ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1: Πρωτάθλημα στον Πύργο τον Λευκό! (photos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1: Πρωτάθλημα στον Πύργο τον Λευκό! (photos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Ο «δικέφαλος του Βορρά» ισοπέδωσε 3-1 τους «ερυθρόλευκους» στην Τούμπα, πήγε τη διαφορά στο +9 και ετοιμάζεται να κατακτήσει για πρώτη φορά μετά το 1985 το πρωτάθλημα.

Πρωτάθλημα ή αυτός… ή κανείς! Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε πως είναι έτοιμος να στεφθεί πρωταθλητής πανάξια και δίκαια, αφού διέλυσε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και το 3-1 δείχνει λίγο μπροστά στην απόλυτη κυριαρχία της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου. Το δημιούργημα του Ιβάν Σαββίδη απέναντι στον Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη, που ήταν στην Τούμπα για να παρακολουθήσει από κοντά την ομάδα του να μένει και τυπικά… εκτός τίτλου για δεύτερη σερί σεζόν μετά από 30 χρόνια, έκανε αυτό που έπρεπε. Αυτή τη φορά, τίποτα δεν σταμάτησε τον «δικέφαλο του Βορρά» και ο ΠΑΟΚ έχοντας αήττητο 20 αγώνων, κάνοντας ιστορικό ρεκόρ, έφτασε στους 54 βαθμούς και άφησε τον Ολυμπιακό στους 45. Επί της ουσίας, ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» το πρωτάθλημα μετά από τη «μάχη» της Τούμπας στην οποία ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και έδειξε ότι αυτή η κούπα… θα πάει στον Πύργο τον Λευκό!

Έτσι έπαιξαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε το 4-2-3-1 για τον ΠΑΟΚ, έχοντας τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ο Μάτος, αριστερά ο Βιεϊρίνια και στα στόπερ οι Βαρέλα και Κρέσπο. Αμυντικά χαφ οι Μαουρίτσιο και Σάκχοφ, με τον Ζαμπά στο δεξί άκρο, τον Ελ Καντουρί στο αριστερό και τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Άκπομ.

Ίδια διάταξη (4-2-3-1) και για τον Πέδρο Μαρτίνς και τον Ολυμπιακό. Ο Σα ήταν ο φύλακας της εστίας των «ερυθρόλευκων», με τον Τοροσίδη δεξί μπακ και τον Κούτρη αριστερό. Στο κέντρο της άμυνας Βούκοβιτς και Σισέ ενώ στη μεσαία γραμμή οι Γκιγιέρμε και Νάτχο. Στο δεξί άκρο ο Χριστοδουλόπουλος, στο αριστερό ο Ποντένσε και ο Φορτούνης πίσω από τον μοναδικό επιθετικό, Γκερέρο.

Ο αρχηγός και ο… artist

Καλύτερος τρόπος για να αρχίσει ένα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός από γκολ στα πρώτα λεπτά, δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Σε ένα ματς όπου οι δυο ομάδες μπήκαν πάρα πολύ επιθετικά και υπήρχαν πάρα πολλοί χώροι για να δημιουργηθούν φάσεις, το γκολ ήρθε από… μακριά. Μόλις στο 3’ της αναμέτρησης ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, έβαλε… φωτιά στην Τούμπα με ένα τρομερό σουτ, που αφού κόντραρε σε αμυντικό κατέληξε στο βάθος της εστίας του Σα ο οποίος ακούμπησε ελάχιστα τη μπάλα. Μετά το… σοκ του γρήγορου γκολ, ο Ολυμπιακός πήγε να ισορροπήσει την κατάσταση, όμως, αυτό δεν είχε αποτέλεσμα. Στο 19’ ήρθε και το… δεύτερο χτύπημα. Μετά από σέντρα που έγινε από δεξιά, ο Άκπομ πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο επερχόμενος Μπίσεσβαρ με ένα… πλασεδάκι την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0 και την… παράνοια στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει, ο ΠΑΟΚ είχε τη διάθεση, την ώθηση από τον κόσμο και τη… δίψα για να επιτεθεί κατά κύματα, πλην όμως αντιμετώπισε πολύ ψύχραιμα το παιχνίδι. Ειδικότερα μετά και το δοκάρι του Σάκχοφ, σε μια βολίδα του στο 29’ που για λίγα εκατοστά δεν πήγε στα δίχτυα, η ομάδα του Λουτσέσκου έριξε… ρυθμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν, πήραν και την κατοχή (56-44 στο ημίχρονο), αλλά καθαρή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο δεν έφτιαξε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Περιορίστηκε στο να ψάχνει να βρει συνδυασμούς με Φορτούνη και Ποντένσε, οι Χριστοδουλόπουλος και Νάτχο δεν βοήθησαν και οι αλλαγές ήταν δεδομένο πως θα έρθουν στο ημίχρονο.

Το τελείωσε ο Άκπομ!

Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού έκανε πρώτος παρέμβαση στο ματς. Στο ημίχρονο έβγαλε τον άφαντο Νάτχο, βάζοντας στη θέση του τον Καμαρά ενώ απέσυρε και τον εξίσου αρνητικό Χριστοδουλόπουλο για να βάλει στο ματς τον Ζιλ Ντίας. Αυτό έδειξε να έχει ένα πρώτο αποτέλεσμα, αφού οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν καλύτερα στο χορτάρι της Τούμπας και ήταν πιο απειλητικοί στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 47’ ο Ζιλ Ντίας έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, γύρισε τη μπάλα παράλληλα με την εστία αλλά ο Γκερέρο δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα. Αφού στην πρώτη αντίδραση οι Πειραιώτες δεν βρήκαν γκολ, ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια έφερε ξανά το παιχνίδι στα μέτρα του.

Ο Λουτσέσκου από τη δική του πλευρά, απέσυρε τον Σάκχοφ για να βάλει τον Ολιβέιρα και να έχει ακόμα καλύτερο έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Αυτό δούλεψε, αφού οι Θεσσαλονικείς «πάγωσαν» αρκετά τον ρυθμό και δεν κινδύνεψαν σοβαρά από τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, ο Άκπομ θα μπορούσε να έχει κάνει το 3-0 αν δεν ήταν σε θέση οφσάιντ τη στιγμή που πήρε τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα του Σα. Εν τω μεταξύ, ο Μαρτίνς αναγκάστηκε να αποσύρει και τον Φορτούνη που είχε πρόβλημα, ρισκάροντας ακόμα περισσότερο με τη χρησιμοποίηση του Χασάν. Κι ενώ ο Μαρτίνς έβαλε φορ στο ματς, αυτός του ΠΑΟΚ έκανε τη… δουλειά καθώς στο 82’ έκλεψε τη μπάλα από τον Σισέ, βγήκε «φάτσα» με τον Σα και τελείωσε το… ματς και το πρωτάθλημα. Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός, ήταν να μειώσει 3-1 στο 88’ με τον Ποντένσε, ήταν όμως πολύ… αργά για δάκρυα.

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε, νίκησε καθαρά και δίκαια τον Ολυμπιακό και πλέον… δεν μπορεί να περιμένει για τη στέψη του ως πρωταθλητή για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια. Το φινάλε του ματς, βρήκε τους πάντες στην Τούμπα να πανηγυρίζουν πιο έξαλλα από ποτέ, μια γροθιά. Μια ψυχή, μια ομάδα, έτοιμη να δικαιωθεί για τους κόπους της τόσο τη φετινή όσο και την περσινή χρονιά, κατακτώντας ένα πανάξιο και μάγκικο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80’ Γιαννούλης), Σάκχοφ (53’ Ολιβέιρα), Μαουρίτσιο, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (84’ Πέλκας), Ελ Καντουρί, Ακπόμ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Νάτχο (46’ Καμαρά), Ποντένσε, Φορτούνης (76’ Χασάν), Χριστοδουλόπουλος (46’ Ζιλ Ντίας), Γκερέρο


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Σκόραρε ο Άκπομ, ξέσπασε για... τίτλο η Τούμπα! (photos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Σκόραρε ο Άκπομ, ξέσπασε για... τίτλο η Τούμπα! (photos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: 2-0 με Μπίσεσβαρ και πανικός στην Τούμπα! (photos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: 2-0 με Μπίσεσβαρ και πανικός στην Τούμπα! (photos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Γκολάρα ο Βιεϊρίνια, «κάηκε» η Τούμπα (photos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Γκολάρα ο Βιεϊρίνια, «κάηκε» η Τούμπα (photos)

Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved