Μπάχαλο με τη σέντρα και ευθύνες στην... πυροσβεστική!
SHARE

Μπάχαλο με τη σέντρα και ευθύνες στην... πυροσβεστική!

Άμεση επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων ζητούν FIFA-UEFA - Δύσκολο να προλάβουν... σέντρα αυτό το Σ/Κ, πάμε για 26-27/11 - Τα... ρίχνουν στην πυροσβεστική

Ξεκάθαρος στόχος της FIFA και της UEFA είναι η άμεση επανεκκίνηση των εθνικών πρωταθλημάτων εάν και εφόσον συγκροτηθεί η νέα ΚΕΔ τις επόμενες ώρες.

Αυτή είναι η εντολή των διεθνών Συνομοσπονδιών που υποστηρίζουν ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να περιμένει το χρόνο έκδοσης του πορίσματος της πυροσβεστικής για τη φωτιά στο σπίτι του Μπίκα.

Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στην συγκεκριμένη υπόθεση έχει δοθεί οδηγία στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα σαν μην συνέβη απολύτως τίποτα τις προηγούμενες ημέρες.

Ξεκαθαρίστηκε ακόμη από FIFA-UEFA πως το ενδεχόμενο ξένων διαιτητών ή ξένου αρχιδιαιτητή δεν είναι πρόσφορο μέτρο και άφησαν στον αέρα την ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων που οι ίδιες ζήτησαν να επαναρχίσουν άμεσα!

Ακυρώνεται επί της ουσίας η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ που μετά την πυρκαγιά στην οικία Μπίκα είχε τονίσει: «Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτίων της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε και θα επανεξετάσει την στάση της».

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα έχουμε σέντρα στα πρωταθλήματα και η αυριανή ημέρα είναι κρίσιμη κυρίως για την στελέχωση της ΚΕΔ που θα αποτελέσει το μεγάλο θέμα της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής.

Στις αποφάσεις που ελήφθησαν έπειτα την τηλεδιάσκεψη FIFA-UEFA με τον Κουτσοκούμνη τονίστηκε επίσης ότι όσα ονόματα έχουν ακουστεί για την ΚΕΔ δεν ισχύουν.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που ελήφθησαν:

Στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ της FIFA, της UEFA και του επιτετραμμένου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, αναλύθηκαν διεξοδικά τα τελευταία γεγονότα και ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

α. Συνεχίζεται η προσπάθεια συγκρότησης νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο. Αποκλειστικός υπεύθυνος για την επίλυση του θέματος είναι ο κ. Κ.Κουτσοκούμνης.

β. Ο ορισμός ξένων διαιτητών σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος κρίνεται προς το παρόν μη πρόσφορο μέτρο.

γ. Ο διορισμός ξένου Προέδρου στην Κ.Ε.Δ. θεωρείται επίσης μη πρόσφορο μέτρο, δεδομένης της εύλογης άγνοιας του για την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

δ. Η FIFA και η UEFA εκφράζουν την μεγάλη τους ανησυχία για την καθυστέρηση της έκδοσης του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την φωτιά στην οικεία του κ. Γ.Μπίκα.

Ως αποτέλεσμα η FIFA έδωσε στον κ. Κουτσοκούμνη και την ΠΔΕ της ΕΠΟ οδηγία για την επανεκκίνηση των εθνικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων της Ελλάδος, έστω και αν ακόμα δεν έχει εκδοθεί το επίσημο πόρισμα της Π.Υ.

Δεδομένου ότι η προσπάθεια συγκρότησης της νέας Κ.Ε.Δ., με τα κατάλληλα πρόσωπα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, είναι δύσκολο να οριοθετηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Για το θέμα θα λάβει οριστική απόφαση η ΠΔΕ της ΕΠΟ στην αυριανή (17/11) συνεδρίασή της, κατόπιν επαφής με τον κ. Κουτσοκούμνη και επίσημης ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις των σχετικών διαβουλεύσεων.

ε. Η ΠΔΕ, δια των νομικών της, επεξεργάζεται ήδη τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού της στο θέμα των δηλώσεων αθλητικών παραγόντων για τη διαιτησία, πριν και μετά τους αγώνες, ώστε ο πειθαρχικός κώδικας να αναπροσαρμοστεί και ανάρμοστες δηλώσεις ή συμπεριφορές να παραπέμπονται στα πειθαρχικά όργανα και την επιτροπή δεοντολογίας.

στ. Η ΠΔΕ της ΕΠΟ θα δρομολογήσει εντός των ημερών επαφές με την διοίκηση της SuperLeague και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες για την έμπρακτη στήριξη τους στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά στην οικεία του κ. Γ. Μπίκα, όπως είχε αποφασιστεί στο ΔΣ της 10ης Νοεμβρίου 2016.

 

 

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Ο Μπαλοτέλι ετοίμαζε μεγάλη πλάκα με Ράσφορντ στην Παρί!
Ο Μπαλοτέλι ετοίμαζε μεγάλη πλάκα με Ράσφορντ στην Παρί!
Προλαβαίνει Γιουνάιτεντ ο Σουάρες
Προλαβαίνει Γιουνάιτεντ ο Σουάρες
Υποψήφια στις Δημοτικές Εκλογές η σύντροφος του Νίκου Παππά, Μαρία Λαθούρη
Υποψήφια στις Δημοτικές Εκλογές η σύντροφος του Νίκου Παππά, Μαρία Λαθούρη
To σύστημα προπόνησης που θα σε κάνει επαγγελματία μποξέρ
To σύστημα προπόνησης που θα σε κάνει επαγγελματία μποξέρ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies