Μποροβήλος: «Αντί να καταριέστε το σκοτάδι, ανάψτε ένα κεράκι»

Μποροβήλος: «Αντί να καταριέστε το σκοτάδι, ανάψτε ένα κεράκι»

Με στόχο ένα καλύτερο ποδόσφαιρο κάλεσε όλους τους φορείς, τις ΠΑΕ και τον κόσμο να εργαστούν ο Γιώργος Μποροβήλος.

Ο πρόεδρος της Super League στην ομιλία του πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος ζήτησε όλους να δουλέψουν για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου, ενώ ανακοίνωσε τις πιο αυστηρές ποινές που θα υπάρξουν.

Αναλυτικά η ομιλία του Μποροβήλου:

«Όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ αγαπάμε το ποδόσφαιρο, το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις και καλούμαστε όλοι να προσφέρουμε κάτι θετικό, να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο να προοδεύσει, να δώσουμε στους φιλάθλους μια ανάσα από την καθημερινότητα.

Υπηρετώ το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια και γνωρίζω τα προβλήματα. ΤΟ θέμα δεν είναι η καταγραφή αλλά η επίλυση τους. Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να βρούμε λύσεις και όχι να περιοριζόμαστε σε ευχολόγια και αφορισμούς.

Οι άνθρωποι στον χώρο του ποδόσφαιρου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στους αλάνθαστους και σε αυτούς που κάνουν λάθη. Δυστυχώς το ψέμα κινείται ταχύτατα. Θεωρώ πως το ποδόσφαιρο λειτουργεί σαν καθρέφτης της κοινωνίας και αντανακλά τα χαρακτηριστικά του κάθε λαού. Αυτό που χρειάζεται είναι λύσεις, ενότητα, καλή πίστη και συναινετική διάθεση. Όχι διαπιστώσεις και υψηλή κριτική».

Οι Έλληνες ενωμένοι πέτυχαν πολλά. Διχασμένοι χάσαμε τα πάντα. Όλοι να βοηθήσουμε για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Πρόθεση μου είναι να λειτουργούμε πάντα συναινετικά. Μέσα από διάλογο να βρίσκουμε λύσεις και να κάμνουμε βήματα προόδου. Σε κάθε δράση υπάρχει μια κριτική. Καλοδεχούμενη αν είναι καλοπροαίρετη. Δεν γίνεται να συμφωνούμε όλοι. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε., Πιο σκληρά, ομαδικά και μεθοδικά. Μαζί με την ΕΠΟ, την Πολιτεία για να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε καλύτεροι.

Όσον αφορά τις πιο αυστηρές ποινές

Πετύχαμε σημαντικές τροποποιήσεις που εγκρίθηκαν από την ΕΠΟ, βοηθώντας στην βελτίωση του ποδοσφαίρου. Έγιναν αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα. Οι διαιτητές θα διακόπτουν άμεσα αγώνα σε περιπτώσεις ρίψης φωτοβολίδων ή είσοδο θεατών. παρακαλώ τις ΠΑΕ να μελετήσουν αναλυτικά τις αλλαγές και να ενημερώσουν τους φιλάθλους αλλά και τα ποδοσφαιρικά τους τμήματα για τις συνέπειες.

Στο ίδιο άρθρο, η υποτροπή για εκτεταμένα επεισόδια, εκτίνεται σε τριετία. Σε περίπτωση εισόδου θεατών, έστω και μία ώρα πριν το παιχνίδι, αυτό θα ματαιώνεται και θα κατακυρώνεται υπέρ της άλλης ομάδας. Δεν υπάρχει η ποινή του μη ορισμού αγώνα για οφειλές. Θα υπάρχει αφαίρεση βαθμών, όπως ισχύει στην ΦΙΦΑ.

Προβλέπεται και τρίτος βαθμός εκδίκασης προσφυγών, για ποινές από ένα ύψος και πάνω. Για όλες τις βαριές περιπτώσεις χρηματικών προστίμων ή αφαίρεσης βαθμών.

Συγκροτείται η επιτροπή δεοντολογίας, η οποία θα εκδικάζει και θα ερευνά όλες τις περιπτώσεις που καταγγέλλονται, επίσημα ή ανεπίσημα. Δωροδοκίες, απόπειρες χειραγώγησης αγώνων κλπ.

Οι δύο τελευταίοι διαιτητές στην κατάταξη, δεν θα έχουν δικαίωμα εκ νέου αξιολόγησης, για την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

Η αποψινή κλήρωση είναι η έναρξη του μαραθωνίου που θα διαρκέσει μέχρι τον επόμενο Μάιο. Στόχος μας να καταφέρουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην οικονομική εξυγίανση και του ποιοτικού ποδοσφαίρου. Οι προκλήσεις πολλές και χρειάζονται προσπάθειες από όλους, για να επιτευχθεί ο στόχος του να δώσουμε στο κοινό καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτός είναι ο βασικός στόχος.

Οι διοργανώσεις των πρωταθλημάτων υποδομής, αποτελούν μία από τις θετικότερες κινήσεις της Σούπερ Λίγκας, βλέποντας πόσες παίκτες έχουν βγει από αυτά τα πρωταθλήματα. Η Σούπερ Λίγκα συνεχίζει να αναλαμβάνει κοινωνικές πρωτοβουλίες. Δείχνουμε ότι ως ποδόσφαιρο ακούμε την κοινωνία. Όλα αυτά δείχνουν ένα άλλο πρόσωπο και μεταδίδουν θετικά μηνύματα, σε πολύ άσχημη συγκυρία.

Οφείλω να αναφερθώ στην συμφωνίας με την Forthnet και την επέκταση συμφωνίας μέχρι τον Ιούνιο του 2019, εξασφαλίζοντας ένα πολύ σημαντικό έσοδο για την λειτουργία του πρωταθλήματός μας.

Παρά τα όποια λάθη, χωρίς να ξεχνώ τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν, πιστεύω πως πετύχαμε αρκετές επιτυχίες για την συνέχιση του έργου της Σούπερ Λίγκας. Θα θέλαμε καλύτερη ποιότητα, ανταγωνισμό, περισσότερο κόσμο, καλύτερα γήπεδα και λιγότερα κρούσματα βίας. Αναγνωρίζουμε πως υπάρχουν προβλήματα, προσπαθούμε για την επίλυση τους και για την μείωση της έντασης τους όπου δεν είναι εφικτό να… εξαφανιστούν. Και το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας.

Στο νέο πρωτάθλημα των 16 ομάδων, θα υπάρχει μεγάλη γεωγραφική εκπροσώπηση, από την Θράκη μέχρι την Κρήτη. Κάτι τέτοιο βοηθά στην ανάπτυξη του αθλήματος. Υπάρχει η ελπίδα ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα, αν είμαστε όλοι μαζί, έχοντας στόχο τον ουρανό. Πρέπει να κάνουμε αυτά που μετά από 5 χρόνια θα λέμε ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει. Να τα κάνουμε σήμερα.

Σας καλώ όλους να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο το, για καλύτερες ημέρες. Αντί να καταριέστε το σκοτάδι, καλύτερα να ανάψετε ένα αναστάσιμο κεράκι.

Τονίζω ότι θα βρίσκομαι πάντα στην διάθεση όλων όσων θέλουν να δουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Ο καλύτερος φίλος σε κάποιον που διοικεί είναι αυτός που κάνει κριτική, όχι αυτός που επαινεί. Οφείλω να είμαι ανοικτός και συνεργάσιμος σε κάθε καλή πρόταση».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γκιρτζίκης στάθηκε στην ανάγκη προστασίας του ποδοσφαίρου και τόνισε πως δέχεται την καλόπιστη κριτική, αλλά όταν τα βέλη προέρχονται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το άθλημα αισθάνεται υποχρεωμένος να απαντήσει.

Τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων του προέδρου της ΕΠΟ:

«Ήρθα κατευθείαν από το EURO Νέων και σας φέρνω τα καλά νέα. Οι αγώνες έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία από πλευράς προσέλευσης. Ήταν σημαντικό το ότι διαθέσαμε δωρεάν τα εισιτήρια. Η Εθνική με την καθοδήγηση του Γιάννη Γκούμα προκρίθηκε στα ημιτελικά. Αυτή η διοργάνωσης μας έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε το έμφυτο ταλέντο των αθλητών, την ομορφιά της γεμάτης κερκίδας. Τα συγχαρητήρια της UEFA και αυτές οι όμορφες εικόνες έρχονται σε αντιπαράθεση με όσα υποστηρίζουν ορισμένοι. Δέχομαι κάθε καλόπιστη κριτική όσο σκληρή κι αν είναι. Όταν όμως έρχεται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το ποδόσφαιρο είμαστε υποχρεωμένοι να απαντούμε.

Δεχόμαστε βολές, αρκετές φορές δικαίως, αλλά τις περισσότερες αδίκως. Πρέπει να προστατέψουμε από όσους δεν το αγαπούν , αλλά και από εμάς τους ίδιους. Να σταματήσουμε να δίνουμε δικαιώματα και να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι μαζί χάνουμε και κερδίζουμε. Όλοι έχουμε ατομικές ευθύνες αφού πίνουμε νερό από την ίδια βρύση. Ας μην ρίχνουμε δηλητήριο στη δεξαμενή.

Έχουμε προχωρήσει στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου. Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τους κανονισμούς γιατί αυτό θα μας δώσει αξιοπιστία. Αυτός ο κανονιστικός ιστός ισχύει για όλους και δεν θα ξεφεύγουν τα μεγάλα έντομα. Δεν έχω αυταπάτες πως θα σταματήσουν οι κριτικές. Πρέπει να σταματήσουμε να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Θα είμαστε ισχυρότεροι στο θέμα της βίας, ενώ για τα χειραγωγημένα παιχνίδια ξεκινήσαμε διεθνή συνεργασία για να θωρακίσουμε πλήρως το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να θυμόμαστε όλοι πως η επιτυχία δεν χαρίζεται αλλά κατακτάται. Πρέπει να δουλέψουμε για να επιτύχουμε. Άλλωστε παίζουμε μπάλα για την ίδια ομάδα, είμαστε συμπαίκτες».Άπνοια στην εφηβεία: Πώς επηρεάζει τον εγκέφαλο
Άπνοια στην εφηβεία: Πώς επηρεάζει τον εγκέφαλο
Τσέλσι: Αισιοδοξία για Καντέ
Τσέλσι: Αισιοδοξία για Καντέ
GNTM: Η Έλντα που θυμάστε... να την ξεχάσετε! Είναι αγνώριστη
GNTM: Η Έλντα που θυμάστε... να την ξεχάσετε! Είναι αγνώριστη
Euroleague: Τελευταία «διαβολοβδομάδα» με Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός | Το τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: Τελευταία «διαβολοβδομάδα» με Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός | Το τηλεοπτικό πρόγραμμα
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved