Ποντάνι: «Όνειρο η Ευρώπη με την Καλλονή» (video)

Ποντάνι: «Όνειρο η Ευρώπη με την Καλλονή» (video)

Ο Γιακούμπ Ποντάνι απάντησε σε ερωτήσεις φιλάθλων της Καλλονής και υποστήριξε πως αποτελεί όνειρό του να καταφέρει να παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και γιατί όχι να το επιτύχει με την ομάδα της Λέσβου.

Μια διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε στο διαδικτυακό κανάλι της Καλλονής ο Τσέχος αριστερός μπακ της ομάδας, Γιακούμπ Ποντάνι. Ο 26χρονος άσος της ομάδας της Λέσβου μίλησε για την προσαρμογή του στο νησί, το πώς περνάει τις ελεύθερες ώρες του, αλλά και τους στόχους που έχει θέσει με το συγκρότημα του Γιάννη Μαντζουράκη. Ο Ποντάνι εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος, λέγοντας πως η Καλλονή μπορεί να διεκδικήσει ακόμα κι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, με τους αγώνες σε Europa και Champions League να αποτελούν προσωπικό του όνειρο…

«Μου αρέσει αυτό. Ως ποδοσφαιριστής έχω αρκετούς φίλους από την ομάδα και όταν θέλουμε να τα πούμε βγαίνουμε για καφέ. Είμαι από την Τσεχία και στην Ελλάδα ήρθα για να δοκιμάσω κάτι καινούριο στην καριέρα μου», ανέφερε αρχικά ο Γιακούμπ Ποντάνι για την… ελληνική συνήθεια του καφέ στα μαγαζιά του νησιού, ενώ στη συνέχεια, για το αν αποτελούσε ρίσκο η μεταγραφή στην Καλλονή ανέφερε:

«Είναι κάπως έτσι. Όλα μου τα ποδοσφαιρικά βήματα, όχι μόνο τα πρώτα, έγιναν στην Σπάρτα Πράγας στην οποία βρέθηκε από τα δώδεκα αφού με διάλεξαν από την τότε ομάδα μου. Ήμουν πάντα εκεί. Τώρα όμως είμαι 26 ετών και θα μπορούσα να παίζω ακόμα στην Τσεχία καθώς είχα προτάσεις από αρκετές ομάδες. Ήταν λοιπόν ριψοκίνδυνο. Δεν ήξερα τίποτα για την ομάδα. Έψαξα στο διαδίκτυο αλλά δεν υπήρχαν πολλά στοιχεία, για το νησί βρήκα αλλά όχι για το ποδόσφαιρο. Ήταν ριψοκίνδυνο αλλά ήθελα να το κάνω».

Όσο για το γιατί δέχθηκε την πρόταση της Καλλονής, απάντησε: «Είχα προτάσεις να πάω και στην Ιταλία αλλά ήθελα να έρθω στην Ελλάδα. Η Καλλονή κινήθηκε πολύ γρήγορα. Μια επαφή και τελείωσε η μεταγραφή. Η προοπτική να παίξω εδώ ήταν καλή και χαίρομαι που το δοκίμασα γιατί είμαστε σε καλή θέση και παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και είμαι χαρούμενος γι' αυτό».

Για την πρόκληση που ανοίχτηκε μπροστά του, είπε: «Η πρόκληση είναι η ομάδα να παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ. Όσο για εμένα, θέλω να ανέβω επίπεδο. Πιστεύω ότι όσο δουλεύουμε καλά και τώρα δουλεύουμε σωστά, μπορεί να πάμε και Ευρώπη! Είμαστε κοντά τώρα. Όλο αυτό, είναι μια πρόκληση για εμένα. Όχι μόνο να παραμείνουμε στην κατηγορία αλλά να κάνουμε και κάτι παραπάνω».

Ενώ για το θέμα του γηπέδου, υπογράμμισε: «Είναι όπως είπες μια θλιβερή ιστορία. Φυσικά και θέλουμε να παίξουμε με τους φιλάθλους μας οι οποίοι είναι δύσκολο να μας ακολουθήσουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη. Είναι μακριά από εδώ και είναι δύσκολο να πετάξει κανείς προς τα εκεί για να δει απλά ένα ματς. Ήταν σαν ένα μήνυμα γιατί λυπηρό να παίζεις σε ένα μεγάλο στάδιο όπως το ΟΑΚΑ και να πρέπει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου και όατν σκοράρεις ελάχιστοι άνθρωποι θα πανηγυρίσουν μαζί σου. Φυσικά πολλοί θα πανηγύριζαν αν ήμασταν εδώ στη Μυτιλήνη. Ελπίζω ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο γρήγορα και θα παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας. Νιώθω μόνος. Είναι καλύτερα να παίζεις σε ένα μικρότερο στάδιο μπροστά σε 2000 φιλάθλους. Στο ΟΑΚΑ νιώθεις μοναξιά».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να προβλέψει την πορεία της Καλλονής, απάντησε: «Προβλέψεις... Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο πάνω από όλα. Στην αρχή κερδίσαμε τρία παιχνίδια στη σειρά, ήμασταν αρκετά ψηλά. Όμως στη συνέχεια κάναμε πέντε ήττες στη σειρά, ίσως ήταν μια μικρή κρίση για μας γιατί πέντε ματς είναι πολλά. Τώρα κερδίσαμε τρία ματς στη σειρά, δείχνοντας όχι μόνο στους άλλους αλλά κυρίως σε μας ότι είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα. Και μπορούμε να παλέψουμε ακόμα και για την Ευρώπη. Αυτό θέλω και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Για τη διοίκηση της ομάδας, ανέφερε: «Ο δικός μας Πρόεδρος είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Βλέπω τι επικρατεί στις άλλες ομάδες. Όταν υπάρχει ήττα ξεφεύγουν τα πράγματα. Εμείς χάσαμε πέντε ματς στη σειρά οπότε περίμενα να είναι πιο σκληρός και κάποιος που είναι το αφεντικό σου μπορεί να γίνει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτόν και όλους στη διοίκηση γιατί ήταν πολύ ήρεμοι και πιστεύουν σε εμάς».

Για το αν έχει ως όνειρο την Εθνική Τσεχίας, είπε: «Σίγουρα. Είναι όνειρο κάθε παίκτη να παίξει στη χώρα του. Είναι σαν να είσαι τόσο καλός και η χώρα σου με τη σειρά της να είναι περήφανη για εσένα. Είσαι ένας από τους 25 καλύτερους και σίγουρα θα ήμουν περήφανος. Ελπίζω να τα καταφέρω».

Για τα μέρη που του αρέσουν στη Λέσβο, απάντησε: «Βασικά είμαι τον περισσότερο καιρό εδώ στη Μυτιλήνη λόγω των προπονήσεων καθώς πρέπει να χαλαρώσεις. Ωστόσο είχα πάει στο Μόλυβο. Ήταν πολύ όμορφο. Μου θύμισε την Πράγα καθώς είναι ένα εξίσου ιστορικό μέρος. Ήταν πολύ ωραία για μένα και την κοπέλα μου. Μου αρέσουν όλα στη Μυτιλήνη. Ο τρόπος ζωής είναι διαφορετικός. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ένα μέρος. Μου αρέσουν όλα εδώ».

Για τους παίκτες που έχει «δεθεί» περισσότερο, σχολίασε: «Στην ομάδα υπάρχουν αρκετοί ξένοι παίκτες. Εγώ είμαι από την Τσεχία. Γενικά οι άνθρωποι κάνουν παρέα λόγω της κοινής γλώσσας. Πολλοί μιλάνε αγγλικά όπως κι εγώ, άρα κάνω παρέα με τους περισσότερους. Αν πρέπει να αναφερθώ σε κάποιον θα έλεγα τον Άντριου Χογκ με τον οποίο κάνω περισσότερη παρέα. Επίσης και με άλλους παίκτες, όπως τον Χάρη Σιλιγαρδάκη και τον Νίκο Γάλα. Αλλά όλοι οι παίκτες είναι φιλικοί και μου αρέσει πολύ αυτό».

Για τους αντιπάλους που τον δυσκόλεψαν πιο πολύ: «Το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ δύσκολο σε όλη τη διάρκειά του. Αν μιλήσω για παίκτες θα μιλήσω για τον Κάμπελ και τον Σαβιόλα. Έπαιζαν σε καλές ομάδες γι' αυτό και τώρα είναι στον Ολυμπιακό αυτοί ήταν οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι που είχα ως τώρα».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Θέλω συνεχώς να γίνομαι καλύτερος. Δεν έχω φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο απόδοσης. Η Καλλονή είναι μια εξελισσόμενη ομάδα, δεν ξέρω που θα είναι σε δυο χρόνια. Θέλω να παίξω στο Europa League και το Champions League, είναι το όνειρό μου. Εκεί θέλω να φτάσω, αλλά δεν σημαίνει πως θα συμβεί ή δεν θα συμβεί».

Για το γιατί διάλεξε τον αριθμό «33», είπε: «Όχι, μου αρέσει πιο πολύ ο αριθμός «39». Η κοπέλα μου κοιτώντας την αριθμολογία και μου είπε ότι το «33» είναι καλύτερος αριθμός. Για αυτό και όταν έπρεπε να διαλέξω, το επέλεξα».

Ενώ για το αν είναι προληπτικός, ανέφερε: «Ναι έχω κάποια τέτοια στερεότυπα αλλά είμαι και ρεαλιστής. Είναι πενήντα-πενήντα».

Τέλος, για το μήνυμά του προς τον κόσμο της Καλλονής, είπε: «Θα ήθελα να πω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας στηρίζουν και ανυπομονώ να είναι έτοιμο το γήπεδό μας το συντομότερο για να είναι κι αυτοί μέρος των νικών μας».

Δείτε τη συνέντευξη του Γιακούμπ Ποντάνι:

Ποντάνι: «Όνειρο η Ευρώπη με την Καλλονή» (video)



Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Εργκίν Αταμάν τιμωρήθηκαν με «βαρύ» πρόστιμο λόγω Game 1
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Εργκίν Αταμάν τιμωρήθηκαν με «βαρύ» πρόστιμο λόγω Game 1
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved