Γκερέιρο: «Δεν πληρωνόμαστε, αλλά κάνουμε τη δουλειά μας»

Γκερέιρο: «Δεν πληρωνόμαστε, αλλά κάνουμε τη δουλειά μας»

Ο Ρότζερ Γκερέιρο μίλησε στον Τύπο της Πολωνίας και υποστήριξε ότι ναι μεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στην ΑΕΚ, όμως, αυτός και οι συμπαίκτες του είναι προσηλωμένοι στα καθήκοντά τους και στην προσπάθεια που κάνουν για τη σωτηρία της ομάδας.

Ο, πολιτογραφημένος Πολωνός, Βραζιλιάνος μέσος της Ένωσης μίλησε στον πολωνικό Τύπο για τις τελευταίες καλές εμφανίσεις του και για τα γκολ του στα δυο τελευταία ματς που έδωσαν ισάριθμες νίκες στην ΑΕΚ. Ο Γκερέιρο αναφέρθηκε στους προσωπικούς του στόχους, στα χρήματα που του οφείλει ο «δικέφαλος» αλλά και στην προσπάθεια που κάνει η Ένωση για παραμονή στη Super League.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Πριν μία εβδομάδα πέτυχες το νικητήριο γκολ απέναντι στον Πανιώνιο και το έκανες και χθες κόντρα στην Κέρκυρα. Μπορούμε πλέον να μιλάμε για την αναγέννηση του Ρότζερ Γκερέιρο;

«Έχω μία σειρά καλών εμφανίσεων. Ήταν κάτι που περίμενα από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ. Είναι κρίμα που στο προηγούμενο παιχνίδι έπρεπε να βγω λόγω τραυματισμού. Είχα πρόβλημα στο γόνατο. Ένιωθα καλά, αλλά δεν ήθελα να ρισκάρω. Οι εξετάσεις ευτυχώς έδειξαν πως δεν ήταν κάτι σοβαρό. Έκανα θεραπεία και δεν χρειάστηκε να λείψω».

-Η ΑΕΚ φέτος κάνει μια σεζόν κάτω από τις προσδοκίες, καθώς βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας…

«Είναι αλήθεια, αλλά τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Στον πρώτο γύρο ήμασταν πολύ χαμηλά, αλλά στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχουμε πάρει 13 βαθμούς. Ελπίζω να συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε στη βαθμολογία».

-Από οικονομικής άποψης όμως υπάρχουν ακόμη προβλήματα. Η ομάδα ακόμη σας χρωστά πολλά λεφτά…

«Είναι αλήθεια. Δεν πληρωνόμαστε. Παρότι η διοίκηση λέει πως περιμένει νέους επενδυτές, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ακόμη κι εγώ έχω ξεχάσει από πότε έχουν να με πληρώσουν. Κάποιες φορές παίρνουμε ένα μικρό ποσό, αλλά σε μένα ήδη χρωστάνε ένα ποσό κοντά στο ετήσιο συμβόλαιό μου».

-Και τι κάνεις εσύ με αυτή την κατάσταση; Θα πας στα δικαστήρια ή στη FIFA για να εξασφαλίσεις τα χρήματά σου;

«Έχω ακόμη πέντε μήνες συμβόλαιο. Όταν τελειώσει, θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να πάρω τα χρήματά μου. Είναι δικαίωμά μου».

-Δεν αντιδράς τώρα από φόβο μήπως χάσεις τη θέση σου στην ομάδα;

«Δεν φοβάμαι τίποτα, αλλά προτιμώ να είμαι αφοσιωμένος στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις».

-Η ΑΕΚ είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση εδώ και καιρό. Γιατί δεν έχεις αλλάξει ομάδα; Δεν είχες προτάσεις;

«Δεν είναι τόσο απλό να αλλάξεις ομάδα. Ο μάνατζέρ μου δεν μου είπε πρόσφατα κάτι σχετικό με πρόταση. Σε κάποιες χώρες υπάρχει ακόμη μεταγραφική περίοδος, οπότε δεν αποκλείω τίποτα. Για την ώρα, ωστόσο, πάνω από όλα προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου καλά στην ΑΕΚ».

-Η εθνική Πολωνίας έχασε με 2-0 από την Ιρλανδία. Το 2008 είχε νικήσει με 3-2 και είχες σκοράρει. Σκέφτεσαι την εθνική ομάδα;

«Φυσικά και θυμάμαι αυτό το παιχνίδι. Θέλω πολύ να επιστρέψω στην εθνική Πολωνίας και θα δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω μέσω της ομάδας μου».

-Έχεις μιλήσει με τον ομοσπονδιακό προπονητή (Βαλντεμάρ Φόρναλικ);

«Όχι, αλλά θα το ήθελα, αν και ο ίδιος το επιθυμούσε φυσικά. Μπορεί να με δει στο ίντερνετ ή να έρθει να δει κάποιο ματς. Παίζω συχνά και πιστεύω πως έχω τη δυνατότητα να βοηθήσω την ομάδα. Στο παρελθόν δεν είχα πολλές συμμετοχές και δεν μπορούσα να ενισχύσω την εθνική. Τώρα αυτό έχει αλλάξει. Είμαι έτοιμος για νέες προκλήσεις. Είμαι στην καλύτερη κατάσταση από την ημέρα που μεταγράφηκα στην ομάδα και κάποιες φορές έχω παίξει σαν αρχηγός. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και γι’ αυτούς είμαι κάτι σαν σημείο αναφοράς. Στα αποδυτήρια με σέβονται και με θυμούνται από την εποχή που έπαιζα στο Euro και την εθνική Πολωνίας».

-Πώς είναι ο ρόλος του πατέρα για σένα;

«Είναι υπέροχο συναίσθημα. Η Λάρα γεννήθηκε στη Βραζιλία, πήγα να τη δω και επέστρεψα. Τόσο καιρό την έβλεπα μέσω Skype. Ευτυχώς τώρα είναι πάνω από τριών μηνών και μπορεί να ταξιδέψει, οπότε ήρθε στην Αθήνα».



Στίβος: Στο Ντουμπάι η Σπανουδάκη για την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς
Στίβος: Στο Ντουμπάι η Σπανουδάκη για την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς
Βόλος: Στηρίζει Γκαγκάτση για ΕΠΟ - «Μακριά από Μάνταλους και νταλαβεριτζήδες»
Βόλος: Στηρίζει Γκαγκάτση για ΕΠΟ - «Μακριά από Μάνταλους και νταλαβεριτζήδες»
Η Ελένη Βουλγαράκη αποκαλύπτει το Celebrity Crush της στο ΟΠΑΠ Game Time
Η Ελένη Βουλγαράκη αποκαλύπτει το Celebrity Crush της στο ΟΠΑΠ Game Time
Συμφωνία Φούλαμ με Premier League για κυρώσεις
Συμφωνία Φούλαμ με Premier League για κυρώσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved