Πικρός... αποχαιρετισμός

Πικρός... αποχαιρετισμός

Η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από το «AEL FC ARENA» με 3-2 επί της Λάρισας που «αποχαιρέτησε» τη Super League.

Έχοντας πετύχει τρία γκολ στο πρώτο 20λεπτο (3’ Μανωλάς, 5’, 19’Λαγός) οι «κιτρινόμαυροι» έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη επί της Λάρισας που το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τους Μετίν στο 45’ και Κουζέν στο 61’. Με δέκα παίκες τελείωσαν το ματς οι γηπεδούχοι μετά την απευθείας κόκκινη του Βενετίδη στο 80’.

Για ακόμη ένα ματς ο Χιμένεθ εμπιστεύτηκε όπως αναμενόταν το 4-4-2 και τον ρόμβο στη μεσαία γραμμή με τον Έντερ σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Μπαχά δίπλα στον Λυμπερόπουλο. Στην αντίπερα όχθη ο Κωστένογλου επέλεξε το 4-2-3-1 έχοντας μοναδικό προωθημένο τον Κουζέν πλαισιωμένο από τους Τσιμπάμπα και Πανκράτ.

Με τις δυο ομάδες να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις πρώτες κιόλας ευκαιρίες που δημιούργησαν. Συγκεκριμένα, στο 3’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λυμπερόπουλος τροφοδότησε με τακουνάκι τον Μανωλά, που από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σουτ νίκησε τον Αμπάρη ανοίγοντας το σκορ.

Οι παίκτες του Χιμένεθ ήταν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» νωρίς το παιχνίδι και στο 5’ παραβίασαν για δεύτερη φορά την εστία των «βυσσινί». Ο Καφές είδε την κίνηση του Λαγού μέσα στην περιοχή και τροφοδότησε τον συμπαίκτη του, που βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Λάρισας και πλάσαρε εύστοχα τον Αμπάρη.
Φυσικά τα δυο γρήγορα γκολ της ΑΕΚ έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στα πλάνα των δυο προπονητών αλλά και στην ψυχολογία των παικτών. Έτσι, με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν ολοκληρωτικά το ματς, οι Θεσσαλοί προσπαθούσαν να συνέλθουν.

Όμως πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου ήρθε ακόμη ένα «χτύπημα» από τους «κιτρινόμαυρους». Ο Λαγός ήταν ο αποδέκτης της παράλληλης μπαλιάς του Γεωργέα και από το ύψος της περιοχής με ψύχραιμο πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Οι γηπεδούχοι στα επόμενα δέκα λεπτά προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως η ΑΕΚ τους έδωσε χώρο. Έτσι, με τους Τσιμπάμπα και Κουζέν είχαν δυο καλές στιγμές στο 21’ και το 23’ αντίστοιχα χωρίς όμως να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Σάχα. Ενδεικτικό πάντως του κλίματος που επικρατούσε στις εξέδρες του «AEL FC ARENA» είναι πως από νωρίς, εξαιτίας και της έκτασης του σκορ, είχαν αρχίσει να ακούγονται αποδοκιμασίες από τους φίλους των γηπεδούχων.

Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Κωστένογλου είχαν καταφέρει να ισορροπήσουν το ματς από το 30’ και μετά, αυξάνοντας τις «επισκέψεις» τους στα καρέ του Σάχα. Οι προσπάθειές τους τελικά απέδωσαν καρπούς καθώς στο 45’ ο Μετίν έγινε κάτοχος της μπάλας και με δυνατός σουτ νίκησε τον Αργεντινό πορτιέρο της ΑΕΚ μειώνοντας σε 3-1, που ήταν και το σκορ με τον οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δυο ομάδες.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον Δικέφαλο να έχει την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Λάρισα να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να «απειλήσει» τον Σάχα. Οι γηπεδούχοι τελικά πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο 61’ καθώς ο Κουζέν προόλαβε τον Νασούτι και με κοντινή προβολή νίκησε τον Σάχα μειώνοντας σε 3-2.

Ο Χιμένεθ αποφάσισε να «φρεσκάρει» την επιθετική γραμμή αντικαθιστώντας τον Λυμπερόπουλο με τον Μπερνς στο 66’, ενώ στο 78’ ο Μανωλάς αποχώρησε τραυματίας και τη θέση του πήρε ο Ντρπιτς κάνοντας το ντεμπούτο του με τους «κιτρινόμαυρους». Το ματς στα τελευταία 15 λεπτά απέκτησε πιο γρήγορο ρυθμό και οι παίκτες έφτασαν εύκολα στα αντίπαλα καρέ.

Όμως η προσπάθεια των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν έγινε ακόμη πιο δύσκολη στο 80’ όταν ο Βενετίδης αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από χτύπημα στον Λαγό. Έτσι, το 3-2 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τσινιάρη με την ΑΕΚ να παίρνει τους τρεις βαθμούς και τη Λάρισα να «αποχαιρετά» και μαθηματικά τη μεγάλη κατηγορία.



Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE το Game 3 της σειράς των playoffs της Euroleague
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE το Game 3 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο πλευρό της ομάδας ο Δ. Γιαννακόπουλος
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο πλευρό της ομάδας ο Δ. Γιαννακόπουλος
Οριστικά χωρίς Μπάλντγουιν η Μακάμπι
Οριστικά χωρίς Μπάλντγουιν η Μακάμπι
Κίτρινες οι εξέδρες στη “Χάλα Πιονίρ”
Κίτρινες οι εξέδρες στη “Χάλα Πιονίρ”
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved