Κατσικάς: «Φέτος έχουμε ένα πιο δυνατό σύνολο»

Κατσικάς: «Φέτος έχουμε ένα πιο δυνατό σύνολο»

Καλύτερος είναι φέτος ο ΠΑΟΚ και μπορεί να διεκδικήσει τους στόχους του, όπως τόνισε ο Γιώργος Κατσικάς.

Ο 24χρονος αμυντικός μίλησε στη media day του «Δικεφάλου» για το συμβόλαιό του που λήγει, τη φετινή του ευκαιρία να καθιερωθεί, αλλά και τους στόχους του ΠΑΟΚ.

«Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να το πούμε κι έτσι, αλλά ίσως ισχύει αυτό. Ισως μπορούμε να πούμε ότι ο προπονητής μου δίνει - ακόμη - μια ευκαιρία για τη φετινή σεζόν. Ελπίζω να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό που πηγαίνω στα τελευταία παιχνίδια και να παραμείνω στην ενδεκάδα», ανέφερε αρχικά.

- Θεωρείς ότι φέτος παίζεις και το μέλλον σου στον ΠΑΟΚ; Διότι τελειώνει το συμβόλαιό σου και θα φάνει αν θα το ανανεώσεις.

«Αυτό δεν το σκέφτομαι καθόλου. Αυτό που πρέπει να κάνω εγώ είναι τα δίνω όλα και να πηγαίνω πολύ καλά στην προπόνηση κι έπειτα όταν μου δίνει ευκαιρία ο προπονητής να την αξιοποιώ όσο καλύτερα μπορώ».

- Αισθάνεσαι ότι συνεχίζεις να περνάς από δοκιμασία στον ΠΑΟΚ;

«Κάθε παίκτης πρέπει να αποδεικνύει και στην προπόνηση αλλά κυρίως μέσα στα ματς ότι αξίζει να παίζει στον ΠΑΟΚ. Και για μένα φυσικά ισχύει το ίδιο. Πρέπει να δείχνω κάθε φορά μέσα στο γήπεδο αυτό που μπορώ να κάνω για την ομάδα, ώστε να συνεχίσω να είμαι στην ενδεκάδα».

- Κάποια στιγμή, μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο Αγγελος Αναστασιάδης είχε πει ότι ο φετινός Γιώργος Κατσικάς είναι μια από τις μεταγραφές του φετινού ΠΑΟΚ. Πως ένιωσες ακούγοντας αυτά τα λόγια;

«Αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά θα πρέπει να συνεχίσω, μετά από αυτές τις δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη, να πηγαίνω εξίσου καλά για να αποδεικνύω ότι μπορεί να με εμπιστεύεται».

- Για τη φετινή ομάδα, τρεις στόχοι στην ίδια σεζόν, φαντάζει ως κάτι εφικτό; Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κυνηγάει στόχους και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο αλλά και την Ευρώπη;

«Γιατί όχι; Ολα είναι δυνατά! Οσο βρισκόμαστε μέσα σ' αυτούς τους τρεις θεσμούς θα πρέπει να δίνουμε παντού τον καλύτερο μας εαυτό για να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

- Αρκούν οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές για να κυνηγάει ο ΠΑΟΚ διακρίσεις και στις τρεις διοργανώσεις;

«Το υπάρχον ρόστερ αποτελείται από είκοσι επτά - οκτώ παίκτες. Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να πω αν είναι αρκετοί ή όχι. Ο προπονητής θα το κρίνει αυτό. Ισως έχει στο μυαλό του να μείνει μ' αυτούς τους παίκτες και να δουλέψει μέχρι το τέλος, ίσως πάλι τον Ιανουάριο κάνει κάποιες προσθήκες. Αυτά είναι θέματα του προπονητή όμως. Κατά την άποψή μου, από τη στιγμή που υπάρχουν είκοσι επτά - οκτώ παίκτες στο ρόστερ είναι αρκετοί για μια ομάδα κι ίσως να μη χρειάζεται κάποια άλλη προσθήκη».

-Από τη μια υπάρχει η εικόνα του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό Μινσκ, τον Πλατανιά και τον ΟΦΗ κι από την άλλη εκείνη στην ήττα από την Γκινγκάμπ. Ποια τελικά είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα;

«Μέχρι το τέλος της σεζόν θα υπάρχουν κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Ελπίζω να μην υπάρχουν, αλλά αυτό είναι μάλλον αναπόφευκτο. Ολες οι ομάδες κάνουν κάποιες .. 'κοιλιές'. Μπορούμε να πούμε ότι μέσα στη Γαλλία ήταν ένα κακό παιχνίδι και ως αποτέλεσμα και ως εμφάνιση. Ισως κι εμείς μείναμε έκπληκτοι όχι ως προς τον αντίπαλο, αλλά ως προς τους εαυτούς μας. Ηταν η πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν που κάναμε ένα τόσο κακό παιχνίδι. Αυτό ήρθε κι 'έδεσε' με την ήττα στην Γκινγκάμπ. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί ανάλογη εμφάνιση στη συνέχεια».

- Μετά από τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ μπαίνοντας στην τέταρτη σεζόν βλέπουμε ίσως τον καλύτερο Γιώργο Κατσικά. Τι άλλαξε και συμβαίνει αυτό;

«Νομίζω ότι είναι πολλοί παράγοντες στους οποίους οφείλεται η καλύτερη απόδοσή μου. Το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που με χρησιμοποιεί ο προπονητής θα πρέπει εγώ να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

- Μήπως στο παιχνίδι με την Γκινγκάμπ φάνηκε κι η απειρία της ομάδας να αντιμετωπίσει ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού; Ως τώρα πιέζατε εσείς ψηλά, αλλά με τη γαλλική ομάδα έγινε το αντιστρόφως ανάλογο με αποτέλεσμα να σας πιέσουν οι Γάλλοι από την άμυνα.

«Δε νομίζω ότι είναι θέμα απειρίας. Το ότι μας πίεσε η Γκινγκάμπ είναι όντως ένα πρωτόγνωρο στοιχείο για μας φέτος, καθώς δεν είχαμε βρεθεί απέναντι σε άλλον αντίπαλο που να μας πιέσει έτσι. Η Γκινγκάμπ - πάντως - ήταν καλή ομάδα ανεξάρτητα αν βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας στη Γαλλία. Είναι αθλητική ομάδα και διαθέτει πολύ γρήγορους παίκτες μεσοεπιθετικά κι αυτό μας προβλημάτισε. Ελπίζω να μας γίνει μάθημα αυτό το παιχνίδι και να διορθώσουμε τα λάθη μας».

- Στο Κύπελλο και στην Ευρώπη έχετε κάνει ήδη από μία «γκέλα». Σκέφτεστε ότι σε αυτούς τους δύο θεσμούς ίσως να μην χωράει άλλο ... 'στραβοπάτημα';

«Η αλήθεια είναι κάπως έτσι. Ειδικά στο Κύπελλο, το οποίο είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους και φέτος, δε χωράει άλλη 'γκέλα'. Ελπίζω όμως και στο Κύπελλο και στο Europa League ν' αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των αγώνων και να προκριθούμε».

- Eγινε μεγάλη κουβέντα για την αναβολή της έκτης αγωνιστικής και τη μετάθεση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τον Δεκέμβριο. Πόσο σας επηρεάζει αυτή η αναβολή; Πως συζητήθηκε μέσα στην ομάδα; Θα προτιμούσατε να παίξετε τώρα με τον Ολυμπιακό;

«Ειλικρινά δεν προβληματίζομαι γι' αυτό το παιχνίδι. Ετσι θέλησαν οι αρμόδιοι φορείς να το κάνουν κι έτσι έγινε. Από εκεί και πέρα, εμείς πλέον μέχρι να πάμε να παίξουμε στο Καραϊσκάκη έχουμε δύο μήνες μπροστά μας. Υπάρχουν άλλα δέκα παιχνίδια μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να κοιτάμε λοιπόν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μέχρι να φτάσουμε στο συγκεκριμένο ματς. Εμείς οι παίκτες δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάμε κάθε αγωνιστική ξεχωριστά και στους τρεις θεσμούς που παίζουμε για να μείνουμε ψηλά μέχρι κι εκείνο το ματς».

- Το ντέρμπι είναι πάντα ένα ντέρμπι. Μήπως τελικά πιο κομβικά παιχνίδια είναι αυτά με τον Ατρόμητο, τη Βέροια κτλ που πρέπει ο ΠΑΟΚ να 'καθαρίσει';

«Δεν πρέπει να μπαίνουμε σ' αυτήν την διαδικασία. Τα ονόματα δεν παίζουν μπάλα, αλλά οι ομάδες, το σύνολο των παικτών. Εμείς αντιμετωπίζουμε κάθε ομάδα με την ίδια σοβαρότητα. Ο Ατρόμητος κι η Βέροια είναι δύο καλές ομάδες και φέτος βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία. Εμείς θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας χωρίς να υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο».

- Από την προετοιμασία ειπώθηκε από πολλούς παίκτες ότι ο φετινός ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από τον περσινό. Τελικά αυτό ισχύει;

«Υπάρχει περισσότερη ομοιογένεια φέτος στην ομάδα. Είμαστε πιο συμπαγείς από πέρυσι. Επίσης είναι σημαντικό ότι γνωριζόμαστε οι παίκτες μεταξύ μας καλύτερα απ' ότι πέρυσι. Φαίνεται ότι φέτος έχουμε ένα πιο δυνατό, πιο ισχυρό σύνολο. Ελπίζω να συνεχίσουμε να το δείχνουμε και μέσα στο γήπεδο αυτό κάνοντας μια καλύτερη πορεία από πέρυσι».



Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Έβγαλε αντίδραση, πάει σε τελικό πρόκρισης στην Ισπανία
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Έβγαλε αντίδραση, πάει σε τελικό πρόκρισης στην Ισπανία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved