Χούσεν: «Να είμαστε καλύτεροι»

Χούσεν: «Να είμαστε καλύτεροι»

Για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο μίλησε ο Ντάνι Χούσεν στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού.

Αναλυτικά τα λόγια του Ολλανδού επιθετικού:

Ολα όσα ανέφερε ξεκινώντας από τις ενοχλήσεις που ένιωσε το βράδυ της Πέμπτης με συνέπεια ν' αντικατασταθεί στο δεύτερο ημίχρονο:

«Ναι, σήμερα νιώθω καλά. Ο τελευταίος μου αγώνας ήταν τον περασμένο Νοέμβριο, πλήρης αγώνας κι όπως ήταν φυσιολογικό το σώμα μου έβγαλε λίγη κόπωση. Στο ημίχρονο, ο προπονητής μου είπε πως αν νιώσω οτιδήποτε ή αν νιώσω κουρασμένος μπορώ να του το πω για να με βγάλει εκτός αγώνα. Από το 70ο λεπτό και μετά μου βγήκε κούραση στα πόδια κι αποφασίσαμε να με αντικαταστήσει».

- Εχοντας βιώσει τις πρώτες σου εμπειρίες με την ομάδα, νιώθεις δικαιωμένος για την απόφασή σου να συνεχίσεις την καριέρα σου στον ΠΑΟΚ;
«Ναι, σίγουρα . Νομίζω πως είναι καλή ομάδα. Ξαναβλέποντας τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό δεν μπορώ να πιστέψω πως παίξαμε τόσο άσχημα, γιατί διαθέτουμε καλούς ποδοσφαιριστές κι όπως αποδείξαμε το βράδυ της Πέμπτης μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και νομίζω πως σε σημαντικότερους αγώνες πρέπει να δείξουμε το ίδιο και να μη φοβόμαστε τίποτα. Είμαστε ΠΑΟΚ και πρέπει να είμαστε καλύτεροι από τις άλλες ομάδες. Οι πρώτες μου εμπειρίες είναι καλές. Ελπίζω να 'χτίσουμε' πάνω στο τελευταίο παιχνίδι και να συνεχίσουμε καλύτερα».

- Πιστεύεις πως έχεις βρει τον ρόλο σου στην ομάδα; Γιατί ήδη πρόλαβες ν' αγωνιστείς έχοντας διαφορετικούς ρόλους σε δυο αντίστοιχους σχηματισμούς που υιοθέτησε ο ΠΑΟΚ στους τρεις πλέον πρόσφατους αγώνες που έδωσε. Το 4-2-3-1 με ΟΦΗ και Παναθηναϊκό και το 4-4-2 με Απόλλωνα.
«Ο προπονητής με ρώτησε αν έχω αγωνιστεί σε σχήμα με δυο επιθετικούς κατά το παρελθόν. Του απάντησα καταφατικά και συμπλήρωσα πως μου είχε αρέσει. Στη Φούλαμ παίζαμε συνεχώς με δυο επιθετικούς κι όπως είναι λογικό έχω συνηθίσει. Φυσικά όπως όλοι έχουν δει ο Κλάους (σ.σ. Αθανασιάδης) βρίσκεται σε καλή φόρμα, σκοράρει διαδοχικά. Ετσι λοιπόν, ο κόουτς με ρώτησε αν θα μου άρεζε κι εγώ του είπα 'ναι'. Νομίζω πώς αν αγωνιστούμε περισσότερο μαζί θα γίνουμε ακόμη καλύτερο δίδυμο, εγώ κι ο Κλάους. Αν ο κόουτς θέλει ν' αγωνιστούμε με έναν ή με δυο επιθετικούς . δε με νοιάζει. Εγώ απλά θέλω να παίζω».

- Ο αγώνας της Πέμπτης ήταν ιδιαίτερος για τον ΠΑΟΚ και για έναν ακόμη λόγο. Ο νεαρός επιθετικός που σκόραρε δις προέρχεται από τις Ακαδημίες του. Με αρωγό την εμπειρία σου και λαμβάνοντας υπ' όψη πως οι Ακαδημίες του Αγιαξ είναι από τις καλύτερες - αν όχι οι κορυφαίες - στον κόσμο, τί εντυπώσεις σου άφησε;
«Ναι, είναι καλός. Δεν τον είχα δει πριν από χτες, επειδή δεν είχε προπονηθεί μαζί μας αλλά ο κόουτς μου είπε πως είναι καλός ποδοσφαιριστής και πως κάθε ευκαιρία την κάνει γκολ. Είναι ωραίο να βλέπεις πως όλοι τον έκαναν να νιώθει καλοδεχούμενος. Μπήκε, σκόραρε δυο φορές, μάλλον δε θα μπορούσε να είχε ζητήσει κάτι περισσότερο».

- Τελικά πόσο απέχει η ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα από την αντίστοιχη ολλανδική, σε όλα τα επίπεδα, Ακαδημίες, προπονήσεις, αγωνιστικό επίπεδο;
«Φυσικά και ο Αγιαξ είναι μια μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία κι όπως είπατε οι Ακαδημίες του είναι Νο1. Σε κάθε 'φουρνιά' βγάζει τρεις - τέσσερις ποδοσφαιριστές που προορίζονται για την πρώτη ομάδα ώστε να κάνουν τη διαφορά. Δεν ξέρω τί συμβαίνει εδώ αλλά ο Αγιαξ παίζει κάθε χρόνο στο Champions League κι αν δείτε τους προπονητές όλοι τους υπήρξαν μεγάλοι ποδοσφαιριστές κατά το παρελθόν. Είναι λίγο διαφορετικά. Οι Ελληνες είναι λίγο διαφορετικοί. Είναι πιο ειλικρινείς, πιο φιλικοί, περπατώ στην πόλη κι όλοι μου συμπεριφέρονται όμορφα. Είναι πολύ καλά εδώ. Η απόσταση ανάμεσα στις δυο χώρες δεν είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, η ομάδα διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και νομίζω πως το έχουν αποδείξει στο Europa League. Θα πρέπει να το αποδείξουμε και στα 'μεγάλα' παιχνίδια. Στον Αγιαξ πρέπει να κερδίζεις τον κάθε αγώνα. Ακόμη κι αν απέναντί σου είναι η Μπαρτσελόνα, πρέπει να τους νικήσεις. Μ' αυτήν την ομάδα που έχουμε μπορούμε να κάνουμε βήματα σαν κι αυτό, όποιοι κι αν αγωνιστούν κόντρα στην Μπενφίκα δεν πρέπει να φοβηθούν τον αντίπαλο, απλά ας παίξουν κι ας προσπαθήσουν για τη νίκη. Εγώ εκεί εντοπίζω τη διαφορά νομίζω».

- Ενας από τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ίδια χρονική με σένα ήταν κι ο Μπίμπρας Νάτχο. Με την πάροδο του χρόνου ξεδιπλώνει ολοένα και περισσότερα ποδοσφαιρικά χαρίσματα. Αυτό για κάποιον που τον βλέπει από την κερκίδα, αλλά σίγουρα είναι σημαντικότερο να περιμένεις την πάσα του .
«Είναι πολύ, πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Νομίζω πως είναι ένας από τους καλύτερους που έχουν βρεθεί πίσω μου. 'Διαβάζει' το παιχνίδι τόσο καλά. Αν κάνει ένας συμπαίκτης του κίνηση και τον αντιληφθεί η πάσα του είναι σχεδόν πάντα τέλεια και για τον επιθετικό γίνονται όλα πολύ πιο εύκολα επειδή μια τέτοια πάσα, με τέτοια τεχνική είναι σχεδόν απίστευτο».

- Στην εβδομάδα που πέρασε δεχτήκατε την επίσκεψη των οπαδών του ΠΑΟΚ για να σας μεταφέρουν ορισμένες θέσεις τους. Σου έχει ξανασυμβεί και τί εντύπωση σου άφησε η συγκεκριμένη εμπειρία;
«Δεν μου είχε ξανασυμβεί στη ζωή μου. Αλλά φυσικά και είναι καλό να διαπιστώνεις πως οι φίλαθλοι πραγματικά αγαπούν την ομάδα και κάνουν τα πάντα γι' αυτήν. Δεν μπορώ να τους κατηγορήσω, γιατί αν δείτε θα διαπιστώσετε πως γνωρίσαμε ήττες από ομάδες που έπρεπε να έχουμε νικήσει, τους πικράναμε. Και στην Αθήνα ήρθαν στο γήπεδο, τόσος κόσμος . Αξίζουν περισσότερα και πρέπει να τους τα δείξουμε. Ολοι μαζί ΠΑΟΚ είμαστε, οι παίκτες, οι φίλαθλοι, οι προπονητές. Αν κάτι δεν πάει καλά πρέπει να το συζητάμε. Σ' αυτήν την περίπτωση δόθηκε η ευκαιρία να το συζητήσουμε μαζί τους. Νέα εμπειρία, αλλά νομίζω πως ήταν καλή».

- Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες στις ισάριθμες πιο πρόσφατες αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα επισκέπτεστε την Τρίπολη. Ποια στοιχεία θα επέλεγες να έχει η ομάδα σου προκειμένου να φύγει με κάτι θετικό στα χέρια της από το 'σπίτι' του Αστέρα;
«Οπως προανέφερα πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας αλλά κι ο ένας στον άλλον, επειδή όλοι μας γνωρίζουμε πως μπορούμε να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Απλά πρέπει να το κάνουμε. Κι αν κάτι συμβεί στον αγώνα, δεν αποδίδουμε καλά ή δεχτούμε γκολ δεν πειράζει, συνεχίζουμε να παίζουμε. Οπως είπα, είμαι συνηθισμένος από τον Αγιαξ, πρέπει να νικάμε σε κάθε αγώνα και θέλω να κάνω το ίδιο κι εδώ, οπότε . Νομίζω πως πρέπει να νικήσουμε κάθε αντίπαλο κι αυτό μπορούμε και πρέπει να κάνουμε και την Κυριακή».

- Σε δηλώσεις σου ανέφερες πως γνωρίζεις ήδη το τι σημαίνει μια αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού. Αυτό θα είναι το ένα από τα δυο ζευγάρια της ημιτελικής φάσης στο Κύπελλο. Τί περιμένεις να δεις σύμφωνα μ' αυτά που έχεις μάθει σχετικά;
«Εχω ακούσει πολλά και μπήκα στο διαδίκτυο για να δω βίντεο φιλάθλων σχετικά μ' αυτές τις αναμετρήσεις. Ο κόσμος αξίζει να πάρουμε γι' αυτόν καλά αποτελέσματα κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι από τους αγώνες που θέλεις να παίξεις, από αυτούς για τους οποίους έγινες ποδοσφαιριστής, για να συμμετέχεις σε 'μεγάλα' παιχνίδια. Νομίζω πως έχουμε καλές πιθανότητες, πρέπει να νικήσουμε», κατέληξε ο νεαρός επιθετικός.

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved