Ζησόπουλος: «Το γκολ με Ραπίντ, η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου»

Ζησόπουλος: «Το γκολ με Ραπίντ, η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου»

Το ντεμπούτο του Γιώργου Ζησόπουλου με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης ήταν ιδανικό, καθώς σκόραρε κόντρα στη Ραπίντ, με τον έμπειρο μέσο να σημειώνει πως οι Αρκάδες θα παραμείνουν στην ελίτ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ζησόπουλος μίλησε στο ανανεωμένο match programme του Αστέρα ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΣ, όπου μίλησε για την ομάδα και την ως τώρα καριέρα του.

Ο Γιώργος Ζησόπουλος ήταν το πρώτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο και φαίνεται πως αυτό έφερε…γ ούρι και στις δύο πλευρές, καθώς ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής της ομάδας σημείωσε το πρώτο γκολ της φετινής αγωνιστικής περιόδου σκοράροντας εναντίον της Ραπίντ Βιέννης στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς! Παίκτης μαχητής, με το πάθος του να είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, ο Ζησόπουλος θα ενισχύσει σημαντικά για τα επόμενα τρία χρόνια τη μεσαία γραμμή του Αστέρα, τόσο στον ανασταλτικό τομέα, όσο και στο σκοράρισμα μέσα από συγκεκριμένες φάσεις και επιθετικά πλάνα.

Ο Ζησόπουλος γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1984 στην Κατερίνη και μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί στην κορυφαία εθνική κατηγορία σε 251 αγώνες με την φανέλα του ΠΑΟΚ, του Λεβαδειακού και του Πανθρακικού, σκοράροντας δέκα φορές, ενώ έχει φορέσει και μία φορά την φανέλα της εθνικής ελπίδων σε παιχνίδι εναντίον της Τσεχίας. Στον Αστέρα ο Ζησόπουλος συνεχίζει την προσωπική του παράδοση να φοράει το Νο13, που μπορεί για κάποιους να θεωρείται…γ ρουσούζικο, αλλά για τον ίδιο θεωρείται τυχερό. Ο Έλληνας μέσος γνωρίζει πολύ καλά,, πως δεν φτάνουν λόγια και υποσχέσεις, αλλά μέσα από την καθημερινή εξάσκηση στο γήπεδο και την παρουσία στους αγώνες, θα προσπαθήσει να δώσει ότι καλύτερο μπορεί για να πετύχει η ομάδα τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

-Ο Αστέρας ξεκινάει τις φετινές του υποχρεώσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πως περιμένεις την πρεμιέρα του πρωταθλήματος…

«Είναι ένα νέο ξεκίνημα για την ομάδα απέναντι σε μια ομάδα που αντιμετωπίσαμε και σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Ξέρουμε πως κάθε πρεμιέρα κρύβει κινδύνους και εκπλήξεις, αλλά είμαστε  προετοιμασμένοι κατάλληλα για να ξεκινήσουμε με νίκη το πρωτάθλημα».

-Πρώτη χρονιά στον Αστέρα. Πόσο δύσκολη είναι η προσαρμογή σου  στη νέα σου ομάδα;

«Έπειτα από πολλά χρόνια σε μία ομάδα, άλλαξα πλέον ποδοσφαιρική στέγη ερχόμενος σε μία ομάδα που θεωρείται ως μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Σε μία ομάδα που είναι οργανωμένη και σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις μεγαλύτερα βήματα στην καριέρα σου. Ο Αστέρας είναι μία πρόκληση για μένα και όσο για την προσαρμογή έχει γίνει πολύ εύκολη, λόγω του κλίματος και των συνθηκών που επικρατούν στις τάξεις της ομάδας».

- Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η ομάδα φέτος;

«Η χρονιά ξεκινάει με πολλές προσδοκίες και νομίζω ότι είναι λογικό να υπάρχουν αυτές, μετά την περσινή πορεία. Θεωρώ πως στον Αστέρα υπάρχουν όλα εκείνα τα εχέγγυα για να πάει φέτος ψηλά η ομάδα, αποδίδοντας πιστεύω και όμορφο ποδόσφαιρο».

-Καλύτερη στιγμή της καριέρας σου;

«Μέχρι στιγμής είναι το γκολ που πέτυχα εναντίον της Ραπίντ Βιέννης στον πρώτο αγώνα του Europa League.. Θεωρώ πως είναι σπάνιο για έναν Έλληνα μέσο να σκοράρει σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης».

-Τι σήμαινε για σένα η συμμετοχή σου σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και τι το γκολ που σημείωσες…

«Εκτός του ότι είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου με το γκολ που σημείωσα, ήταν ένα βήμα παραπάνω που έψαχνα από καιρό. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της ομάδας που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία. Θα σήμαινε περισσότερα αν με το γκολ αυτό, κερδίζαμε και το παιχνίδι με την Ραπίντ».

-Τι σου αρέσει να κάνεις περισσότερο την ώρα του παιχνιδιού;

«Η θέση που αγωνίζομαι και ο ρόλος που έχω στον αγωνιστικό χώρο είναι να μαρκάρω και να μοιράζω σωστά την μπάλα στους συμπαίκτες μου. Αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο, να φτιάχνω παιχνίδι από τον αμυντικό τομέα».

-Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερο σου προσόν;

«Πιστεύω πως το ποδόσφαιρο, εκτός από φυσικά χαρακτηριστικά χρειάζεται πλέον και μυαλό. Θεωρώ ότι είναι από τα πιο δυνατά σημεία μου την ώρα του αγώνα».

-Ξεκινώντας το ποδόσφαιρο είχες κάποιο ίνδαλμα;

«Όπως όλοι θαυμάζουμε κάποιους ποδοσφαιριστές και επειδή από μικρός μου άρεσε η θέση που αγωνίζομαι, μου άρεσαν κυρίως ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στην ίδια θέση. Θα ξεχωρίσω από όλους τον Αργεντινό Ρεντόντο».

-Ποιος είναι αυτός που σε ενέπνευσε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

«Από πολύ μικρός, υπήρχαν κάποιοι συγγενείς που ασχολούνταν με το άθλημα και μαζί με τον αδερφό μου ξεκίνησα να παίζω μπάλα σε ηλικία οκτώ ετών στις ακαδημίες του Λόφου Πιερίας».

-Δυσκολότερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα;

«Ο Βραζιλιάνος Ριβάλντο, γιατί ήταν ένας παίχτης που είχε εκπληκτικά τεχνικά χαρακτηριστικά, ήξερε πώς να κινηθεί μέσα στο γήπεδο, πώς να προστατέψει την μπάλα και ήταν πολύ δύσκολο να κάνω την δουλειά μου μέσα στο γήπεδο».

-Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φίλους της ομάδας λίγο πριν την φετινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος;

«Να είναι σίγουροι πως θα τα δώσουμε όλα μέσα στο γήπεδο, θα προσπαθήσουμε να τους ανταμείψουμε με το θέαμα και τα αποτελέσματα. Θέλω να πιστεύω πώς στο τέλος της χρονιάς θα είμαστε πάλι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα».

ΤΡΙΠΟΛΗ: Άρης Κολλιντζογιαννάκης



Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Πανό των οπαδών της Ντόρτμουντ για τον ελληνικό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
Πανό των οπαδών της Ντόρτμουντ για τον ελληνικό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
Παναθηναϊκός AKTOR: Πρόκριση δια πυρός και σιδήρου στην "Πυλαία" και τώρα Final-4
Παναθηναϊκός AKTOR: Πρόκριση δια πυρός και σιδήρου στην "Πυλαία" και τώρα Final-4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved