«Πρόταση σε Οσεάνο η Βέροια»
Στην Πορτογαλία έχει ρίξει τα δίχτυα της η Βέροια για να βρει νέο προπονητή, εκμεταλλευόμενη και τη συνεργασία της με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.
Ο Οσεάνο ντα Κρουζ, που εργάζεται ως βοηθός προπονητή στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, δέχτηκε πρόταση από τον Γιώργο Αρβανιτίδη, όπως αποκαλύπτει η πορτογαλική «A’ Bola». Ο 51 ετών τεχνικός πάντως δεν έχει λάβει ακόμη την απόφασή του, όπως δήλωσε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Εχω προτάσεις από την Αγκόλα, την Αλγερία και την Τυνησία».
Πάντως, η Σπόρτινγκ δεν έχει πρόβλημα να τον αφήσει να έρθει στη Βέροια, στην οποία έχει δοθεί δανεικός και ο Ζεκίνια. Πάντως, αν τελικά προχωρήσει του Οσεάνο, στην ομάδα της Ημαθίας θα έρθουν τον Ιανουάριο, επίσης ως δανεικοί οι Μπετίνιο και Γουίλιαμ Οβούσου.
Ο Οσεάνο, γεννημένος στο Πράσινο Ακρωτήρι, έχει την πορτογαλική υπηκοότητα και ως παίκτης (αμυντικός μέσος) έχει αγωνιστεί στην Σπόρτινγκ για συνολικά 11 χρόνια, καθώς και στις Ρεάλ Σοσιεδάδ και Τουλούζ, ενώ με την εθνική Πορτογαλίας έχει 54 συμμετοχές και 8 γκολ. Ως πρώτος προπονητής εργάστηκε στην Ελπίδων της Πορτογαλίας και τη δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ.