ΑΕΚ-Κέρκυρα 5-0: Πεντάρα αφιερωμένη στον Λαμπρόπουλο
Με τέρματα των Μπακασέτας (23’, 54’), Πέκχαρτ 39’, 70) και Ντίντακ (42’), η «Ένωση» σμπαράλιασε την Κέρκυρα και ετοιμάζεται για το Καραϊσκάκη τη Μεγάλη Πέμπτη.
«Καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την Κέρκυρα η ΑΕΚ απόψε στο ΟΑΚΑ. Σε έναν κιτρινόμαυρο μονόλογο, οι παίκτες του Χιμένεθ «έπνιξαν» από το ξεκίνημα τους αντιπάλους τους, δείχνοντάς τους το πόσο αποφασισμένοι ήταν για το τρίποντο. Το 5-0 είναι ενδεικτικό της υπεροχής της «Ένωσης», που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της, λόγω τιμωριών, τραυματισμών, αλλά και επιλογών από πλευράς προπονητή. Η νίκη αφιερώθηκε στον Λαμπρόπουλο που υπεβλήθη σε εγχείριση χιαστού.
Σημειώνουμε την επιστροφή του Ανέστη κάτω από τα δοκάρια (για να πάρει ανάσες ο Μπάρκας ενόψει Καραϊσκάκη), αλλά και των Τσιγκρίνσκι, Γαλανόπουλου. Ο Μπακασέτας αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης, έχοντας μια ουσιαστική εμφάνιση με δύο τέρματα και σωστές επιλογές στο παιχνίδι. Με τελικές 26 (14) έναντι 3 (2) της Κέρκυρας, δεν νομίζουμε πως αξίζει να αναφέρουμε και πολλά περισσότερα για το πώς κύλησε το ματς.
Για να οδηγηθούμε πάντως πιο εύκολα στους διακριθέντες του «Δικεφάλου» (από πλευράς φιλοξενούμενων μόνο υστερήσαντες μπορούμε να βρούμε), απλά μετράμε: Δύο γκολ ο Μπακασέτας, άλλα τόσα ο Πέκχαρτ και ένα ο Ντίντακ που ήταν θετικός και στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά και στο να βοηθάει στην ανάπτυξη από τα αριστερά. Επιπλέον, δύο ασίστ από τον Γκάλο και από μία οι Βάργκας (εξαιρετικός στη δημιουργία) και Γιόχανσον (θετικός στο κέντρο). Καλός ήταν και ο νεαρός Γαλανόπουλος ενώ η άμυνα του «Δικεφάλου» δεν πιέστηκε.
Τα γκολ: Στο 23’ ο Βάργκας πραγματοποιεί εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, απέφυγε εξαιρετικά τον Βενέτη και από πλάγια θέση γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, με τον επερχόμενο Μπακασέτα να πλασάρει όμορφα για το 1-0. Το γκολ του το αφιέρωσε στον άτυχο Βασίλη Λαμπρόπουλο, σχηματίζοντας με τα δάχτυλα το γράμμα «Λ» και σηκώνοντας έπειτα μια φανέλα του που πήρε από τον πάγκο.
Στο 39’μετά από καλοζυγισμένη σέντρα του Γκάλο από τα δεξιά, ο Πέκχαρτ έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Κέρκυρας για το 2-0.
Στο 42’ ο Ντίντακ έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή της Κέρκυρας, εξαπέλυσε ένα διαγώνιο σουτ με το αριστερό, νικώντας τον Κουτζαβασίλη, για το 3-0!
Στη συνέχεια, στο 54’, ο Γκάλο πατάει πανέξυπνα με το τακουνάκι στον Γιόχανσον, ο Σουηδός θα κάνει το γύρισμα από τα δεξιά, με τον Μπακασέτα να βάζει την προβολή στη μικρή περιοχή και να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0. Διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ οι φιλοξενούμενοι καθώς η φάση ήταν οριακή.
Τέλος στο 70’ είχαμε επανάληψη του τέρματος στο 39’: Ο Γκάλο από τα πραγματοποίησε καλοζυγισμένη σέντρα και ο Πέκχαρτ με υποδειγματική κεφαλιά στην περιοχή, ανενόχλητος ξανά, διαμόρφωσε το τελικό 5-0.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (67’ Μπακάκης), Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ (61’ Βινίσιους), Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας, Πατίτο (72’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Πέκχαρτ.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ζαραδούκας, Σιόντης, Ιωάννου, Βενέτης, Νίκιτς (46’ Ανδρεόπουλος), Σπίνουλας, Ζορμπάς, Κόντος (46’ Γεωργίου), Γεωργακόπουλος (70’ Ντουαλά), Επστάιν.