Αλκαράθ: «Δύσκολα χωρίς μεταγραφές»

Αλκαράθ: «Δύσκολα χωρίς μεταγραφές»

Την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης, υπογραμμίζοντας πως με το υπάρχον ρόστερ, ο Άρης θα έχει πρόβλημα και στο πρωτάθλημα, τόνισε ο Λούκας Αλκαράθ.

«Με όλο το σεβασμό στο ρόστερ, λείπουν παίκτες σε όλες τις γραμμές. Βλέπω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Αν καταφέρουμε να κάνουμε κινήσεις τότε έχει καλώς, αν όχι τότε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος μας περιμένει ένας δύσκολος δρόμος», προειδοποίησε ο Ισπανός τεχνικός των «κίτρινων» μετά τον αποκλεισμό από την Καλλιθέα στο «Κλ. Βικελίδης», αφήνοντας παράλληλα αιχμές για το παιχνίδι της αθηναϊκής ομάδας.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Η ομάδα έδειξε από την αρχή διάθεση και ένταση για να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Δημιουργήθηκαν ευκαιρίες, ίσως έπρεπε να είμαστε πιο ψύχραιμοι. Θα εστιάσω σε δύο σημεία. Το ένα είναι το γκολ που δεχθήκαμε. Η αντίπαλη ομάδα δε θα μπορούσε να μας απειλήσει αν δεν κάναμε λάθος. Εξίσου σημαντικό είναι ότι δεν μπορούσε να βρει ρυθμό γιατί οι αντίπαλοι έπεφταν διαρκώς, με τον διαιτητή να μην κάνει κάτι γι’ αυτό. Θεωρώ ότι όταν στο β’ ημίχρονο βλέπουμε ότι ανά 2 λεπτά διακόπτεται το παιχνίδι, η ομάδα που «κυνηγά» το σκορ λογικό είναι να μην μπορεί να βρει ρυθμό. Την πρώτη κίτρινη κάρτα ο διαιτητής τη δείχνει στο 90+1’. Η στρατηγική έπρεπε να είναι διαφορετική γιατί το παιχνίδι ξεκινούσε από το 3-1, όχι από το 0-0. Βλέπω πρόοδο στην ομάδα στα τελευταία παιχνίδια και θέλω να το κρατήσω για τη συνέχεια. Πρέπει να δουλέψουμε παραπάνω, αλλά είχαμε λίγο χρόνο και πολλές υποχρεώσεις. Η ομάδα βρίσκεται σε περίπλοκη στιγμή. Οι παίκτες καλούνται να σηκώσουν ένα ιδιαίτερο βάρος. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να έχουν αυτοπεποίθηση και να καταλάβουν ότι πρέπει να εξελίσσονται μέσα στο γήπεδο», ανέφερε αρχικά ο Αλκαράθ και συμπλήρωσε:

Για την ποιότητα του υπάρχοντος ρόστερ: «Όλοι ξέρετε τη φετινή κατάσταση της ομάδας. Είχαμε πρόβλημα με τον Αγκάνθο και τον Κανούλα, που είναι δύο επιθετικοί. Είχαμε και την ατυχία στην προθέρμανση να χάσουμε και τον Παπαστεριανό. Μεσοεπιθετικά είχαμε πρόβλημα, όχι μόνο για αυτούς που θα μπορούσαν να είναι βασικοί, αλλά και για κάποιους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ως αλλαγή. Θα άλλαζαν το ρυθμό, κάτι σημαντικό. Για τις μεταγραφές, η κατάσταση είναι δύσκολη. Με όλο το σεβασμό στο ρόστερ, λείπουν παίκτες σε όλες τις γραμμές. Βλέπω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Αν καταφέρουμε να κάνουμε κινήσεις τότε έχει καλώς, αν όχι τότε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος μας περιμένει ένας δύσκολος δρόμος».

Για τον αποκλεισμό του Γκέσιου από την αποστολή: «Εστιάζουμε πολύ στο ατομικό, δεν είναι δική μου πρόθεση. Ήξερα ότι είχαμε 11 βαθμούς όταν ανέλαβα, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα. Κακώς εστιάζουμε σε πρόσωπα. Ποιος μεσοεπιθετικός αποκλείστηκε από την αποστολή και θα μπορούσε να βοηθήσει; Εγώ πρέπει να προσέξω περισσότερο τα λόγια μου ως προπονητής, επομένως αξιολογώ το ρόστερ μου, αλλά χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, θεωρώ ότι βάζοντας τον Γιαννιώτα να παίξει στη γραμμή θα βοηθήσω περισσότερο την ομάδα, παρά να βάλω τον Γκέσιο».

Για το χρόνο των καθυστερήσεων: «Ήταν λίγα τα λεπτά των καθυστερήσεων. Είπα ότι δεν καταλαβαίνω πως ο διαιτητής αποφασίζει η πρώτη κάρτα να βγαίνει στο 90+1’ όταν σ’ όλο το ματς επιτρέπει τις καθυστερήσεις από τους παίκτες της Καλλιθέας. Το κάνει σε σημείο που είναι ακόμη μια καθυστέρηση για εμάς. Μέχρι να πάει στο τέρμα, να τη δείξει στον τερματοφύλακα και να τη γράψει. Αν προσπαθούσε να πειθαρχήσει τους αντιπάλους νωρίτερα, ίσως το παιχνίδι να ήταν διαφορετικό».

Για το αν η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι στην Καλλιθέα: «Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εξηγήσεις. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Δεν είμαστε η πρώτη ομάδα που αποκλείεται από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Συμβαίνει στο Κύπελλο αυτό. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Μόλις έχω αναλάβει την ομάδα. Θεωρώ ότι στο πρώτο ματς έπαιξαν 6-7 βασικοί. Και υπήρχαν και παίκτες που ήταν βασικοί στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Η εικόνα μου δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη, ήταν οι πρώτοι αγώνες. Ήθελα να αγωνιστούν οι παίκτες που έκρινα. Εστιάζουμε συνεχώς σε πρόσωπα, ενώ το πρόβλημα είναι γενικότερο. Η εικόνα που έχω πλέον είναι διαφορετική, είναι πιο ξεκάθαρη για το ρόστερ. Σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε πολλά. Αν μπορέσουμε να ενισχυθούμε θα είναι καλό, φαίνεται ότι η ομάδα το χρειάζεται».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Παναθηναϊκός AKTOR: Για «σκούπα» στη Θεσσαλονίκη με το μυαλό στο Final Four
Παναθηναϊκός AKTOR: Για «σκούπα» στη Θεσσαλονίκη με το μυαλό στο Final Four
NBA: Οι Πέισερς νίκησαν τους Νικς κι έστειλαν τη σειρά στο Game 7 – Δείτε τα highlights
NBA: Οι Πέισερς νίκησαν τους Νικς κι έστειλαν τη σειρά στο Game 7 – Δείτε τα highlights
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved