Βιβιάν: «Να μας γίνει μάθημα»

Βιβιάν: «Να μας γίνει μάθημα»

Για το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό μίλησε ο Ματέους Βιβιάν, με τον Βραζιλιάνο μπακ να τονίζει πως το συγκεκριμένο ματς πρέπει να γίνει μάθημα για αυτόν και τους συμπαίκτες του.

Ο στόπερ του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην αρχική ενδεκάδα του «Δικέφαλου του Βορρά», υπογραμμίζοντας πως τέτοια παιχνίδια πρέπει να γίνονται μάθημα σε αυτόν και τους συμπαίκτες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ματέους Βιβιάν στη SportDay:

Πώς ήταν η επιστροφή σου στη δράση, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Τι σου άφησε ο αγώνας με τον Ολυμπιακό;

«Οταν ήμουν 26 ετών κοιτούσα τι κάνω εγώ μέσα στο γήπεδο. Οταν, όμως, φθάνεις στα 30 σου χρόνια, ασχολείσαι με το πώς θα βοηθήσεις την ομάδα σου. Χθες αν ήμασταν καλύτεροι, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Σίγουρα θα πρέπει να μας γίνει μάθημα αυτό το παιχνίδι αλλά και να παραδειγματιστούμε από το κουράγιο που βρήκαμε στο τέλος και πήραμε την ισοπαλία. Αγώνες, όπως αυτός με τον Ολυμπιακό, μας κάνουν ολοένα και πιο δυνατούς εν όψει της δύσκολης συνέχειας».

Επέστρεψες στην ενδεκάδα μετά από περίπου τρεις μήνες. Πώς αισθάνεσαι γι' αυτό και τι έχεις να δώσεις σε αυτήν την ομάδα;

«Οταν απουσιάζει ένας αμυντικός για τρεις μήνες, χάνει πολλά. Για μένα, όμως, είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσω περισσότερο για να βοηθάω καθημερινά την ομάδα μου και να βελτιώνομαι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Επίσης πιστεύω ότι κι οι παίκτες που είναι δίπλα μου θα γίνονται κι αυτοί καλύτεροι. Κι αυτός είναι ένας από τους ρόλους μου στην ομάδα, να βοηθάω και τους συμπαίκτες μου».

Σε ποιο βαθμό ετοιμότητας βρίσκεσαι;

«Είναι δύσκολο να το πω αυτό. Πάντως χρειάζομαι 3-4 παιχνίδια ακόμη για να δω πώς στέκομαι στο γήπεδο εν όψει και της δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο».

Μέχρι το τέλος της χρονιάς υπάρχουν τρία ματς πρωταθλήματος και δύο Κυπέλλου. Στόχος σας είναι το απόλυτο για να μπει με το… δεξί η ομάδα στο 2013;

«Πρέπει να έχουμε παραπάνω πρωτοβουλία μέσα σε έναν αγώνα, να παίζουμε καλύτερα και να δείχνουμε μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε οι πιο ικανοί για να πετύχουμε το απόλυτο των νικών. Κι όχι να μένουμε, μετά τους αγώνες, στις αιτίες που έφταιξαν και δεν μας άφησαν να υλοποιήσουμε αυτόν τον στόχο».

Ανησύχησες κάποια στιγμή την Κυριακή ότι δεν θα φθάνατε στην ισοφάριση;

«Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου είπα στους συμπαίκτες μου ότι αν δεν μπούμε με άλλο αγωνιστικό πρόσωπο στο γήπεδο και δεν τρέξουμε περισσότερο, δεν θα πετύχουμε γκολ. Τελικά ήρθε η ισοφάριση και τουλάχιστον δεν χάσαμε».

Πώς βιώνεις την εμπειρία με τους πιο νεαρούς παίκτες που έχεις δίπλα σου; Δίνεις συμβουλές στους μικρούς;

«Ο κάθε παίκτης θέλει διαφορετική αντιμετώπιση. Αλλιώς θα μιλήσεις στον ένα κι αλλιώς σε κάποιον άλλο. Σίγουρα υπάρχουν ορισμένοι παίκτες που πρέπει να τους μιλάς πιο δυνατά και να τους κατευθύνεις περισσότερο».

Οπως είδες τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον κοντράρει στον… μαραθώνιο του πρωταθλήματος;

«Σιγά, σιγά, όπως λέτε εσείς εδώ, θα πρέπει να γίνουν όλα. Θα το βλέπουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Την Κυριακή, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Ιβάν Σαββίδης, σας μίλησε και σας έδωσε και πριμ. Πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεται συχνά κοντά σας;

«Σε έναν σύλλογο, το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι. Ξέρουμε ότι μας βοηθάει αυτό το πριμ, όμως καλό για μας είναι να βρίσκεται διαρκώς δίπλα μας και στις καλές και στις κακές στιγμές της ομάδας».

Ο κόσμος τού ΠΑΟΚ σας στήριξε πολύ και την Κυριακή. Πιστεύεις ότι είναι ο 12ος παίκτης στην Τούμπα, μια και διατηρείται ακόμη το αήττητο στο γήπεδό σας;

«Πολύ απλά, όλο αυτό που συνέβη με τον Ολυμπιακό, ήταν εντυπωσιακό. Εχω παίξει σε πολλά γήπεδα, σε αρκετές ομάδες, όμως ερχόμενος από ένα δυνατό πρωτάθλημα, το γαλλικό, δεν έχω δει κάτι παρόμοιο ξανά».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved