Μποροβήλος: «Αντί να καταριέστε το σκοτάδι, ανάψτε ένα κεράκι»
SHARE

Μποροβήλος: «Αντί να καταριέστε το σκοτάδι, ανάψτε ένα κεράκι»

Με στόχο ένα καλύτερο ποδόσφαιρο κάλεσε όλους τους φορείς, τις ΠΑΕ και τον κόσμο να εργαστούν ο Γιώργος Μποροβήλος.

Ο πρόεδρος της Super League στην ομιλία του πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος ζήτησε όλους να δουλέψουν για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου, ενώ ανακοίνωσε τις πιο αυστηρές ποινές που θα υπάρξουν.

Αναλυτικά η ομιλία του Μποροβήλου:

«Όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ αγαπάμε το ποδόσφαιρο, το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις και καλούμαστε όλοι να προσφέρουμε κάτι θετικό, να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο να προοδεύσει, να δώσουμε στους φιλάθλους μια ανάσα από την καθημερινότητα.

Υπηρετώ το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια και γνωρίζω τα προβλήματα. ΤΟ θέμα δεν είναι η καταγραφή αλλά η επίλυση τους. Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να βρούμε λύσεις και όχι να περιοριζόμαστε σε ευχολόγια και αφορισμούς.

Οι άνθρωποι στον χώρο του ποδόσφαιρου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στους αλάνθαστους και σε αυτούς που κάνουν λάθη. Δυστυχώς το ψέμα κινείται ταχύτατα. Θεωρώ πως το ποδόσφαιρο λειτουργεί σαν καθρέφτης της κοινωνίας και αντανακλά τα χαρακτηριστικά του κάθε λαού. Αυτό που χρειάζεται είναι λύσεις, ενότητα, καλή πίστη και συναινετική διάθεση. Όχι διαπιστώσεις και υψηλή κριτική».

Οι Έλληνες ενωμένοι πέτυχαν πολλά. Διχασμένοι χάσαμε τα πάντα. Όλοι να βοηθήσουμε για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Πρόθεση μου είναι να λειτουργούμε πάντα συναινετικά. Μέσα από διάλογο να βρίσκουμε λύσεις και να κάμνουμε βήματα προόδου. Σε κάθε δράση υπάρχει μια κριτική. Καλοδεχούμενη αν είναι καλοπροαίρετη. Δεν γίνεται να συμφωνούμε όλοι. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε., Πιο σκληρά, ομαδικά και μεθοδικά. Μαζί με την ΕΠΟ, την Πολιτεία για να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε καλύτεροι.

Όσον αφορά τις πιο αυστηρές ποινές

Πετύχαμε σημαντικές τροποποιήσεις που εγκρίθηκαν από την ΕΠΟ, βοηθώντας στην βελτίωση του ποδοσφαίρου. Έγιναν αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα. Οι διαιτητές θα διακόπτουν άμεσα αγώνα σε περιπτώσεις ρίψης φωτοβολίδων ή είσοδο θεατών. παρακαλώ τις ΠΑΕ να μελετήσουν αναλυτικά τις αλλαγές και να ενημερώσουν τους φιλάθλους αλλά και τα ποδοσφαιρικά τους τμήματα για τις συνέπειες.

Στο ίδιο άρθρο, η υποτροπή για εκτεταμένα επεισόδια, εκτίνεται σε τριετία. Σε περίπτωση εισόδου θεατών, έστω και μία ώρα πριν το παιχνίδι, αυτό θα ματαιώνεται και θα κατακυρώνεται υπέρ της άλλης ομάδας. Δεν υπάρχει η ποινή του μη ορισμού αγώνα για οφειλές. Θα υπάρχει αφαίρεση βαθμών, όπως ισχύει στην ΦΙΦΑ.

Προβλέπεται και τρίτος βαθμός εκδίκασης προσφυγών, για ποινές από ένα ύψος και πάνω. Για όλες τις βαριές περιπτώσεις χρηματικών προστίμων ή αφαίρεσης βαθμών.

Συγκροτείται η επιτροπή δεοντολογίας, η οποία θα εκδικάζει και θα ερευνά όλες τις περιπτώσεις που καταγγέλλονται, επίσημα ή ανεπίσημα. Δωροδοκίες, απόπειρες χειραγώγησης αγώνων κλπ.

Οι δύο τελευταίοι διαιτητές στην κατάταξη, δεν θα έχουν δικαίωμα εκ νέου αξιολόγησης, για την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

Η αποψινή κλήρωση είναι η έναρξη του μαραθωνίου που θα διαρκέσει μέχρι τον επόμενο Μάιο. Στόχος μας να καταφέρουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην οικονομική εξυγίανση και του ποιοτικού ποδοσφαίρου. Οι προκλήσεις πολλές και χρειάζονται προσπάθειες από όλους, για να επιτευχθεί ο στόχος του να δώσουμε στο κοινό καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτός είναι ο βασικός στόχος.

Οι διοργανώσεις των πρωταθλημάτων υποδομής, αποτελούν μία από τις θετικότερες κινήσεις της Σούπερ Λίγκας, βλέποντας πόσες παίκτες έχουν βγει από αυτά τα πρωταθλήματα. Η Σούπερ Λίγκα συνεχίζει να αναλαμβάνει κοινωνικές πρωτοβουλίες. Δείχνουμε ότι ως ποδόσφαιρο ακούμε την κοινωνία. Όλα αυτά δείχνουν ένα άλλο πρόσωπο και μεταδίδουν θετικά μηνύματα, σε πολύ άσχημη συγκυρία.

Οφείλω να αναφερθώ στην συμφωνίας με την Forthnet και την επέκταση συμφωνίας μέχρι τον Ιούνιο του 2019, εξασφαλίζοντας ένα πολύ σημαντικό έσοδο για την λειτουργία του πρωταθλήματός μας.

Παρά τα όποια λάθη, χωρίς να ξεχνώ τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν, πιστεύω πως πετύχαμε αρκετές επιτυχίες για την συνέχιση του έργου της Σούπερ Λίγκας. Θα θέλαμε καλύτερη ποιότητα, ανταγωνισμό, περισσότερο κόσμο, καλύτερα γήπεδα και λιγότερα κρούσματα βίας. Αναγνωρίζουμε πως υπάρχουν προβλήματα, προσπαθούμε για την επίλυση τους και για την μείωση της έντασης τους όπου δεν είναι εφικτό να… εξαφανιστούν. Και το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας.

Στο νέο πρωτάθλημα των 16 ομάδων, θα υπάρχει μεγάλη γεωγραφική εκπροσώπηση, από την Θράκη μέχρι την Κρήτη. Κάτι τέτοιο βοηθά στην ανάπτυξη του αθλήματος. Υπάρχει η ελπίδα ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα, αν είμαστε όλοι μαζί, έχοντας στόχο τον ουρανό. Πρέπει να κάνουμε αυτά που μετά από 5 χρόνια θα λέμε ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει. Να τα κάνουμε σήμερα.

Σας καλώ όλους να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο το, για καλύτερες ημέρες. Αντί να καταριέστε το σκοτάδι, καλύτερα να ανάψετε ένα αναστάσιμο κεράκι.

Τονίζω ότι θα βρίσκομαι πάντα στην διάθεση όλων όσων θέλουν να δουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Ο καλύτερος φίλος σε κάποιον που διοικεί είναι αυτός που κάνει κριτική, όχι αυτός που επαινεί. Οφείλω να είμαι ανοικτός και συνεργάσιμος σε κάθε καλή πρόταση».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γκιρτζίκης στάθηκε στην ανάγκη προστασίας του ποδοσφαίρου και τόνισε πως δέχεται την καλόπιστη κριτική, αλλά όταν τα βέλη προέρχονται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το άθλημα αισθάνεται υποχρεωμένος να απαντήσει.

Τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων του προέδρου της ΕΠΟ:

«Ήρθα κατευθείαν από το EURO Νέων και σας φέρνω τα καλά νέα. Οι αγώνες έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία από πλευράς προσέλευσης. Ήταν σημαντικό το ότι διαθέσαμε δωρεάν τα εισιτήρια. Η Εθνική με την καθοδήγηση του Γιάννη Γκούμα προκρίθηκε στα ημιτελικά. Αυτή η διοργάνωσης μας έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε το έμφυτο ταλέντο των αθλητών, την ομορφιά της γεμάτης κερκίδας. Τα συγχαρητήρια της UEFA και αυτές οι όμορφες εικόνες έρχονται σε αντιπαράθεση με όσα υποστηρίζουν ορισμένοι. Δέχομαι κάθε καλόπιστη κριτική όσο σκληρή κι αν είναι. Όταν όμως έρχεται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το ποδόσφαιρο είμαστε υποχρεωμένοι να απαντούμε.

Δεχόμαστε βολές, αρκετές φορές δικαίως, αλλά τις περισσότερες αδίκως. Πρέπει να προστατέψουμε από όσους δεν το αγαπούν , αλλά και από εμάς τους ίδιους. Να σταματήσουμε να δίνουμε δικαιώματα και να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι μαζί χάνουμε και κερδίζουμε. Όλοι έχουμε ατομικές ευθύνες αφού πίνουμε νερό από την ίδια βρύση. Ας μην ρίχνουμε δηλητήριο στη δεξαμενή.

Έχουμε προχωρήσει στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου. Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τους κανονισμούς γιατί αυτό θα μας δώσει αξιοπιστία. Αυτός ο κανονιστικός ιστός ισχύει για όλους και δεν θα ξεφεύγουν τα μεγάλα έντομα. Δεν έχω αυταπάτες πως θα σταματήσουν οι κριτικές. Πρέπει να σταματήσουμε να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Θα είμαστε ισχυρότεροι στο θέμα της βίας, ενώ για τα χειραγωγημένα παιχνίδια ξεκινήσαμε διεθνή συνεργασία για να θωρακίσουμε πλήρως το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να θυμόμαστε όλοι πως η επιτυχία δεν χαρίζεται αλλά κατακτάται. Πρέπει να δουλέψουμε για να επιτύχουμε. Άλλωστε παίζουμε μπάλα για την ίδια ομάδα, είμαστε συμπαίκτες».

Ολυμπιακός – Μίλαν: «Τελικός» στο Φάληρο!
Ολυμπιακός – Μίλαν: «Τελικός» στο Φάληρο!
Βλαχοδήμος: «Έκανε καλή δουλειά και μας δυσκόλεψε η ΑΕΚ»
Βλαχοδήμος: «Έκανε καλή δουλειά και μας δυσκόλεψε η ΑΕΚ»
Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στην Ομόνοια
Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στην Ομόνοια
Χοφενχάιμ: Δεν της έφτανε το σκοράρισμα
Χοφενχάιμ: Δεν της έφτανε το σκοράρισμα

 • Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E10
  06:10Στιγμιότυπα.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  06:20Ιντιανάπολις, ΗΠΑ. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Ούνικς Καζάν
  06:30VTB United League 2018-19. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Φράιμπουργκ - Λειψία
  06:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Σοσιεδάδ - Βαγιαδολίδ
  07:05Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Τένις: Davis Cup 2018 by BNP Paribas
  08:00Τα καλύτερα στιγμιότυπα του 2018.
 • Μπάσκετ: Νιου Ορλίνς Πέλικανς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
  08:45NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • WRC 2018
  08:50SS10 El Montmell 1, Ισπανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Ντάρμσταντ - Ίνγκολσταντ
  09:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Beach Volley: FIVB 2018
  09:15Αμβούργο, Γερμανία. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μπιλμπάο - Ζιρόνα
  09:20Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • WRC 2018
  10:10SS19 Santa Marina 2 Power Stage, Ισπανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Χάντμπολ: Ράιν Νέκαρ - Μαγδεβούργο
  10:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Μπενφίκα - ΑΕΚ
  11:15UEFA Πρωτάθλημα Νέων 2018-19. Φάση ομίλων. 6η μέρα αγώνων. 5ος όμιλος. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • NBA Daily
  11:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Ποδόσφαιρο: Μπέτις - Ράγιο Βαγιεκάνο
  11:35Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • WRC 2018
  12:00Ισπανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Γ.Σ. Περιστερίου
  12:15Betshop Basket League 2018-19. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  13:15Μέγαρα. 5ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Υδάτινα Σπορ: ISA World SUP and Paddleboard Championship
  13:30Στιγμιότυπα.
 • UEFA Champions League 2018-19 - Στιγμιότυπα
  13:50Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αγωνιστικής του UEFA Champions League. Στιγμές γεμάτες πάθος, δυνατές μάχες και τα καλύτερα γκολ που ξεχώρισαν ανά αγωνιστική ημέρα αφιερωμένα στην κορυφαία διοργάνωση.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Π. Τρέιλ Μπλέιζερς
  14:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Βόλεϊ: Νοβάρα - Μπουντοβλάνι Λοτζ
  14:45CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας.
 • UEFA Champions League 2018-19 - Στιγμιότυπα
  15:00Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αγωνιστικής του UEFA Champions League. Στιγμές γεμάτες πάθος, δυνατές μάχες και τα καλύτερα γκολ που ξεχώρισαν ανά αγωνιστική ημέρα αφιερωμένα στην κορυφαία διοργάνωση.
 • GP Confidential 2018 E24
  15:30Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Χέρτα Βερολίνου - Άιντραχτ Φρανκφούρτης
  15:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 14η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • UEFA Europa League Show 2018-19 (Ζ)
  16:00Δείτε όλη τη δράση των αγώνων του UEFA Europa League.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  16:15Μαρκόπουλο.
 • Watersports: 2018 Speed Catamarans GC32 E5
  16:25Στιγμιότυπα.
 • WRC 2018
  16:40Ανασκόπηση της σεζόν.
 • NBA Daily
  17:05Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E50
  17:10Στιγμιότυπα.
 • UEFA Europa League 2018-19 - Λεπτό προς Λεπτό (Ζ)
  17:45Η εκπομπή 'UEFA EUROPA LEAGUE Λεπτό προς Λεπτό' θα συνεχίσει να σας ταξιδεύει στα γήπεδα των αγώνων όπου υπάρχει αγωνιστική δράση προσφέροντας όλα τα γκολ και τις σημαντικότερες φάσεις της αγωνιστικής μέρας, μέχρι και την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.
 • Ποδόσφαιρο: Βιγιαρεάλ - Σπαρτάκ Μόσχας (Ζ)
  17:55UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 7ος όμιλος. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Pregame Show (Ζ)
  19:00Ολυμπιακός - Μίλαν. Παρουσίαση: Τάσος Κολλίντζας.
 • Postgame Show (Ζ)
  19:55ΠΑΟΚ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Παρουσίαση: Μιχάλης Τσόχος.
 • Ποδόσφαιρο: Σέλτικ - Σάλτσμπουργκ (Ζ)
  20:00UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. 2ος όμιλος. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Sports Classics: ABC of Snowboarding
  21:00Μάθετε την ιστορία του snowboarding, από την ταπεινή του προέλευση μέχρι το γεμάτο αδρεναλίνη παρόν.
 • Sports Classics: ABC of Parkour
  21:30Παρκούρ: το άθλημα που περιλαμβάνει τρέξιμο, άλματα και αναρρίχηση σε φυσικά και αστικά εδάφη και ωθεί το σώμα στα όριά του. Είναι απρόβλεπτο και γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό λόγω της τέχνης των αθλητών. Μάθετε τα πάντα για τις κινήσεις και τη μαγεία του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies