Μαχλάς: «Γιατί η Λίγκα δεν έκανε το ίδιο με τον Άρη;»

Μαχλάς: «Γιατί η Λίγκα δεν έκανε το ίδιο με τον Άρη;»

Για πόλεμο που γίνεται στον ΟΦΗ από τη Super League και όχι μόνο μίλησε ο Νίκος Μαχλάς.

Ο αντιπρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ μίλησε στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92.1 για την αφαίρεση βαθμών από την υπόθεση Πέσιτς, αλλά και το τι γίνεται με τους Ισπανούς, αλλά και τις μεταγραφές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαχλά:

«Ηρθε μια τελεσίδικη απάντηση από την FIFA για τον παίκτη πριν αναλάβουμε εμείς διοίκηση. Την υπόθεση αυτή δεν την ξέραμε καν, γιατί ουσιαστικά δεν ήμασταν εμείς στο συμβούλιο. Τα χειριζόταν ο τέως πρόεδρος. Η ομάδα δέχθηκε αφαίρεση έξι βαθμών. Ηρθαμε σε επαφή με τον παίκτη. Δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να έρθει σε συμβιβασμό και συνεννόηση με την ΠΑΕ ΟΦΗ. Είχε ένα συμβόλαιο που ήταν ένας μισθός και έφτασε στις 127.000 ευρώ. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον παίκτη.

Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι θέλει τα χρήματα μετρητά. Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα χρήματα, για να δούμε αν θα μπορέσουμε να πάρουμε τους βαθμούς πίσω. Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορείς να τα προλάβεις. Χρειάζεται χρόνος. Είμαστε σε επικοινωνία με το νομικό μας και το δικηγόρο του παίκτη. Είναι μια λεπτή υπόθεση. Προσπαθούμε να δούμε τι θα κάνουμε. Αν κάποιοι μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό και δεν βλέπουν την προσπάθεια που κάνουμε, να τους δώσουμε τα χρήματα που τους οφείλουμε, τότε δεν μας μένει παρά να γίνει η καταστροφή. Οι διαπραγματεύσεις είναι λεπτές.

Υπάρχουν πράγματα που γίνονται, αλλά δεν μπορούμε να λέμε πολλά. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Υπάρχει ένας φόβος μήπως μόλις καταφέρουμε κάτι, βγεί κάτι άλλο. Για αυτό με βλέπετε συγκρατημένο. Είναι θέμα ωρών ή λίγων ημερών. Ας κάνουμε λίγο υπομονή», ανέφερε αρχικά.

-Η υπόθεση με τους Ισπανούς Λόπες, η αφαίρεση 4 βαθμών και ο ορισμός του αγώνα με τον Ατρόμητο. Tι γίνεται με αυτό το θέμα...

«Η υπόθεση των Λόπες δεν είναι τόσο δύσκολη, όσο του Πέσιτς. Θα κοιτάξουμε να το υπερασπιστούμε και να γίνει και το παιχνίδι».

-Με τις μεταγραφές τι γίνεται. Θα μπορέσουν να παίξουν οι νέοι παίκτες;

«Oλα είναι αλυσίδα. Πήραμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Πήραμε βεβαιώσεις. Υπογράψαμε τα χαρτιά, για τις οφειλές των ποδοσφαιριστών, όπως έχουν κάνει όλες οι ομάδες. Ο κ. Οικονομάκης της Σούπερ Λίγκ και ο δικηγόρος της Σούπερ Λίγκ, θέλησε να ενημερώσει την ΕΠΟ, ότι οφείλουμε σε ποδοσφαιριστές. Ενώ το ίδιο συμβαίνει με άλλες δέκα ομάδες.Δεν μας εξέδωσαν δελτία λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουμε. Αλλά οφειλές έχουν όλες οι ομάδες και αυτές κάνουν μεταγραφές, ενώ εμείς όχι. Κάποια πράγματα δεν λειτουργούν ισότιμα για όλες τις ομάδες. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Εχουμε ρυθμίσει τους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

-Για όλα αυτά τα ζητήματα πότε εκτιμάτε ότι θα υπάρχει πλήρη εικόνα και θα ξέρουμε τι θα γίνει;

«Η εβδομάδα αυτή είναι καθοριστική. Εμείς πιστεύουμε ότι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει. Οι πιθανότητες δεν ήταν ποτέ με το μέρος μας. Υπάρχει μια συσπείρωση στην ομάδα. Ο κόσμος είναι κοντά. Οι παίκτες, ο προπονητής, ο κόσμος.. Γίνονται πολλά σε βάρος του ΟΦΗ. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν έτσι απότομα όλα τα άπλυτα του ΟΦΗ στη φόρα και στις άλλες ομάδες να μην συμβαίνει τίποτα. Ο ΟΦΗ να είναι η χειρότερη ομάδα και όλοι οι υπόλοιποι να είναι εντάξει. Ο κόσμος του ΟΦΗ να είναι σίγουρος ότι από την πλευρά τη δική μου θα έχει πλήρη ενημέρωση στο σωστό τάιμινγκ».

-Ποιες είναι οι σκέψεις που κάνετε με όλα αυτά τα προβλήματα που καλείστε να διαχειριστείτε;

«Από τη μέρα που βγήκα μπροστά και ανέλαβα μια κατάσταση πολύ δύσκολη βγαίνουν καθημερινά πράγματα για την ομάδα. Παλεύουμε όλες τις καταστάσεις και κανείς δεν περίμενε ότι η ομάδα θα συνεχίσει να υπάρχει. Και όμως υπάρχει. Συνεχίζει. Εκανε μεταγραφές και περιμένουμε να εκδοθούν τα δελτία. Η ομάδα έχει ένα προπονητή που στα δύσκολα είναι και πάλι μαζί μας μπροστά. Είναι ανεξήγητα κάποια πράγματα που γίνονται σε βάρος του ΟΦΗ το τελευταίο διάστημα.

Χρειαζόμαστε μια βοήθεια και μια στήριξη που δεν την έχουμε. Βγήκαν αμέσως όλα τα προβλήματα μαζί. Λύνουμε το ένα θέμα, την επόμενη μέρα βγαίνει κάτι άλλο. Αρχίζω και φοβάμαι και δεν θέλω και από την πλευρά μας να λέμε πράγματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν κάποιοι άλλοι.

Ο Αρης έπαιζε ένα χρόνο με προσωρινή διαταγή από τα πολιτικά δικαστήρια και κανείς από την ΕΠΟ ή την Σούπερ Λίγκ δεν έκανε κάτι. Σε εμάς ζήτησαν να φύγουμε αμέσως από την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, αλλιώς θα μας έριχναν. Πληρώσαμε σε 6 ώρες 140.000 ευρώ. Ο πόλεμος που έχουν ξεκινήσει κάποιοι φαίνεται.

Η Σούπερ Λίγκ στέλνει δικό της δικηγόρο σε όλες τις δικές μας υποθέσεις. Ο Παναθηναϊκός το ίδιο. Ο κόσμος πρέπει να τα ξέρει όλα αυτά. Γιατί η Σούπερ Λιγκ δεν έκανε το ίδιο πέρυσι με τον Αρη;»,

- Υπάρχει και το θέμα με τα ασφαλιστικά μέτρα των πρώην προέδρων του ΟΦΗ σε βάρος της Σούπερ Λιγκ...

«Είναι ένα μεγάλο και σημαντικό δικαστήριο αυτό. Το κάνουν παλιοί πρόεδροι και μέτοχοι της ομάδας. Οι οποίοι ανησυχούν για την καταστροφή της ομάδας. Δεν το κάνει η ΠΑΕ ΟΦΗ. Το κάνουν άνθρωποι που είναι μέτοχοι της ομάδας και έχουν έννομο συμφέρον. Είναι άνθρωποι που τους έχουν πάρει τα σπίτια, όπως και το δικό μου. Είναι άνθρωποι που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε την κίνηση αυτή, γιατί έχουμε υπογράψει με την Σούπερ Λιγκ».

-Αν δεν πάρει ο ΟΦΗ πίσω τους βαθμούς τι σκοπεύετε να κάνετε;

«Θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Θα είναι κρίμα για την προσπάθεια που κάναμε. Θα είναι κρίμα να μας την κλέβουν στα χαρτιά».

-Πάντως μέσα στο γήπεδο η προσπάθεια της ομάδας είναι συγκινητική, όπως είδαμε και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Εργοτέλη....

«Ολοι μαζί μπορούμε. Βλέπουμε παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας και είμαι πολύ περήφανος που παίζουν. Είναι από τις λίγες φορές που φεύγω από το γήπεδο και παρότι δεν πήραμε τους πολύτιμους τρείς βαθμούς, είχα μια ικανοποίηση για την προσπάθεια της ομάδας. Θα συνεχίσουμε το ίδιο. Ευχαριστώ τους παίκτες, αλλά και τους προπονητές, γιατί χωρίς το Νίκο Αναστόπουλο, δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε αυτή τη στιγμή. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα».

-Ακολουθούν δυο παιχνίδια με την Ξάνθη για το Κύπελλο και με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα...

«Είναι σπουδαία παιχνίδια. Μπορούμε με λίγη τύχη να περάσουμε την Ξάνθη. Οι παίκτες μας δείχνουν ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Θα κάνουμε την προσπάθεια και αν βγει, έχει καλώς. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι ένα παιχνίδι δύσκολο από όλες τις απόψεις. Το σημαντικό είναι να μην έχει προβλήματα το γήπεδο. Να κερδίσουμε το παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια. Θέλω ο κόσμος του ΟΦΗ να προστατέψει το γήπεδο και την ομάδα».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Σοκ στην Football League: Αφαίρεση βαθμών από ιστορική ομάδα
Σοκ στην Football League: Αφαίρεση βαθμών από ιστορική ομάδα
Survivor 2: Απίστευτη νίκη για τους διάσημους
Survivor 2: Απίστευτη νίκη για τους διάσημους
Προβάδισμα με Μέσι για Μπαρτσελόνα, «καθάρισε» την πρόκριση η Μπάγερν
Προβάδισμα με Μέσι για Μπαρτσελόνα, «καθάρισε» την πρόκριση η Μπάγερν
Έκπληξη στην Ξάνθη!
Έκπληξη στην Ξάνθη!
«Βόμβα» Αρναούτογλου για τον καιρό την ερχόμενη εβδομάδα
«Βόμβα» Αρναούτογλου για τον καιρό την ερχόμενη εβδομάδα
Στοιχεία - ΣΟΚ: Τέλος στα σενάρια - Έτσι βρήκε φρικτό θάνατο η Ειρήνη Λαγούδη - Όλη η αλήθεια
Στοιχεία - ΣΟΚ: Τέλος στα σενάρια - Έτσι βρήκε φρικτό θάνατο η Ειρήνη Λαγούδη - Όλη η αλήθεια
Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Πώς να κάνετε την αίτηση βήμα - βήμα
Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Πώς να κάνετε την αίτηση βήμα - βήμα
Συντάξεις: Ποιοι κατοχυρώνουν πλήρη σύνταξη από τα 57
Συντάξεις: Ποιοι κατοχυρώνουν πλήρη σύνταξη από τα 57

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης