Αθανασίου στο Onsports: «Γίναμε νικητές στη Football League»

Αθανασίου στο Onsports: «Γίναμε νικητές στη Football League»

Πέρυσι ο Εργοτέλης εντυπωσίασε με την ξέφρενη πορεία του στη Football League καταφέρνοντας με σχετική άνεση την επάνοδο του στα μεγάλα σαλόνια.

Φέτος η ομάδα της Κρήτης συνεχίζει στη Super league με την ίδια φόρα ευελπιστώντας να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Βέροιας (το πρώτο διπλό των Κρητικών φέτος στη κατηγορία) ο Εργοτέλης παραμένει αήττητος φιγουράροντας στις πρώτες πέντε θέσεις.

Ο Γρηγόρης Αθανασίου, βρίσκεται χρόνια στην ομάδα και γνωρίζει όσο λίγοι πράγματα και καταστάσεις. Ο έμπειρος πορτιέρο αποκαλύπτει στο Onsports τι έχει αλλάξει φέτος στους Κρητικούς, τι είπε στους παίκτες ο Πετράκης στο ημίχρονο του ματς με τη Βέροια και ποιο είναι το μυστικό όπλο των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γρηγόρη Αθανασίου στο Οnsports:

-Πως κρίνεις το αποτέλεσμα με τη Βέροια;

«Πετύχαμε την πρώτη νίκη εκτός έδρας και αυτό από μόνο του, μας γεμίζει μεγάλη ικανοποίηση. Από εκεί και πέρα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα που μας διατηρεί αήττητους στο πρωτάθλημα. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα βάση της εικόνας μας και όλοι οι παίκτες ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια για να πετύχουμε τους στόχους μας».

-Η επιθετική διάθεση της Βέροιας στο πρώτο ημίχρονο σας τρόμαξε καθόλου;

«Ο αντίπαλος μας είχε ανάγκη από ένα θετικό αποτέλεσμα και είναι λογικό να ξεκινούσε δυνατά στο ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως νομίζω ότι πιεστήκαμε περισσότερο. Και περισσότερο όταν ανοίξαμε το σκορ. Θα έλεγα πως σε γενικές γραμμές διαχειριστήκαμε πολύ καλά το ματς».

-Τι ήταν αυτό που σας είπε ο Πετράκης στα αποδυτήρια και «ανέβασε» την ομάδα;

«Μας βοήθησε πολύ με αυτά που είπε. Μας τόνωσε ψυχολογικά για να μπούμε πιο δυνατά στο ματς. Μας τόνισε τα λάθη και τα σημεία που έπρεπε να «χτυπήσουμε». Κάναμε ότι μας είπε και νικήσαμε…».

-Πως θα περιέγραφες τη Βέροια;

«Η Βέροια είναι καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Αλλά δεν έχει καλό τρόπο ανάπτυξης. Παίζει άναρχο παιχνίδι».

-Το γεγονός ότι δεν έπαιζε στην έδρα της επηρέασε το αποτέλεσμα;

«Είναι λογικό όταν δεν παίζεις στο γήπεδο σου, να μην έχεις την απόδοση που θες. Η Βέροια δεν είχε τον κόσμο που θα περίμενε στο Καυτανζόγλειο. Από εκεί και πέρα, τα γήπεδο αυτό μας «πάει» πολύ καθώς μετράμε πολλά θετικά αποτελέσματα εδώ».

-Που κρίθηκε το παιχνίδι κατά την άποψη σου;

«Όποιος έβαζε το γκολ θα κέρδιζε. Κυριάρχησε το πάθος και η θέληση. Εμείς τα είχαμε σε περισσότερο βαθμό και κατορθώσαμε να φύγουμε με τη νίκη».

-Πως φαντάζεσαι τη συνέχεια του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα;

«Κρατάμε χαμηλούς τόνους καις συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Η ομάδα θα παίζει τη μπάλα που μπορεί, θα κοιτά να εμφανίζεται καλύτερη σε κάθε ματς και από εκεί και πέρα θα κάνουμε ταμείο στο τέλος».

-Ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας;

«Η ομάδα φέτος έχει ένα σημαντικό όπλο. Έχει βάθος στον πάγκο. Το αποδείξαμε και στο Κύπελλο τις προηγούμενες μέρες, που αγωνίστηκαν παίκτες με λιγότερο χρόνο συμμετοχής από άλλους. Ο Εργοτέλης φέτος θα έχει διάρκεια».

-Κέρδισε κάτι ο Εργοτέλης από την παρουσία του στη Football League;

«Μόνο καλό έκανε η Football League. Πολλά παιδιά πήραν τις ευκαιρίες που έπρεπε πριν μπουν στα βαθιά της Super League. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως μας άφησε τη νοοτροπία του νικητή. Μπαίνουμε πια σε κάθε ματς με ανεβασμένη ψυχολογία και πιο αποφασισμένοι».

-Η λέξη Ευρώπη πότε θα ξανακουστεί;

«Είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος. Εμάς μας απασχολεί να κάνουμε αργά και σταθερά βήματα. Και η Ευρώπη όποτε είναι να έρθει, ας έρθει!».

-Ακολουθεί το κρητικό ντέρμπι με τον Πλατανιά. Πως θα χαρακτήριζες το ματς;

«Δύσκολο. Όπως δύσκολα είναι και όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πάνω-κάτω οι ομάδες, με εξαίρεση κάποιες, είναι της ίδιας δυναμικότητας. Αντιμετωπίσαμε τον Πλατανιά σε φιλικά προετοιμασίας το καλοκαίρι. Είναι καλή ομάδα που δουλεύει πολύ στην τακτική».

-Είσαι πολλά χρόνια στην ομάδα. Τι έχει αλλάξει στον Εργοτέλη από την πρώτη χρονιά που ανήκες σε αυτόν;

«Η νοοτροπία με την οποία βλέπουμε τα παιχνίδια. Τις προηγούμενες χρονιές στην μεγάλη κατηγορία, είχαμε άγχος. Μας κυρίευε πριν από κάθε ματς και αυτό έβγαινε στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον μπαίνουμε σε κάθε ματς με αποφασιστικότητα και δίψα για νίκη. Επίσης έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή, ο οποίος μας έχει κάνει να ευχαριστιόμαστε το κάθε ματς».

-Πως κρίνεις τη δουλειά του Γιάννη Πετράκη;

«Έχει κερδίσει όλους τους παίκτες με τον χαρακτήρα του. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και καλός προπονητής. Το δεύτερο το δείχνει και με τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις και με τις εμφανίσεις της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο».



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved