Παναιτωλικός-Άρης 2-0: Το υπέγραψε ο Ρόσα (photos&video)

Παναιτωλικός-Άρης 2-0: Το υπέγραψε ο Ρόσα (photos&video)

Με δύο γκολ του Φάρλεϊ Ρόσα στο δεύτερο ημίχρονο (58', 73'), ο Παναιτωλικός επικράτησε 2-0 του Άρη στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου έφτασε στη δεύτερη φετινή νίκη και πρώτη μετά από τέσσερις άκαρπες προσπάθειες, ανεβάζοντας και πάλι τη διαφορά από τον ουραγό Πανιώνιο στο τέσσερις βαθμούς. Αντίθετα, η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ έχασε την ευκαιρία να αποσπαστεί από τους διώκτες της στη μάχη της πέμπτης θέσης, μένοντας για όγδοο ματς δίχως νίκη μακριά από το Χαριλάου (0-5-3).

Εν τη απουσία του τιμωρημένου Λίντσεϊ Ρόουζ, ο Ένινγκ προτίμησε τον Ούγκο Σόουζα στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Αμπού Μπα να παίρνει τη θέση του τραυματία Χαβιέ Ματίγια και τον Φιορίν Ντουρμισάι να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην αρχική ενδεκάδα του Άρη, μετά τη δικαίωσή του από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Με 4-3-3 παρέταξε ο Χάβος την ομάδα του, η οποία μπήκε με περισσότερη διάθεση στο ματς, κλείνοντας στο πρώτο τέταρτο τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους γηπεδούχους στο 16', όταν ο Μανώλης Τζανακάκης έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά, σούταρε με το αριστερό, αλλά ο μέχρι πριν ένα μήνα συμπαίκτης του, Χουλιάν Κουέστα, μπλόκαρε στη γωνιά του την μπάλα. Ίδια κατάληξη είχε κι ένα μακρινό, δυνατό σουτ του Ντάλσιο στο αμέσως επόμενο λεπτό. Το δυνατό αριστερό σουτ του Λούκας Σάσα στο 24' ήταν η πρώτη «απάντηση» από πλευράς Άρη, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Κρίστοφερ Κνετ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ντουρμισάι γύρισε σαν... πίβοτ, αλλά το δεξί πλασέ του μέσα από την περιοχή δε βρήκε στόχο. Εντός εστίας ήταν το σουτ του Ντάνιελ Λάρσον στο 39', έπειτα από πάσα του Γιάννη Φετφατζίδη σε ωραία αντεπίθεση, αλλά ο Κνετ μπλόκαρε στην αριστερή γωνία του, ενώ το ίδιο σκηνικό, με ίδιους πρωταγωνιστές, επαναλήφθηκε δύο λεπτά αργότερα, μετά από γύρισμα του Μιχάλι Κόρχουτ, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.

Με κεφάτο τον Φετφατζίδη, ο Άρης ήταν πιο απειλητικός στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 50', η όμορφη ατομική ενέργεια του διεθνή Έλληνα εξτρέμ σταμάτησε στην αγκαλιά του Κνετ, αλλά οκτώ λεπτά αργότερα, ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ. Από κόρνερ του Τζανακάκη, ο Μπα δοκίμασε να απομακρύνει με το στήθος, η μπάλα κατέληξε στον Φάρλεϊ Ρόσα που με αριστερό σουτ έκανε το 1-0. Πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου μετά την επιστροφή του στο Αγρίνιο.

Η κεφαλιά του Φραν Βέλεθ στο 61' πέρασε άουτ, όπως και το δυνατό φάουλ του Ντάουντα στο 64'. Το γυριστό του Νικολά Ντιγκινί βρήκε σε ετοιμότητα τον Κνετ στο 67' και έξι λεπτά αργότερα ο Ρόσα έκανε το 2-0. Ο νεοαποκτηθείς Άντονι Μουνιέ έκλεψε στο κέντρο, έδωσε στον Ντάουντα που την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ρόσα, ο οποίος «κρέμασε» τον Κουέστα! Μια κεφαλιά του Ντιγκινί στο 85' βρήκε σε ετοιμότητα τον Κνετ, στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Γιοβάνοβιτς, Ταχάρ, Ρόσα, Ντάλσιο, Αλβάρες (82' Μαλής), Κέβιν, Ντάουντα, Τζανακάκης (62' Μουνιέ), Λιάβας (88' Μαρσιάλ), Σιέστεντ.

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ενινγκ): Κουέστα, Κόρχουτ (83' Μαρτίνες), Σόουζα, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μπα (64' Τόνσο), Σάσα, Γκάμα (42' Ντιγκινί), Φετφατζίδης, Λάρσον, Ντουρμισάι.



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved