Ρέτσος: «Με συγκίνησε ο Μαρινάκης»

Ρέτσος: «Με συγκίνησε ο Μαρινάκης»

Ο τρόπος που ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στον Παναγιώτη Ρέτσο λίγο πριν την μεταγραφή του στην Μπάγερ Λεβερκούζεν «άγγιξε» τον νεαρό αμυντικό.

Αυτό υποστήριξε ο διεθνής άσος των «ασπιρινών» σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Real News». Ο Έλληνας αμυντικός αποκάλυψε πως στην αρχή δεν ήθελε να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, αλλά να παραμείνει και να αγωνιστεί στο Champions League με την αγαπημένη του ομάδα, το ενδεχόμενο επιστροφή του, αλλά και το… χρονικό της μεταγραφής του στους Γερμανούς.

Διαβάστε αποσπάσματα από τις δηλώσεις του νεαρού αμυντικού…

Αληθεύει ότι στην αρχή δεν ήθελες να φύγεις;

«Ισχύει, ναι. Ήταν δύσκολο καλοκαίρι. Ήθελα να παίξω Τσάμπιονς Λιγκ με την ομάδα που αγαπώ, ήταν ο στόχος του Ολυμπιακού. Κάθε παίκτης θέλει να παίξει σε αυτή τη διοργάνωση, μακάρι να το ζούσα με τον Ολυμπιακό. Έβαλα τα πράγματα κάτω και είδα ότι έπρεπε να θυσιάσω κάτι, για να κερδίσω κάτι άλλο. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Μακάρι να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λεβερκούζεν».

Είδες ματς του Ολυμπιακού;

«Δεν έχασα κανένα. Δεν είναι εύκολο να αποχωριστώ αυτή την ομάδα από τη μία στιγμή στην άλλη. Όποτε μπορώ βλέπω την ομάδα. Είχε δύσκολη κλήρωση ο ολυμπιακός. Είναι τρομερό να παίζεις απέναντι σε τέτοιους παίκτες. Δεν ξεκίνησε καλά η ομάδα στο πρώτο παιχνίδι κι αυτό έπαιξε ρόλο στη συνέχεια».

Νιώθεις ότι άφησες κάτι στη μέση στον Ολυμπιακό;

«Είναι αυτό που σκεφτόμουν πάντα, να αρχίσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό και μακάρι να μπορέσω να την τελειώσω εκεί. Είναι ένα όνειρό μου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να το σκέφτομαι».

Παράλληλα, ο νεαρός άσος μίλησε και για την εθνική ομάδα: «Ήταν κίνητρο πάντα για μένα, από τις μικρές εθνικές ομάδες. Ήθελα να είμαι εκεί, είναι μεγάλη τιμή να φοράς το εθνόσημο. Κατάφερα να παίξω και στην Ανδρών με μεγάλους παίκτες όπως είναι ο Μανωλάς, ο Παπασταθόπουλος, ο Παπαδόπουλος, είναι σπουδαίο για μένα. Με βοήθησαν όλοι. Δεν καταφέραμε να πάμε στο Μουντιάλ, αλλά θα προσπαθήσουμε στο μέλλον για το καλύτερο της εθνικής».

Τι θυμάσαι από τις συζητήσεις για τη μεταγραφή σου;

«Με το που ήρθε η ώρα της μεταγραφής, εγώ δεν ήξερα κάτι. Ακούγονταν πολλά. Ήμουν στην Εθνική. Με ενημέρωσαν για να πάω να μιλήσω. Πρώτα επικοινώνησα με τον κ. Μαρινάκη τηλεφωνικά. Μου είπε να αποφασίσω ό,τι θέλω. Μου εξήγησε ότι μπορεί να είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μένα, με μία πρόταση από μεγάλη ομάδα και σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Με ευχαρίστησε για την προσφορά μου στην ομάδα, έστω κι αν ήμουν σε αυτή για λίγο χρονικό διάστημα και συγκινήθηκα. Ήταν πολύ ωραίο που μου μίλησε έτσι ο κ. Μαρινάκης. Μου μίλησε σαν άνθρωπός μου, όχι ως πρόεδρος. Τον ευχαριστώ γιατί χωρίς τη στήριξή του πολλά παιδιά δεν θα είχαν καταφέρει πράγματα. Μαζί με τον κ. Παύλου και τον κ.Βρέντζο έχουν κάνει σημαντική δουλειά με τις ακαδημίες. Ελάχιστες ομάδες το έχουν αυτό. Επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Γεωργάτο. Ήταν αυτός που με στήριξε ποδοσφαιρικά. Με αγκάλιασε ως παιδί. Αν δεν ήταν αυτός, δεν θα ήμουν εδώ που έχω φτάσει. Φαίνεται υπερβολικό, αλλά έτσι είναι. Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν σε αυτή μου τη διαδρομή, όλους τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου».



Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved