ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Οι σκέψεις Λουτσέσκου και το «τρικ» του Μαρτίνς (photos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Οι σκέψεις Λουτσέσκου και το «τρικ» του Μαρτίνς (photos)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Το πλάνο των δύο προπονητών για το ντέρμπι τίτλου στην Τούμπα.

Δεν αποτελεί και μυστικό πως την Κυριακή (10/2) ξεκαθαρίζει κατά μεγάλο βαθμό η μάχη του φετινού πρωταθλήματος της Super League.

Με τον ΠΑΟΚ να είναι στο +6 από τον Ολυμπιακό η μονομαχία της Τούμπας κάνει το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής ακόμα πιο κομβικό.

Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα:
α) με νίκη ο δικέφαλος σχεδόν «κλειδώνει» τον τίτλο.
β) με «διπλό» οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν δυναμικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
γ) με ισοπαλία ο ΠΑΟΚ θα εξακολουθήσει να έχει το προβάδισμα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τι συμβαίνει όμως στο μυαλό των προπονητών μια ημέρα πριν την κρίσιμη αναμέτρηση; Ραζβάν Λουτσέσκου και Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζουν το διακύβευμα του ντέρμπι της Τούμπας και ήδη καταστρώνουν τα πλάνα τους.

Λουτσέσκου: Ο σταθερός κορμός και οι κάθετες πάσες

113101.jpg

Ξεκάθαρες ιδέες έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το έδειξε και στο πρόσφατο ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο όπου άφησε 7 παίκτες στη Θεσσαλονίκη ώστε να τους έχει φρέσκους για τη μάχη της Τούμπας.

Η τετράδα της άμυνας, ο άξονας και τα άκρα της επίθεσης θα έχουν ίδια συνταγή με αυτήν που χρησιμοποιεί μετά την αποχώρηση του Πρίγιογιτς.

Μάτος, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Μαουρίσιο, Ακπομ, Ζαμπά και Σάκχοφ θα έχουν κυρίαρχο ρόλο στο πλάνο που ετοιμάζει. Κι αυτό περιλαμβάνει ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας ώστε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα παικτών όπως οι Άκπομ και Ζαμπά με κάθετες πάσες.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός άλλωστε πιέζει ψηλά κι αυτός θέλει να προσέξει ο Ρουμάνος ώστε να τον «χτυπήσει» από τον άξονα ή από τα στημένα. Άλλωστε 16 γκολ του ΠΑΟΚ φέτος έχουν σημειωθεί από τέτοιες φάσεις.

Το μόνο δίλημμα του Λουτσέσκου είναι ποιον από τους Πέλκα-Λημνιό θα επιλέξει πίσω από τον Ακπόμ.

Μαρτίνς: Οι στημένες φάσεις και το «τρικ»

090113.jpg

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχοντας αντιληφθεί τη δυναμική του ΠΑΟΚ στις στημένες φάσεις εστιάζει εκεί. Τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Γνωρίζει άλλωστε πως αυτές θα κρίνουν πιθανότατα και το παιχνίδι στην Τούμπα.

«Οι στημένες φάσεις είναι σημαντικές. Μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές, που θα κρίνουν το παιχνίδι. Τα λιγότερα λάθη», ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει στους παίκτες του.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Πορτογάλος προβληματίζεται μια θέση στην μεσαία γραμμή. Πιθανότατα ο Καμαρά να προτιμηθεί δίπλα στον Γκιγέρμε, ενώ ο Τοροσίδης έχει προβάδισμα αντί του Ομάρ στο δεξί άκρο της άμυνας.

Την ενδεκάδα θα αποτελέσουν οι Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγέρμε, Λάζαρος, Ποντένσε, Φορτούνης και Γκερέρο.

Ωστόσο, στο μυαλό του Μαρτίνς υπάρχει και κάτι άλλο. Το «τρικ» με τον Φορτούνη στη κορυφή της επίθεσης που έπιασε με την Μίλαν όταν ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση στους τους «32» του Europa League.

 



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved