Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-1: Την… ισοπέδωσε με τεσσάρα και ανατροπή (photos)

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-1: Την… ισοπέδωσε με τεσσάρα και ανατροπή (photos)

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής επικρατώντας 4-1 της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» πραγματοποιώντας μία επική ανατροπή στο δεύτερο μέρος και την… πέταξε εκτός «μάχης» για την δεύτερη θέση.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν και το έκανε με εμφατικό τρόπο. Ο «Δικέφαλος» είχε ανοίξει το σκορ στο 3’ με τον Πόνσε, έπειτα από τραγικό λάθος του Βούκοβιτς, όμως, το δεύτερο ημίχρονο ήταν… μονόλογος για το «συγκρότημα» του Πειραιά. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, που σημείωσε δύο τέρματα, οι γηπεδούχοι έφτασαν σε μία μεγάλη ανατροπή.

Ο Καμαρά στο 50’ έφερε το ματς στα ίσια και ο αρχηγός των γηπεδούχων στο 72’ έφερε… τούμπα την κατάσταση, με τον Χασάν στο 83’ να «κλειδώνει» το τρίποντο για τους Πειραιώτες και τρία λεπτά πριν το τέλος, ο Φορτούνης να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα.

Πλέον, ο Ολυμπιακός απέκτησε απόσταση 8 βαθμών από τους «κιτρινόμαυρους» στη… μάχη για τη δεύτερη θέση, ενώ πήρε ψυχολογία και για τον επαναληπτικό με την Ντιναμό Κιέβου, την Πέμπτη (21/2) στην Ουκρανία για τους «32» του Europa League. Από την άλλη, η ΑΕΚ παρά το προβάδισμα που πήρε νωρίς στον αγώνα, δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί στο δεύτερο ημίχρονο, γνωρίζοντας βαριά ήττα, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη βαθμολογία.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για την Ένωση, καθώς στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Ζοσέ Σα, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Πόνσε στο 3ο λεπτό. Όλα ξεκίνησαν από ένα τρομερό λάθος του Βούκοβιτς στο ύψος της μεσαίας γραμμής, καθώς «πούλησε» την μπάλα, ο Κλωναρίδης έφυγε στην κόντρα, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σα δεν έδιωξε σωστά και ο Πόνσε χωρίς αντίπαλο, την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

2085174

Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έδωσαν χώρο στους «ερυθρόλευκους», θέλοντας να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Μπάρκα και να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξή τους, όμως, μπόρεσαν να απειλήσουν στο 18’ με τον Ζιλ Ντίας, αλλά η κεφαλιά που έπιασε από την σέντρα του Φορτούνη, πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι του Μπάρκα, που είχε εξουδετερωθεί.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς συνέχιζαν να πιέζουν για να φτάσουν στην ισοφάριση πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους και στο 22’ έχασαν μοναδική ευκαιρία για να το πετύχουν. Ο Τσόσιτς έκανε τραγικό λάθος, ο Χασάν πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή, έκοψε στον άξονα, αλλά το πλασέ του Φορτούνη, έφυγε άουτ. Η… απάντηση για την ΑΕΚ ήρθε τρία λεπτά αργότερα. Έπειτα από γρήγορη εκτέλεση φάουλ, ο Μάνταλος βρέθηκε απέναντι στον Σα, αλλά ο Πορτογάλος απέκρουσε, ενώ στην συνέχεια, ο αρχηγός της Ένωσης απείλησε και πάλι με γυριστό σουτ στην κίνηση, όμως, για μία ακόμα φορά, ο πορτιέρο του Ολυμπιακού αντέδρασε σωστά.

Τα προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων συνεχίστηκαν και στα επόμενα λεπτά και στο 37’ ο Σισέ λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στην εστία της ομάδας του, όταν θέλησε να την επιστρέψει στον Σα, αυτός ήταν εκτός θέσης, αλλά με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Η ΑΕΚ, όσο περνούσαν τα λεπτά, έπαιρνε περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως, στο 44’ ο Βούκοβιτς έβαλε την κόντρα στο σουτ του Λιβάγια, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα (1-0) και τους οπαδούς του Ολυμπιακού να αποδοκιμάζουν έντονα.

Ολική ανατροπή

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγαλύτερη ένταση. Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και για τον λόγο αυτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Χριστοδουλόπουλο και Τοροσίδη, αντί των Ντίας και Βούκοβιτς, αντίστοιχα. Όμως, η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 48’ ο Πόνσε έφυγε στην κόντρα, βρήκε τον Κλωναρίδη, αλλά αυτός καθυστέρησε και στην εξέλιξη της φάσης, το σουτ του Μάνταλου πέρασε άουτ.

Η Ένωση δεν κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη και το… πλήρωσε, δύο λεπτά αργότερα. Ο Τοροσίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ποντένσε έπιασε το «ψαλιδάκι», η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των «κιτρινόμαυρων» και στην… επαναφορά, ο Καμαρά με σουτ από το ύψος της περιοχής, έγραψε το 1-1.

2085674

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το τέρμα που σημείωσαν πήραν μεγαλύτερη ψυχολογία και συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, την στιγμή που η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 63’ το σουτ του Μάνταλου πέρασε άουτ, ενώ στο 68’ ο Γκερέρο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, αντί του Χριστοδουλόπουλου που έφυγε με πρόβλημα στο πόδι. Στο 70’ ο Μεριά απείλησε με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έφερε… τούμπα το ματς.

Ο Σιμόες δεν κατάφερε να κάνει καλό κοντρόλ, ο Έλληνας διεθνής μέσος το εκμεταλλεύτηκε, μπήκε στην περιοχή και με σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στην συνέχεια στην εστία του Μπάρκα για το 2-1 των Πειραιωτών. Ο Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, βάζοντας στο χορτάρι τον Γαλανόπουλο αντί του Άλεφ, θέλοντας να πάρει τη «μάχη» του κέντρου.

2085846

Οι φιλοξενούμενοι αναζήτησαν τους διαδρόμους προς την εστία του Σα με στόχο να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως, άφησαν χώρους στους γηπεδούχους να απειλήσουν. Στο 82’ ο Φορτούνης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, όμως, στο επόμενο λεπτό, ο Χασάν «κλείδωσε» το «τρίποντο» για τον Ολυμπιακό. Πάντως, το γκολ του Αιγύπτιου ανήκει σε μεγάλο βαθμό στον Ποντένσε, ο οποίος με εξαιρετικό κοντρόλ «άδειασε» δύο αντιπάλους και την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον υψηλόσωμο φορ που έκανε το 3-1.

Όμως, οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν εκεί και στο 87’ ο Φορτούνης έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα. Ο Γκιλέρμε έκανε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον αρχηγό των γηπεδούχων, ο οποίος έφυγε πίσω από την σέντρα, πέρασε και τον Μπάρκα και με πλασέ από πλάγια θέση, διαμόρφωσε το 4-1 βάζοντας… φωτιά στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μεριά, Τσιμίκας, Σισέ, Βούκοβιτς (46’ Τοροσίδης), Καμαρά, Γκιλέρμε, Φορτούνης, Ντίας (46’ Χριστοδουλόπουλος, 68’ λ.τρ. Γκερέρο), Ποντένσε, Χασάν.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Γκάλο, Τσόσιτς, Σιμόες, Κλωναρίδης (57’ Μπακασέτας), Μάνταλος (85’ Αλμπάνης), Άλεφ (78’ Γαλανόπουλος), Λιβάγια, Πόνσε.



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved