Ολυμπιακός: Τόσα θα πάρει από… μεταγραφή του Μανωλά! (photos)
SHARE

Ολυμπιακός: Τόσα θα πάρει από… μεταγραφή του Μανωλά! (photos)

Σε αποκαλύψεις για το συμβόλαιο του Ολυμπιακού με την Ρόμα κατά την παραχώρηση του Κώστα Μανωλά προχώρησε το «Football Leaks», κάνοντας λόγο για τα χρήματα που θα πρέπει να λάβουν οι «ερυθρόλευκοι» σε ενδεχόμενη πώληση του Έλληνα αμυντικού από την ιταλική ομάδα.

Όπως αναφέρεται στο συμβόλαιο που έχει υπογραφεί από τις τρεις πλευρές και δίνεται στην δημοσιότητα, οι «τζιαλορόσι» έχουν καταβάλλει αρχικά το ποσό των 6.500.000 ευρώ, σε δόσεις, αλλά και έπειτα από την συμπλήρωση κάποιων εμφανίσεων του Κώστα Μανωλά στην αρχική ενδεκάδα των Ρωμαίων, ενώ υπάρχει ένας ειδικός όρος για τα άλλα 6.500.000 ευρώ που έχουν συμφωνηθεί για την παραχώρησή του.

Συγκεκριμένα, βάσει των όσων αναγράφονται στο συμβόλαιο, ο Ολυμπιακός έχει παραχωρήσει το 100% των δικαιωμάτων του Έλληνα ποδοσφαιριστή στην Ρόμα, αλλά διατηρεί το 50% των οικονομικών δικαιωμάτων του μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2016. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που οι Ιταλοί πουλήσουν τον παίκτη σε άλλη ομάδα πριν την συγκεκριμένη ημερομηνία, θα πρέπει να δώσουν 6,5 εκατομμύρια ευρώ στους «ερυθρόλευκους» ως ελάχιστη αποζημίωση, ενώ αν η πρόταση ξεπερνάει τα 13 εκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει να καταβληθούν τα μισά χρήματα στους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Μάλιστα, υπάρχει σχετικό παράδειγμα, το οποίο αναφέρει πως αν η Ρόμα πουλήσει τον ποδοσφαιριστή σε άλλο σύλλογο 10 εκατομμύρια ευρώ, τότε θα πρέπει να δώσει 6,5 εκ. ευρώ στον Ολυμπιακού, ενώ αν τον παραχωρήσει με 20 εκατομμύρια ευρώ, τότε, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να λάβουν το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχεί στο 50% των οικονομικών δικαιωμάτων που διατηρεί η ελληνική ομάδα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2016. Σε περίπτωση που ο Κώστας Μανωλάς αποχωρήσει από την Ρόμα, από τις 2 Σεπτεμβρίου και έπειτα, η Ρόμα δεν είναι… αναγκασμένη να δώσει το 50% στην πειραϊκή ΠΑΕ.

Σε περίπτωση που ο ποδοσφαιριστής παραμείνει… κάτοικος Ρώμης για λογαριασμό των «τζιαλορόσι» μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, τότε, η ιταλική ομάδα θα πληρώσει τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν στο δεύτερο… κομμάτι της συμφωνίας που είχαν αρχικά συμφωνηθεί σε προκαθορισμένες δόσεις.

Πάντως, σε επικοινωνία που είχαμε με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, μας ξεκαθάρισαν πως πάγια τακτική του συλλόγου είναι να μην δίνει στην δημοσιότητα τα οικονομικά μέρη των μεταγραφών, ενώ σε ιταλικά δημοσιεύματα, η θέση της Ρόμα είναι πως ο παίκτης δεν βρίσκεται προς πώληση, το φετινό καλοκαίρι.

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
2 PHOTOS

ΠΑΟΚ: «Βόμβες» Ιβάν για το σεντόνι (photos)
ΠΑΟΚ: «Βόμβες» Ιβάν για το σεντόνι (photos)
Σάλος στις Σέρρες με «ροζ» ιστορία ανάμεσα σε δύο 40άρες και μαθητή λυκείου
Σάλος στις Σέρρες με «ροζ» ιστορία ανάμεσα σε δύο 40άρες και μαθητή λυκείου
Ολυμπιακός: Ποιος Μπεργκ; Αυτός έχει τρελάνει τον Μαρτίνς (photos)
Ολυμπιακός: Ποιος Μπεργκ; Αυτός έχει τρελάνει τον Μαρτίνς (photos)
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ Μαδρίτης: Ώρα για αντίδραση!
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ Μαδρίτης: Ώρα για αντίδραση!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies