Μπαντιμπανγκά: «Στον Εργοτέλη το μυαλό μου»

Μπαντιμπανγκά: «Στον Εργοτέλη το μυαλό μου»

Ο Ζιγκί Μπαντιμπανγκά υποστήριξε πως έχει αρκετές προτάσεις στα χέρια του, παραμένει όμως συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του με τον Εργοτέλη και βάζει πάνω από όλα το καλό της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε στον Κρήτη Σπορ FM

Για την ταύτιση με την ομάδα: «Μου αρέσει πολύ ο Εργοτέλης. Είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο».

Για την πορεία της ομάδας: «Ξεκινήσαμε καλά, μετά αντιμετωπίσαμε ορισμένες δυσκολίες αλλά είμαστε ξανά σε σωστό δρόμο και πιστεύω ότι θα τελειώσουμε καλά τη χρονιά».

Για τον εαυτό του: «Σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Θέλω να βελτιώνομαι σε κάθε προπόνηση κι αυτό να βγαίνει στο γήπεδο».

Για τους στόχους του: «Ο πρώτος μου στόχος είναι να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία, και να παίζω καλά σε κάθε παιχνίδι».

Για το «δέσιμο» με την ομάδα και τα T – shirt που φοράει: «Ένας φίλος, μου δίνει ένα μπλουζάκι πριν από κάθε παιχνίδι και θέλω να το δείχνω όμως εκτός από αυτό αγαπάω τον Εργοτέλη. Όλοι οι άνθρωποι της ομάδας με συμπαθούν και θέλουν να γίνομαι καλύτερος. Έτσι τους επιστρέφω την αγάπη που δείχνουν».

Για την εύκολη προσαρμογή του: «Όταν ήλθα στον Εργοτέλη δεν ήμουν έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης αλλά με τη βοήθεια του Νίκου Κουνδουράκη έφτασα σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο».

Για το πώς προέκυψε η μεταγραφή του Εργοτέλη: «Δεν ήξερα ούτε την πόλη ούτε την ομάδα. Ήθελα όμως να κάνω μια καινούρια αρχή στην καριέρα μου και σ’ αυτό το ξεκίνημα με βοήθησαν όλοι οι άνθρωποι του Εργοτέλη».

Για το αν περιμένει κλήση από την Εθνική Βελγίου: «Δεν έχω στο μυαλό μου κάτι τέτοιο γιατί πρέπει να αγωνίζεσαι σε μεγάλη ομάδα για να σε καλέσουν στην Εθνική».

Για το αν περιμένει πρόταση από ομάδα με υψηλούς στόχους: «Δεν έχω στο μυαλό μου να πάω κάπου αλλού. Το μυαλό μου είναι μόνο στον Εργοτέλη. Να τελειώσει το πρωτάθλημα και μετά βλέπουμε».

Αν θέλει να μείνει στον Εργοτέλη: «Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να παραμένει η ομάδα στην κατηγορία. Δεν είμαι πρόεδρος για να ξέρω κάτι περισσότερο».

Για τα 6 γκολ που έχει σημειώσει: «Είναι η πρώτη φορά που σημειώνω τόσα γκολ, όμως είναι και η πρώτη φορά που αγωνίζομαι σε όλα τα παιχνίδια. Στο παρελθόν δεν αγωνιζόμουν τόσο».

Για το αν νιώθει άγχος: «Δεν έχω πίεση γιατί δεν υπάρχει πίεση στο εσωτερικό της ομάδας. Επίσης ο προπονητής μου δείχνει εμπιστοσύνη κι αυτό με βοηθάει αρκετά».

Για το Ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Επίσης πολύ δυνατές είναι οι άμυνες των ομάδων. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά που υπάρχει σε σύγκριση με το Βελγικό πρωτάθλημα που είναι πιο επιθετικό και πιο ανοιχτό».

Για το παιχνίδι που του έχει μείνει στο μυαλό: «Μου έχει μείνει το παιχνίδι με τον Άρη. Ξεκινήσαμε καλά, μετά βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αλλά ισοφαρίσαμε στο τέλος».

Για το «χαρακτήρα» που έδειξε η ομάδα απέναντι σε Παναθηναϊκό – ΠΑΟΚ: «Είναι σημαντικό ότι τώρα γνωρίζουμε τις ομάδες και το περιβάλλον της Σούπερ Λίγκας. Όταν δεχόμαστε γκολ δε χάνουμε τη συγκέντρωση μας αλλά προσπαθούμε να παίξουμε καλύτερα και να σκοράρουμε».

Για τη «ρευστή» βαθμολογική κατάσταση που επικρατεί: «Σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν την ίδια δυναμική. Θα δούμε τώρα στα τελευταία 7 παιχνίδια ποιες είναι δυνατότερες από τις άλλες».

Αν έχει προτάσεις για την επόμενη χρονιά: «Έχω προτάσεις αλλά στην παρούσα φάση σκέφτομαι μόνο τον Εργοτέλη.

Για την παρουσία της οικογένειας του: «Με έχει βοηθήσει πολύ. Δε μπορώ να παίξω αν δεν είναι δίπλα μου. Για μένα η οικογένεια μου σημαίνει τα πάντα. Θα τους αφιερώσω τα επόμενα γκολ»

Για τους ΟΦΗ – Πλατανιά: «Είναι δύο πολύ καλές ομάδες, που έχουν καλή παρουσία στη Σούπερ Λίγκα»

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες. Γενικά το πρωτάθλημα είναι πολύ καλό».

Τη δουλειά που γίνεται στον Εργοτέλη: «Η ομάδα έχει καλές Ακαδημίες. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται από τους παίκτες που βρίσκονται στην πρώτη ομάδα. Ακόμα και τώρα με την πρώτη ομάδα προπονούνται παίκτες που προέρχονται από την Ακαδημία γεγονός πολύ σημαντικό».

Για το στόχο του Εργοτέλη τις επόμενες 7 αγωνιστικές: «Στόχος μας είναι πάντα το επόμενο παιχνίδι. Σκεφτόμαστε μόνο τον εκτός έδρας αγώνα που ακολουθεί με τον Πανθρακικό όπου θα πάμε με στόχο τη νίκη»

Αν υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού: «Στην παρούσα φάση το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις κι όχι να δείχνεις στον κόσμο ότι παίζεις καλό ποδόσφαιρο»

Το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του Εργοτέλη: «Αγαπώ τον Εργοτέλη. Θέλω να δώσω ότι καλύτερο για την ομάδα για να παραμείνει στην κατηγορία».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Με μπλούζα «Ορθοδοξία ή Θάνατος» εμφανίστηκε ο Ούσικ και νίκησε τον Φιούρι
Με μπλούζα «Ορθοδοξία ή Θάνατος» εμφανίστηκε ο Ούσικ και νίκησε τον Φιούρι
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αποθέωσε τον Χάαλαντ και αποκάλυψε το δώρο που του έκανε ο Νορβηγός
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αποθέωσε τον Χάαλαντ και αποκάλυψε το δώρο που του έκανε ο Νορβηγός
Κέρασε μπύρα τους φιλάθλους για το αντίο του ο Μάρκο Ρόις!
Κέρασε μπύρα τους φιλάθλους για το αντίο του ο Μάρκο Ρόις!
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved