Ολυμπιακός: Εγκαίνια στο Δημοτικό Γήπεδο Καμινίων (photos)

Ολυμπιακός: Εγκαίνια στο Δημοτικό Γήπεδο Καμινίων (photos)

Παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτου Δημοτικού Συμβούλου, Βαγγέλη Μαρινάκη και του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Γήπεδο Καμινίων.

Τα τελευταία χρόνια το γήπεδο της περιοχής ήταν στον… αέρα, μια και ουδείς γνώριζε σε ποια αρχή άνηκε, αλλά με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής του Πειραιά, πέρασε στον Δήμο και με την αρωγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ανακατασκευάστηκε και παραχωρήθηκε στις ομάδες της πόλης, σε μία ακόμα πράξη της νέας αρχής του μεγαλύτερου λιμανιού στην χώρα.

Το απόγευμα της Τετάρτης (23/12) το νέο γήπεδο εγκαινιάστηκε, παρουσία του προέδρου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και πρώτου Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά, Βαγγέλη Μαρινάκη και του Δημάρχου Πειραιά και Ε’ αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Γιάννη Μώραλη. Όλα τα έξοδα καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από τον μεγαλομέτοχο των Πειραιωτών, ο οποίος στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ανέφερε:

«Πριν από περίπου 20 μήνες αρχίσαμε την προεκλογική εκστρατεία του «Πειραιά Νικητή». Το κάναμε μέσα από τα Καμίνια. Αυτό γιατί τα Καμίνια για μας είναι ένας χώρος όπου χτυπάει δυνατά η καρδιά του Ολυμπιακού. Αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας. Έχουμε πάρα πολλούς φίλους εδώ. Για μας είναι ένα μέρος με ξεχωριστή σημασία.

Είχαμε πει εδώ και πολύ καιρό, όταν αρχίσαμε, ότι σ’ αυτόν εδώ τον χώρο θα φτιάξουμε ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο που θα καλύψει τις ανάγκες των παιδιών των Καμινίων. Είναι πολύ σημαντικό για μας τα παιδιά, τα παιδιά μας, να μπορούν να αθλούνται όσο το δυνατόν περισσότερο. Και είναι σημαντικό να αθλούνται σε κατάλληλους χώρους για να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτεροι αθλητές αλλά και σωστοί άνθρωποι αφού κι αυτό για μας είναι πολύ σημαντικό.

Έχουμε μάθει να μιλάμε με έργα και με πολύ λίγα λόγια. Δε χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Ο Δήμαρχος μας κάλυψε μ’ αυτά που είπε. Είναι σημαντικό για μας που όλα αυτά τα έργα που έχουν αρχίσει, παραδίδονται σε Πειραιώτες, δικούς μας ανθρώπους, που καθημερινά μοχθούν για ένα καλύτερο αύριο. Εμείς με τη σειρά μας, όπου μπορούμε, βοηθάμε τον τόπο μας. Θέλω να σας ευχηθώ καλές γιορτές, με υγεία, και να έχουμε όλοι μια καλή χρονιά».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μώραλης, σχολίασε: «Σεβαστοί Πατέρες, κυρίες και κύριοι καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Σήμερα με πολύ χαρά βλέπουμε εδώ το μισό και πλέον Δημοτικό Συμβούλιο, Αντιδημάρχους, Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους τους Προέδρους των 3 επιχειρήσεων του Δήμου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. της ΔΗ.ΡΑ.Π. και του Ο.Π.Α.Ν. τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον πρώην Δήμαρχο κ. Αγραπίδη τον πρώην βουλευτή τον κ. Καρύδη και πολλούς άλλους από την οικογένεια του Ολυμπιακού και φυσικά τον Πρόεδρο της Π.Α.Ε. «Ολυμπιακός» και πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Είναι μια μέρα χαράς για τη Δημοτική Αρχή και για την περιοχή και για τα Καμίνια και για τον Πειραιά και για τον Ολυμπιακό. Σιγά – σιγά αρχίζουν να παρουσιάζονται και να ξεδιπλώνονται - παρά τα προβλήματα - αυτά τα οποία είχαμε δεσμευτεί, πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2014, ότι θα κάνουμε στην πόλη μας. Εδώ έχουμε ένα τρανό παράδειγμα αυτών των οποίων είχαμε εξαγγείλει. Είχαμε πει, επειδή ο Δήμος Πειραιά – και το γνωρίζαμε αυτό - βρίσκεται σε μια τραγική οικονομική κατάσταση, θα βάλει τα δυνατά του και σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό και με πρωτοβουλίες του Προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη να μπορέσουμε να διορθώσουμε και να φτιάξουμε αρκετά πράγματα στον Πειραιά.

Ήδη πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε τα 90 χρόνια του Ολυμπιακού και παρουσιάστηκε το έργο που έχει γίνει με τη συνεργασία του Ολυμπιακού θα έλεγα και του Ερασιτέχνη και των άλλων επιχειρήσεων του Ολυμπιακού, της «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ Α.Ε.». και πιστεύω πως είναι ένα σημαντικό έργο. Και ερχόμαστε λίγες μέρες μετά να εγκαινιάσουμε ένα πλήρως ανακατασκευασμένο γήπεδο ποδοσφαίρου εδώ στα Καμίνια. Και αυτό έγινε σε μια συνεργασία πάλι του Δήμου και του Ολυμπιακού. Όσοι γνωρίζουν καλά την ιστορία του γηπέδου αυτού θα γνωρίζουν ότι από το 2009-2010 υπήρχε μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση όπου κομμάτι του γηπέδου κατοχυρωνόταν σε μια άλλη οικογένεια, σε ιδιώτες. Άρα η λειτουργία του γηπέδου είχε τεθεί εν αμφιβόλω τα τελευταία 4-5 χρόνια, χωρίς η προηγούμενη Δημοτική Αρχή να έχει προβεί σε καμία ενέργεια. Καταφέραμε ως Δήμος, παρά τα οικονομικά στοιχεία που προανέφερα, να δαπανήσει η νέα Δημοτική Αρχή 90.000 ευρώ και να απαλλοτριώσει, να αγοράσει ουσιαστικά το κομμάτι του γηπέδου που είχε κατοχυρωθεί σε μια άλλη οικογένεια.

Επιπροσθέτως, ήρθε η ΠΑΕ Ολυμπιακός και δαπανώντας ένα σεβαστό ποσό για το γήπεδο το οποίο βλέπετε, καταφέραμε από κοινού να φέρουμε εις πέρας μια από τις πολλές αποστολές τις οποίες έχουμε υποσχεθεί και έχουμε δεσμευτεί. Είμαι βέβαιος ότι αυτές θα πολλαπλασιαστούν και τα επόμενα χρόνια, γιατί υπάρχει η διάθεση και η γνώση από τον Δήμο και η διάθεση για προσφορά του Ολυμπιακού και του Προέδρου του. Όσο αυτά τα δύο υπάρχουν, η εμπιστοσύνη του Ολυμπιακού προς τον Δήμο και η εμπιστοσύνη του Δήμου προς τον Ολυμπιακό, η οποία είναι δεδομένη της σημερινής Δημοτικής Αρχής, θα μπορούμε να προχωρούμε σε τέτοιους είδους συνεργασίες.

Είναι μια σημαντική παρέμβαση για την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, για τα Καμίνια. Έχουμε 4 ομάδες εδώ, τον Ατρόμητο Πειραιά, τη γυναικεία κεντρική ομάδα των Καμινίων, οι Λέοντες και ο Πειραιάς γυμνάζονται, παίζουν, έχουν ακαδημίες εδώ, αν όχι όλες αρκετές ομάδες. Πιστεύω ότι ένα πλήρως ανακατασκευασμένο γήπεδο, αναβαθμίζει την περιοχή, δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να κάνουν καλύτερες προπονήσεις και αγώνες, στα παιδιά να αθλούνται, κάτι το οποίο είναι και ο βασικός σκοπός όταν μιλάμε για αθλητικές εγκαταστάσεις. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, για ακόμη μια φορά, τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και όσους συνεργάτες του βοήθησαν, ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί αυτό το έργο.

Υπήρχε η εκκρεμότητα που προανέφερα και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε προχωρήσει νωρίτερα, έπρεπε πρώτα να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς με πρωτοβουλία του Δήμου, ώστε να μπορέσει να έρθει ο Ολυμπιακός και να συνδράμει οικονομικά για να ολοκληρώσουμε ένα έργο του Δήμου. Θεωρώ ότι θα έχουμε ακόμα περισσότερες τέτοιες εικόνες τα επόμενα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι είστε εδώ σήμερα. Εύχομαι να το χαρεί η γειτονιά, οι κάτοικοι των Καμινίων και τα παιδιά. Αρκετοί από εμάς προερχόμαστε από τον χώρο του αθλητισμού και αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για σύγχρονους αθλητικούς χώρους, με αποδυτήρια και χλοοτάπητα που πιστεύω ότι θα ζήλευαν και ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Είναι μια άρτια εγκατάσταση.

Ελπίζω ότι και οι κάτοικοι της περιοχής, όχι μόνο οι αθλούμενοι, ευχαριστιούνται με τέτοια έργα, καθώς αναβαθμίζουν την περιοχή και τη γειτονιά τους. Να ευχηθώ σε όλους καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας. Παρά τις δυσκολίες, θέλω να πιστεύω ότι και η χώρα και ειδικότερα ο Πειραιάς, θα παρουσιάζει σε δύο χρόνια μια πολύ διαφορετική εικόνα, σαν αυτή που όλοι θέλουμε για τον Πειραιά».

Παράλληλα, για το έργο μίλησε και ο Πρόεδρος της Δ’ Κοινοτικής Κοινότητας Πειραιά, Αναστάσιος Πούλος, που έδωσε τιμητική πλακέτα στον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο νέο στολίδι της περιοχής μας, το Δημοτικό γήπεδο Καμινίων. Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια όλων για τις ενέργειες που έκανε ο Δήμαρχος της πόλης μας, κ. Γιάννης Μώραλης, ώστε το γήπεδο να ανήκει εξ ‘ολοκλήρου στο Δήμο μας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ομάδας μας, του Ολυμπιακού μας, και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, για το έργο που προσφέρει στη γειτονιά μας, στα Καμίνια. Μετά τη νέα κατασκευή στους Αγίους Αναργύρους, τη μεγάλη οικονομική ενίσχυση στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, τον Άγιο Ελευθέριο, ήρθε ένα ακόμα μεγάλο έργο, αυτό εδώ το γήπεδο. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά. Ως πρόεδρος της Δ’ κοινότητας θα ήθελα να του δώσω τιμητική πλακέτα για όλα όσα έχει κάνει για μας», ήταν τα λόγια του κ. Πούλου από το βήμα.

Εκ μέρους του Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου του Σεβασμιώτατου, Σεραφείμ, ακούστηκε το εξής μήνυμα: «Ευχαριστούμε τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για την ευγενική χορηγία του. Εύχομαι στα παιδιά μας να έχουν ως πρότυπο τους Αγίου μάρτυρες της Εκκλησίας μας που έδωσαν τη ζωή και το σώμα τους για τον Χριστό. Να αγωνιστούν για τη ζωή και την ομάδα τους και να μη φοβηθούν τίποτα. Να έχουν πρόοδο στη ζωή τους. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους».

Μόλις ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες, έγινε ξενάγηση στους χώρους του νέου γηπέδου. Παιδιά από τους συλλόγους που θα το χρησιμοποιούν απολάμβαναν τις στιγμές και έσφιξαν το χέρι του Βαγγέλη Μαρινάκη για την τόσο σημαντική γι' αυτά προσφορά του. Στα μπαλκόνια των γύρω πολυκατοικιών άνθρωποι κάθε ηλικίας απολάμβαναν τις στιγμές ενώ στο φινάλε των εγκαινίων βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό του Πειραιά.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Ά Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Σάββας Θεοδωρίδης, ο Γ’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, κ. Μιχάλης Κουντούρης, ο Δ’ Αντιπρόεδρος κ. Θόδωρος Γιαννίκος και ο ΣΤ’ Αντιπρόεδρος, κ. Δημήτρης Αγραφιώτης. Παρών ήταν και το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Επίτιμος Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, κ. Λεωνίδας Θεοδωρακάκης.



Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved