Αλαφούζος: «Θα διάλεγα Χιου Ντάλας για το ντέρμπι»

Αλαφούζος: «Θα διάλεγα Χιου Ντάλας για το ντέρμπι»

Την άποψή του για την ελληνική διαιτησία επανέλαβε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Αλαφούζος, επιλέγοντας τον... Χιου Ντάλας για να σφυρίξει στο ντέρμπι.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και τη διαιτησία στην Ελλάδα, ενώ απηύθυνε έκκληση στους φίλους των «πρασίνων» για κόσμια συμπεριφορά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλαφούζου:

«Το άγχος μου είναι για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Πιστεύω έχουμε καλύτερη ομάδα, έχουμε καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά το ντέρμπι είναι ντέρμπι. Πιστεύω όμως θα κερδίσουμε», ανέφερε αρχικά.

Σχετικά με το τι φοβάται: «Αυτό που φοβάμαι είναι ο συγκεντρωμένος θυμός και πως θα αντιδράσει ο κόσμο σε στραβές διαιτητικές αποφάσεις. Υπάρχει τέτοιος θυμός που δεν ξέρω πως μπορεί να συγκρατηθεί. Θα είναι καταστροφή αν πάντως παρεκτραπεί ο κόσμος. Αν δεν μπορέσουμε εμεί που πιστεύουμε πως πρέπει να τηρούνται οι νόμοι και οι κανόνες τότε πω να πείσουμε κι άλλους να το κάνουν. Κάνω έκκληση στον κόσμο μας. Η βία και η αγανάκτηση μόνο την ομάδα μας θίγει και δίνει τη δυνατότητα στον αντίπαλο να πει πως όλοι ίδιοι είμαστε».

Για την προσωπική του άποψη για τους διαιτητές: «Εγώ έχω αρνητικά ουδέτερη μέχρι αρνητική άποψη για όλους. Δεν μιλάω με κανέναν και δεν θέλω να μιλήσω με κανέναν τους. Ο Σιδηρόπουλος είναι από τους καλύτερους διαιτητές στην Ελλάδα. Όμως μας έχει αδικήσει εμάς. Ειδικά πέρυσι το 0-3 στο «Καραϊσκάκης».

Για τον ποιον θα διάλεγε αν είχε το δικαίωμα της επιλογή: «Δεν ξέρω ποιον θα διάλεγα. Μάλλον τον Χιου Ντάλας. Αλλά δεν είναι μόνο οι διαιτητές είναι οι παρατηρητές, είναι οι 4οι διαιτητές, οι επόπτες. Νομίζω πως από αυτά που βλέπω να συμβαίνουν και με όλα τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί, σχετικά με τις τιμωρίες διαιτητών, πιστεύω πως αν κάποιος θίξει τον Ολυμπιακό εξαφανίζεται για πάντα από το στερέωμα. Αν αδικήσεις τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό συνεχίζει κανονικά. Όποτε μιλάμε εμείς ασκούνται ποδοσφαιρικές διώξεις, όποτε μιλάνε άλλοι δεν κουνιέται φύλλο».

Για το τι μπορεί να επηρεάζει τους διαιτητές: «Διαφορετικοί διαιτητές θα έχουν διαφορετικά κίνητρα. Δεν είναι μόνο ο φόβος για τους διαιτητές. Αλλά έχουμε δει ανατινάξεις διαιτητών και διάφορα άλλα. Άρα και ο φόβος παίζει ρόλο».

Για τη παρουσία του Μαρινάκη την Κυριακή στην Λεωφόρο: «Έχει το δικαίωμα να έρθει. Και αν έρθει θα του παρέχουμε τη καλύτερη φιλοξενία και ότι πρέπει να έχει για να έχεις τις καλύτερες συνθήκες. Ξεχνάμε το πρόσωπο και κοιτάμε πως θα έρθει ο πρόεδρος μίας μεγάλης ομάδα και πρέπει να του παρέχουμε τα πάντα. Είναι δύσκολο να πω πως είναι ευπρόσδεκτος.  Δύσκολο είναι να πω πως δεν είναι και ευπρόσδεκτος. Ολοι έχουμε δικαιώματα ίσα και με αυτή την έννοια θα καλωσορίσουμε τον κ. Μαρινάκη. Οι προσωπικές μου απόψεις όμως είναι άλλες για το πρόσωπό του. Να σας πω πως μου είναι ο πιο συμπαθής άνθρωπος στον κόσμο θα είναι υπερβολικό, γιατί δεν μου είναι. Οι κανόνες όμως πρέπει να τηρούνται».

Για το «μέτωπο» με τους Σαββίδη-Μελισσανίδη: «Είναι κι άλλες ομάδες από άλλες πόλεις εκτός Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Μαζί μας θα ήταν κι άλλες ομάδες αν δεν υπήρχε ο φόβος του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει οργανωμένο μέτωπο από εμάς. Ευκαιριακά συνεργαζόμαστε σε συγκεκριμένα πράγματα. Είμαστε ανταγωνιστές αναπόφευκτα. Αλλά έχουμε κοινά σημεία. Όταν τύχει και όταν τα συμφέροντα συμπίπτουν συνεργαζόμαστε».

Για τις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ, στο κοινό αυτό «μέτωπο»: «Είμαστε αντίπαλοι, αλλά μόνο αντίπαλοι. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Αλλά ανέντιμοι και πισώπλατα μαχαιρώματα τουλάχιστον εγώ δεν θα το κάνω ποτέ. Ο κ. Σαββίδης μου είχε πει πως και στη Ρωσία όταν είχε ομάδα συναντιόντουσαν οι ιδιοκτήτες και είχαν κοινά συμφέροντα. Μόνο έτσι με σύμπνοια θα αλλάξει το πρωτάθλημα μας».

Για την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη: «Είδατε τι έγινε με τον προημιτελικό. Τραγικά είναι αυτά τα πράγματα. Η δυνατότητα του Ολυμπιακού να επηρεάζει τέτοιες καταστάσεις είναι κάτι το απίστευτο».

Για την παρουσία του Κοντονή και τα «ραντεβού» του με τον Υπουργό Δικαιοσύνης: «Εύχομαι να δώσει λύσεις. Σε μένα τουλάχιστον τόνισε πως δεν θα ανεχτεί βία και πως θέλει να δώσει βαθιές και οριστικές λύσεις. Ελπίζω να βοηθήσει. Στις συναντήσεις μας τόνισε πως θέλει να γίνει πιστή εφαρμογή των νόμων».

Για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο: «Αν υπάρχει εγκληματική οργάνωση ή όχι θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Η διαιτησία του κ. Σπάθα ήταν πέρα από κάθε όριο. Αλλά σφύριξε και πάλι και θα σφυρίξει και πάλι. Πέρυσι είχε παίξει στη Ξάνθη, στο παιχνίδι με εμάς. Ένα παιχνίδι που μου δημιούργησε τεράστια ερωτηματικό. Είναι τουλάχιστον κακός διαιτητής».

Για τα πολλά ύποπτα παιχνίδια στο Ελληνικό πρωτάθλημα, με τη παρουσία του Ολυμπιακού: «Φοβάμαι ότι υπάρχουν χειραγωγημένα παιχνίδια στην Ελλάδα. Στήνονται παιχνίδια. Όταν παίζουν δύο ομάδες, συνήθως μία στήνει εντός εισαγωγικών. Αλλά αυτά είναι ενδείξεις. Βέβαια σοβαρές. Πρέπει να κινηθεί η δικαιοσύνη και να μην ελέγχονται όλα επιφανειακά. Ο κλοιός της Δικαιοσύνης «σφίγγει» πλέον και όλοι αισθάνονται αυτή τη πίεση. Είναι ανεξήγητοι αυτοί οι μεγάλοι στοιχηματισμοί. Με τα στοιχεία που γνωρίζουμε είναι πως κάποιοι κονομάνε στην πλάτη του ποδοσφαίρου. Οσο για τον Ολυμπιακό αυτό που πρέπει κανείς να ερευνήσει είναι να δει κανείς ποιος το ‘κανε και γιατί το ‘κανε.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το πώς αντιδρούν ομάδες. Πρόεδροι ομάδων λένε στους προπονητές τους να κάνουν αλλαγές να μην παίξουν δυνατά για να μην γίνουν στόχος του ισχυρού. Γνωρίζω περιπτώσεις που έχουν παρέμβει πρόεδροι και λένε πως δεν θα παίξουν αυτοί».

Για τον δικό του επίλογο: «Εύχομαι η βία στο γήπεδο να περιοριστεί. Κάνω και πάλι έκκληση στους οπαδούς μας να είναι συγκρατημένοι. Γίνεται μία οργανωμένη προσπάθεια από ομάδες για να «καθαρίσει» το ποδόσφαιρο. Η βία μόνο θα μας «αδυνατίσει» τη θέση μας».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 0-1: Το γκολ και οι καλύτερες φάσεις του αγώνα (video)
ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 0-1: Το γκολ και οι καλύτερες φάσεις του αγώνα (video)
Αποδοκιμασίες για Φυντάνη και Κούγια στο AEL FC ARENA (photos)
Αποδοκιμασίες για Φυντάνη και Κούγια στο AEL FC ARENA (photos)
Παναθηναϊκός Superfoods: Απρόοπτο με Γκάμπριελ
Παναθηναϊκός Superfoods: Απρόοπτο με Γκάμπριελ
Η βαθμολογία της Super League
Η βαθμολογία της Super League
Βρεττός: Το πρώτο του μήνυμα μέσα από το νοσοκομείο μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε- Τι γράφει;
Βρεττός: Το πρώτο του μήνυμα μέσα από το νοσοκομείο μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε- Τι γράφει;
Ηλίας Βρεττός: Κρίσιμη η κατάσταση του τραγουδιστή – Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν
Ηλίας Βρεττός: Κρίσιμη η κατάσταση του τραγουδιστή – Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Προσοχή τις επόμενες ώρες! Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Προσοχή τις επόμενες ώρες! Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
Απόφαση - «βόμβα» για τις θέσεις πάρκινγκ στις πιλοτές των πολυκατοικιών!
Απόφαση - «βόμβα» για τις θέσεις πάρκινγκ στις πιλοτές των πολυκατοικιών!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης