Ίβιτς: «Να αποκτήσει πάλι επιθετική ταυτότητα της ΑΕΚ»

Ίβιτς: «Να αποκτήσει πάλι επιθετική ταυτότητα της ΑΕΚ»

Τη φιλοσοφία του για τις μεταγραφές και τους στόχους του ανέλυσε ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Ίλια Ίβιτς.

Μια εποικοδομητική συζήτηση με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ είχε ο Ίλια Ίβιτς την Παρασκευή (11/10), όπου τους ανέλυσε τους στόχους του και τη φιλοσοφία του. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής επισήμανε ότι θέλει να επαναφέρει στην ομάδα την επιθετική ταυτότητα και στήριξε απόλυτα τον Νίκο Κωστένογλου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά των παικτών που χρειάζεται η Ένωση, ενώ υπογράμμισε ότι η ομάδα βρίσκεται μέσα στους στόχους της για φέτος.

Ο Ίβιτς μιλώντας για τη φιλοσοφία του, ξεκαθάρισε ότι θέλει μια ομάδα με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς και σχηματισμό που θα βασίζεται στην ανάπτυξη από τα άκρα. Γι’ αυτό χαρακτήρισε αναγκαία την παρουσία ικανών εξτρέμ, οι οποίοι θα μπορούν να διασπούν τις πολυπρόσωπες άμυνες που κατά κύριο λόγο αντιμετωπίζει στην Ελλάδα η ΑΕΚ. Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά επιθυμεί να επιλέγονται και οι παίκτες που θα αποκτώνται.

Αναφερόμενος στον προπονητή, στήριξε απόλυτα τον Νίκο Κωστένογλου και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της επάρκειάς του. Από τη στιγμή που ελήφθη η απόφαση να μονιμοποιηθεί στον πάγκο, έκανε σαφές ότι απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης στην παρούσα φάση.

Για το θέμα των μεταγραφών επισήμανε ότι δεν θέλει η ομάδα να παίρνει παίκτες για να παίρνει, αλλά μονάχα αν αυτοί θα μπορούν να την ανεβάσουν επίπεδο. Κάτι που τόνισε ότι μπορεί να γίνει μόνο με ποδοσφαιριστές που θα συνδυάζουν ποιότητα, προοπτική για το μέλλον και δυνατότητα να καλύψουν θέσεις στις οποίες η ομάδα υστερεί.

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι κοινό χαρακτηριστικό τους πρέπει να είναι η ταχύτητα (η οποία θεωρεί ότι λείπει από το τωρινό ρόστερ) και αποκάλυψε την εκτίμησή του ότι χρειάζονται ένας αριστεροπόδαρος στόπερ, ένας χαφ με αθλητικά προσόντα και ένας αριστεροπόδαρος εξτρέμ.

Τόσο στο θέμα των αγορών, όσο και σε αυτό των πωλήσεων, ο Ίβιτς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στο έργο του από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Για τις σχέσεις με τους μάνατζερ, τόνισε ότι υπάρχει πρόθεση να διευρυνθεί το φάσμα των ατζέντηδων με τους οποίους συνεργάζεται η ομάδα, ώστε να υπάρχει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος σε αγορές και πωλήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε και τη σημασία περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου σκάουτινγκ, αποκαλύπτοντας παρεμπιπτόντως ότι τη θέση του Κώστα Λαγωνικάκη σε αυτό πήρε ο Φανούρης Γουνδουλάκης.

Ο Ίβιτς απέφυγε να κατηγορήσει τους υπεύθυνους για τον σχεδιασμό της φετινής ομάδας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτή θα συνεχίσει την προσπάθεια να βελτιωθεί και δεν πρόκειται να πετάξει λευκή πετσέτα όσον αφορά στους στόχους που υπάρχουν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Σχολιάζοντας το υπάρχον ρόστερ, ξεκαθάρισε ότι άπαντες βρίσκονται υπό αξιολόγηση μέχρι το τέλος της σεζόν, σημείωσε ότι οι Ζεράλδεςμ Βέρντε χρειάζονται χρόνο και εξέφρασε την πίστη ότι μετά τον τραυματισμό του ο Ολιβέιρα θα δείξει την ποιότητά του. Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι ο Γαλανόπουλος μπορεί να αγωνιστεί και ως «οκτάρι», αντίθετα με τον Σαμπανάτζοβιτς που τον χαρακτήρισε καθαρό αμυντικό χαφ.

Για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα, τόνισε πως υπάρχει πλάνο να αναβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι εγκαταστάσεις, ούτως ώστε να μπορούν οι παίκτες να κάνουν όλη την αποθεραπεία τους εκεί. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι και σε αυτόν τον τομέα υπάρχει μεγάλη διαφορά από την προηγούμενη φορά που βρισκόταν στην ομάδα.

Τέλος, σχολίασε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζοντας ως ατού των Πειραιωτών τη διετή παρουσία του ίδιου προπονητή και ως πλεονέκτημα του «Δικεφάλου του Βορρά» τη διατήρηση ενός κορμού παικτών για μια τριετία. Με την ευκαιρία τόνισε πως ούτε στον ίδιο αρέσουν οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ.



Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved