ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Ντέρμπι στην Τούμπα που… κόβει την ανάσα

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Ντέρμπι στην Τούμπα που… κόβει την ανάσα

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Το μεγάλο ντέρμπι που θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή διεξάγεται απόψε (19:30, Live Onsports/Novasports 1) στο γήπεδο της Τούμπας και βάζει… φωτιά στη Θεσσαλονίκη.

Η ώρα που όλοι περίμεναν… έφτασε. ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής (19:30, Live Onsports/Novasports 1) στην Τούμπα και τα πάντα για δυο ώρες θα... νεκρώσουν. Ο τίτλος του πρωταθλητή στη Super League θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από αυτό το παιχνίδι. Αν ο «δικέφαλος του Βορρά» καταφέρει να επικρατήσει θα πάει στο +9 από τους Πειραιώτες και ουσιαστικά θα «αγκαλιάσει» το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια! Την ίδια ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη για να αποδείξουν πως μόνο… τελειωμένη υπόθεση δεν είναι το πρωτάθλημα, για να πάρουν το διπλό και να πλησιάσουν σε απόσταση μιας νίκης, σπάζοντας το αήττητο του ΠΑΟΚ και βάζοντας πίεση στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Μετά τα όσα είχαν γίνει στο περσινό ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, βέβαια, στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ πλέον έχουν λάβει όλα τα μέτρα. Στόχος είναι να διασφαλίσουν πως το παιχνίδι θα γίνει κανονικά και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε, το γεγονός ότι δεν διεξήχθη ο περσινός αγώνας με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα ήταν ένας από τους λόγους που ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο για πρώτη φορά μετά το 1985 και χρειάστηκε να περιμένει και τη φετινή σεζόν, στην οποία σε 19 αναμετρήσεις έχει 17 νίκες και 2 ισοπαλίες αλλά 51 βαθμούς αφού «κουβάλησε» και το -2 από την περσινή σεζόν.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Όλες οι ειδήσεις

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλό φεγγάρι και μετράει ένα αήττητο 12 αγωνιστικών με 6 σερί νίκες. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που κατά γενική ομολογία παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και δείχνει έτοιμη για την ολική ανατροπή. Ο ΠΑΟΚ, προφανώς και δεν έχει καμία διάθεση να αφήσει τον αντίπαλό του να… πιστέψει στον τίτλο και για αυτό κι αυτός με τη σειρά του προετοιμάζεται για τη… μάχη της ζωής του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει φτιάξει ένα κλαμπ που… δεν χάνει με τίποτα και θέλει να το συνεχίσει αυτό και στο μεγαλύτερο ματς της χρονιάς. Το ποιος θα καταφέρει να βγει νικητής από τη «σκακιέρα» θα το γνωρίζουμε μετά το τέλος των 90 λεπτών του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός της Κυριακής.

Με Μαρινάκη αρχηγό αποστολής ο Ολυμπιακός

Παρών στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα την Κυριακή (10/02, 19:30) θα είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μάλιστα ηγηθεί της αποστολής των «ερυθρόλευκων». Ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών θα είναι αρχηγός της αποστολής, θέλοντας να στείλει μήνυμα στήριξης στον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες, αλλά και στους αντιπάλους.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γνωρίζει καλά την κρισιμότητα του αγώνα στην Τούμπα, καθώς με νίκη ο Ολυμπιακός μπαίνει δυναμικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, καθώς θα μειώσει τη διαφορά από τον πρώτο ΠΑΟΚ στους τρεις.

«Καζάνι» η Τούμπα από τον κόσμο του ΠΑΟΚ

Όπως ήταν αναμενόμενο, εισιτήριο για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός δεν υπάρχει… ούτε για δείγμα. Το sold out ήταν δεδομένο πως θα γίνει και ανακοινώθηκε τρεις ημέρες πριν τη σέντρα στο μεγάλο ντέρμπι.

Το πρωί της Πέμπτης (07/02) ήταν γνωστό πως απέμεναν 5.000 εισιτήρια αδιάθετα για το ντέρμπι, τα οποία, όμως, εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από… τρεις ώρες. Συνεπώς, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό σε μια… κολασμένη Τούμπα με στόχο τη νίκη που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα.

Με τον κορυφαίο διαιτητή της Ισπανίας

Από την ευρωπαϊκή ελίτ ο διαιτητής που θα «σφυρίξει» το ντέρμπι στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Η ΚΕΔ επέλεξε τον 35χρονο Ισπανό Χεσούς Χιλ Μανθάνο για την μεγάλη αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής που επί της ουσίας θα κρίνει και τον φετινό τίτλο.

Πρόκειται για τον κορυφαίο Ισπανό ρέφερι του 2018, που είναι δηλωμένος οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης. Σφυρίζει αγώνες τις Primera Division από το 2012 και διεθνής από το 2014, ενώ από τις 29 Μαΐου ανήκει στην ελίτ κατηγορία διαιτητών της UEFA, όντας από τους τοπ διαιτητές παγκοσμίως. Βοηθοί του θα είναι οι Καμπανέρο και Μπαρμπέρο, επίσης από την Ισπανία με τέταρτο τον Τάσο Σιδηρόπουλο από τα Δωδεκάνησα.

paok olympiacos diaititis

Οι σκέψεις Λουτσέσκου και το «τρικ» του Μαρτίνς

Με τον ΠΑΟΚ να είναι στο +6 από τον Ολυμπιακό η μονομαχία της Τούμπας κάνει το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής ακόμα πιο κομβικό.

Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα
α) με νίκη ο δικέφαλος σχεδόν «κλειδώνει» τον τίτλο.
β) με «διπλό» οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν δυναμικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
γ) με ισοπαλία ο ΠΑΟΚ θα εξακολουθήσει να έχει το προβάδισμα.

Τι συμβαίνει όμως στο μυαλό των προπονητών μια ημέρα πριν την κρίσιμη αναμέτρηση; Ραζβάν Λουτσέσκου και Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζουν το διακύβευμα του ντέρμπι της Τούμπας και ήδη καταστρώνουν τα πλάνα τους.

Λουτσέσκου: Ο σταθερός κορμός και οι κάθετες πάσες

113101.jpg

Ξεκάθαρες ιδέες έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το έδειξε και στο πρόσφατο ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο όπου άφησε 7 παίκτες στη Θεσσαλονίκη ώστε να τους έχει φρέσκους για τη μάχη της Τούμπας. Η τετράδα της άμυνας, ο άξονας και τα άκρα της επίθεσης θα έχουν ίδια συνταγή με αυτήν που χρησιμοποιεί μετά την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς.

Μάτος, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Μαουρίσιο, Ακπομ, Ζαμπά και Σάκχοφ θα έχουν κυρίαρχο ρόλο στο πλάνο που ετοιμάζει. Κι αυτό περιλαμβάνει ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας ώστε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα παικτών όπως οι Άκπομ και Ζαμπά με κάθετες πάσες.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός άλλωστε πιέζει ψηλά κι αυτός θέλει να προσέξει ο Ρουμάνος ώστε να τον «χτυπήσει» από τον άξονα ή από τα στημένα. Άλλωστε 16 γκολ του ΠΑΟΚ φέτος έχουν σημειωθεί από τέτοιες φάσεις. Το μόνο δίλημμα του Λουτσέσκου είναι ποιον από τους Πέλκα-Λημνιό θα επιλέξει πίσω από τον Ακπόμ. Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Ρέι , Πασχαλάκης , Μάτος , Βιεϊρίνια , Γιαννούλης , Βαρέλα , Κρέσπο , Ίνγκασον , Σάκχοφ , Μαουρίσιο , Ολιβέιρα , Πέλκας , Ελ Καντουρί , Μπίσεσβαρ , Λημνιός , Ζαμπά , Άκπομ , Σφιντέρσκι

Μαρτίνς: Οι στημένες φάσεις και το «τρικ»

090113.jpg

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχοντας αντιληφθεί τη δυναμική του ΠΑΟΚ στις στημένες φάσεις εστιάζει εκεί. Τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Γνωρίζει άλλωστε πως αυτές θα κρίνουν πιθανότατα και το παιχνίδι στην Τούμπα. «Οι στημένες φάσεις είναι σημαντικές. Μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές, που θα κρίνουν το παιχνίδι. Τα λιγότερα λάθη», ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει στους παίκτες του.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Πορτογάλος προβληματίζεται μια θέση στην μεσαία γραμμή. Πιθανότατα ο Καμαρά να προτιμηθεί δίπλα στον Γκιγέρμε, ενώ ο Τοροσίδης έχει προβάδισμα αντί του Ομάρ στο δεξί άκρο της άμυνας. Την ενδεκάδα θα αποτελέσουν οι Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγέρμε, Λάζαρος, Ποντένσε, Φορτούνης και Γκερέρο.

Ωστόσο, στο μυαλό του Μαρτίνς υπάρχει και κάτι άλλο. Το «τρικ» με τον Φορτούνη στη κορυφή της επίθεσης που έπιασε με την Μίλαν όταν ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση στους τους «32» του Europa League. Η αποστολή του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Λοντίγκιν, Σα, Τσιμίκας, Κούτρης, Μιράντα, Βούκοβιτς, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Σισέ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φορτούνης, Λάζαρος, Γκιγιέρμε, Μασούρας, Ντίας, Ποντένσε, Γκερέρο, Χασάν.

Το μήνυμα του Γιώργου Σαββίδη για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και το... δίχτυ

Με ανάρτησή του στο Instagram ο Γιώργος Σαββίδης αναφέρθηκε στα μέτρα που παίρνει ο ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά. Τοποθετήθηκε μάλιστα για το δίχτυ που θα καλύψει περιμετρικά την Τούμπα, ξεκαθαρίζοντας πως η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε επειδή υπάρχει ανησυχία για τη συμπεριφορά του κόσμου της ομάδας αλλά για τις προκλήσεις των αντιπάλων.

«Για αυτό τον λόγο βάλαμε το δίχτυ σε κάθε θύρα του γηπέδου και όχι επειδή δεν εμπιστευόμαστε τους φιλάθλους μας. Το κάναμε επειδή γνωρίζουμε ποιους αντιμετωπίζουμε αύριο. Δεν αντιδράμε σε κανένα είδος πρόκλησης. Μόνο ΠΑΟΚ», ήταν το σχετικό μήνυμα με«δυνατές» φωτογραφίες από πρόσφατα ντέρμπι.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Η πορεία τους στη Super League (Infographic)

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Η πορεία τους στη Super League (Infographic)

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Αυτούς «βλέπει» για ενδεκάδα ο Μαρτίνς (photo)

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Αυτούς «βλέπει» για ενδεκάδα ο Μαρτίνς (photo)

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τα πλάνα Λουτσέσκου για το ντέρμπι (photo)

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τα πλάνα Λουτσέσκου για το ντέρμπι (photo)

Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved