Λοτίνα: «Κινεί τα νήματα στο κέντρο ο Βερντού»

Λοτίνα: «Κινεί τα νήματα στο κέντρο ο Βερντού»

Το προφίλ του Ζοάν Βερντού σκιαγράφησε ο Μιγκέλ Ανχελ Λοτίνα, που είχε συνεργαστεί μαζί του στη Λα Κορούνια το 2007, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια.

Ο Λοτίνα με δηλώσεις του στο «Goal» και ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του Βερντού.  «Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Τα τελευταία χρόνια δε, αποδίδει σε πολύ υψηλό επίπεδο, αντιμετωπίζει πολύ επαγγελματικά την εργασία του, προσέχει ιδιαίτερα τη φόρμα του και γι’ αυτό τον έχουν σεβαστεί οι τραυματισμοί», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Είναι ένας τυπικός μέσος που βγήκε από την ακαδημία της Μπαρτσελόνα. Με πολύ καλό χειρισμό της μπάλας, γνώση του να επιλέγει πότε να αυξήσει τον ρυθμό και πότε να τον χαμηλώσει, σωστό κριτήριο στην επιλογή συμπαικτών για πάσα».

Για το ποια είναι η θέση του στο γήπεδο, τόνισε: «Η θέση του είναι κεντρικός μέσος παίζοντας σε 4-2-3-1 με πλάι στον αμυντικό μέσο, αλλά σ' αυτή στην οποία μπορεί να αποδώσει καλύτερα είναι να παίζει πίσω από τον επιθετικό με αρκετή ελευθερία κινήσεων. Αλλωστε, μπορεί και πατάει περιοχή και οι αριθμοί του αυτή τη σεζόν (9 γκολ σε 34 συμμετοχές στο πρωτάθλημα) αποδεικνύουν πως είναι μέσος που μπορεί και σκοράρει, αν και είναι αλήθεια πως στο υψηλό επίπεδο του ισπανικού πρωταθλήματος το σύνηθες ήταν να σκοράρει 4-5 γκολ τον χρόνο.

Εξαρτάται, βέβαια, και από τον τρόπο επίθεσης της ομάδας του. Αν αναλαμβάνει εκείνη το βάρος του παιχνιδιού ή αν παίζει με αντεπιθέσεις. Σε κάθε περίπτωση, ο Βερδού είναι άνετος, ίσως λίγο παραπάνω στο πρώτο μοτίβο. Στην Ελλάδα, πάντως, που το επίπεδο είναι χαμηλότερο και με τον Μίτσελ που ξέρει πώς να τον χρησιμοποιήσει σωστά, θα μπορούσε να διατηρήσει την παραγωγικότητά του».

Τέλος, ο Λοτίνα εκθείασε τηντελική πάσα του Βερντού: «Το χαρακτηριστικό που τον βοήθησε να πετύχει στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Οι διαγώνιες πάσες του στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, όταν οι εξτρέμ συγκλίνουν ή όταν οι επιθετικοί ξεμαρκάρονται σωστά κι όπως θέλει εκείνος. Επίσης μου αρέσει πως το παιχνίδι της ομάδας εξαρτάται από αυτόν. Εκείνος κινεί τα νήματα».



Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
Χωρίς κόσμο η Θύρα 7 στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Χωρίς κόσμο η Θύρα 7 στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Super League 2: Νίκησαν κι ελπίζουν τα Χανιά
Super League 2: Νίκησαν κι ελπίζουν τα Χανιά
Eurojackpot: Καλή επιτυχία Μαρίνα Σάττι!
Eurojackpot: Καλή επιτυχία Μαρίνα Σάττι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved