΑΟΚ και με τους Μακέντα, Χατζηγιοβάνη, Δώνη, Ζαχίντ και Νάγκι να ξεχωρίζουν ανάμεσα σε… ίσους, κατάφερε να σκοράρει δυο φορές και να πάρει μια σπουδαία νίκη.  Η ομάδα του Γιώργου Δώνη με αυτό το τρίποντο έφτασε στους 37 βαθμούς και εδραιώθηκε για τα καλά στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε δεύτερος με 52 πίσω από τον πρώτο Ολυμπιακό που έχει 54. Οι δυο τους, ανανέωσαν το… ραντεβού τους για το βράδυ της Τετάρτης (05/02) στην Τούμπα, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας… ΄

Έτσι έπαιξαν…

Ο Γιώργος Δώνης δεν άλλαξε το 4-2-3-1 για τον Παναθηναϊκό. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης με τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Ινσούα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή οι Κουρμπέλης και Δώνης με τον Νάγκι δεξιά, τον Χατζηγιοβάνη αριστερά και τον Ζαχίντ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Φεντερίκο Μακέντα.

Στον αντίποδα, ο Αμπέλ Φερέιρα επί της ουσίας επέλεξε έναν ίδιο σχηματισμό για τον ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια ο Ζίβκοβιτς, με τους Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλη από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στον άξονα οι Εσίτι και Μαουρίσιο, μπροστά τους ο Μίσιτς και οι Βιεϊρίνια και Λημνιός στα άκρα, ως στηρίγματα του Σφιντέρσκι.

Του έλειπε μόνο το γκολ!

Με διάθεση να πιέσει ψηλά μπήκε στο ματς ο Παναθηναϊκός, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί παίζοντας κάθετα και να χάνει την πρώτη ευκαιρία με τον Σφιντέρσκι, που πλάσαρε άστοχα τον εξερχόμενο Διούδη. Το πλάνο του Δώνη με το πρέσινγκ, ωστόσο, απέδωσε μετά το τέταρτο για το «τριφύλλι» που δυσκόλεψε πολύ την κυκλοφορία του ΠΑΟΚ, κέρδισε πολλές μπάλες πάνω από τη μεσαία γραμμή και απείλησε την εστία του Ζίβκοβιτς.

Αρχικά ο Μακέντα με προβολή έστειλε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του «δικεφάλου του Βορρά», ενώ στη συνέχεια είχε ένα διαγώνιο σουτ από καλή θέση που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ο Ιταλός ήταν πρωταγωνιστής και στο… γκολ που ήρθε αλλά δεν μέτρησε. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μακέντα έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά η μπάλα είχε βρει στο χέρι του και σωστά ακυρώθηκε το γκολ με τη χρήση του VAR, για να πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Τον… ξέρανε σε επτά λεπτά!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ορμητικότητα και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έδειχνε ασταθείς στα μετόπισθεν και πατούσαν από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους στην περιοχή του Ζίβκοβιτς. Έτσι, στο 48’ ο Δώνης βρέθηκε σε θέση βολής στη μεγάλη περιοχή, έκανε την πρώτη ντρίμπλα και ο Ίνγκασον τον ανέτρεψε με τον Αγκάγιεφ σωστά να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Φεντερίκο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε για το 1-0 στο 49’ που έβαλε… φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Το «τριφύλλι» ωστόσο δεν… κατέβασε ταχύτητα μετά το γκολ και συνέχισε να πιέζει ψηλά. Στο 56’ η άμυνα του ΠΑΟΚ τα έκανε… μούσκεμα, Μακέντα και Χατζηγιοβάνης πίεσαν τον Ίνγκασον που έχασε τα… αυγά και τα καλάθια, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να φεύγει μόνος του με τον Ζίβκοβιτς και να πλασάρει «μαγικά» για το 2-0 που σήκωσε στο… πόδι ξανά το ΟΑΚΑ και έφερε έκρηξη χαράς τις κερκίδες. Με το 2-0 στην… πλάτη του, ο Φερέιρα έκανε την πρώτη αλλαγή στο 60’ βάζοντας στο ματς τον Μπίσεσβαρ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα έκλεισε τις αλλαγές του χρησιμοποιώντας και τους Άκπομ και Πέλκα, αλλάζοντας όμως μόνο πρόσωπα κι όχι διάταξη. Ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο τέταρτο διαχειρίστηκε το ματς, με τον Δώνη να κάνει αλλαγές που θα βοηθούσαν ανασταλτικά και στην κυκλοφορία (Νούνες, Μπουζούκης) για να διατηρήσει την ομάδα του «φρέσκια» κι ενόψει Κυπέλλου.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης (71’ Ανουάρ), Δώνης, Χατζηγιοβάνης (76’ Νούνες), Νάγκι, Ζαχίντ (83’ Μπουζούκης), Μακέντα

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίτσιο, Εσίτι (60’ Μπίσεσβαρ), Λημνιός, Βιεϊρίνια (71’ Πέλκας), Σφιντέρσκι (71’ Άκπομ)

Δείτε το φωτορεπορτάζ και τα highlights του αγώνα

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Τα γκολ των Μακέντα-Χατζηγιοβάνη έβαλαν «φωτιά» στο ΟΑΚΑ (video)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Τα γκολ των Μακέντα-Χατζηγιοβάνη έβαλαν «φωτιά» στο ΟΑΚΑ (video)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: «Καυτό» ΟΑΚΑ όπως παλιά (video+photos)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: «Καυτό» ΟΑΚΑ όπως παλιά (video+photos)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Η φάση με το γκολ του Μακέντα που ακυρώθηκε (photos&video)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Η φάση με το γκολ του Μακέντα που ακυρώθηκε (photos&video)

Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved