Ρυθμίζει τα χρέη της η ΑΕΚ

Ρυθμίζει τα χρέη της η ΑΕΚ

Σε μία σειρά έχουν μπει οι εκκρεμότητες στην ΑΕΚ και μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών, στην Ένωση κοιτούν να ρυθμίσουν τις οφειλές της ομάδας προς την Εφορία.

Οι οφειλές προς το Δημόσιο είναι το θέμα που θα απασχολήσει τις επόμενες ημέρες την ΑΕΚ, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο, τη δεδομένη στιγμή, ζήτημα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, για να καταστεί η ΠΑΕ βιώσιμη και ενδιαφέρουσα για κάθε πιθανό επενδυτή, θα πρέπει να ρυθμίσει τις οφειλές της προς το Δημόσιο. Αυτό που επιθυμούν στην Ένωση δεν είναι η εξόφληση σε 35 δόσεις, αλλά ζητούν μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής του χρέους, καθώς τα έσοδά της ομάδας είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

Το ιδανικό για την ΑΕΚ θα ήταν η εξόφληση σε 60 δόσεις, ή αλλιώς σε 5 χρόνια, με το ποσό που θα πρέπει να πληρώνει μηνιαίως να φτάνει τις 300.000 ευρώ.

Υπολογίζεται, μάλιστα, πως για την ερχόμενη σεζόν, εφόσον επιτευχθεί η ρύθμιση που θέλει η διοίκηση, θα απαιτούνται περίπου 800.000 ευρώ μηνιαίως για Εφορία, ΙΚΑ, προσωπικό, φόρο μισθωτών υπηρεσιών και οφειλές απέναντι σε πρώην ποδοσφαιριστές βάσει διακανονισμών που έχουν γίνει.

Από τη στιγμή που σχεδόν όλα τα έσοδα της ΠΑΕ είναι δεσμευμένα, εκτιμάται πως θα χρειαστούν 9-10 εκατ. ευρώ ως το τέλος της περιόδου, χρήματα που θα πρέπει να μπουν από κάποιον επενδυτή.



Μαρί-Λουίζ Έτα: Η πρώτη γυναίκα που θα προπονήσει ομάδα Bundesliga
Μαρί-Λουίζ Έτα: Η πρώτη γυναίκα που θα προπονήσει ομάδα Bundesliga
Μουντιάλ 2026, Αντσελότι: «Ο Νεϊμάρ έχει ακόμα δύο μήνες μπροστά του, είναι στο σωστό δρόμο»
Μουντιάλ 2026, Αντσελότι: «Ο Νεϊμάρ έχει ακόμα δύο μήνες μπροστά του, είναι στο σωστό δρόμο»
Σμαρτ για την επιστροφή του: «Ένιωσα υπέροχα»
Σμαρτ για την επιστροφή του: «Ένιωσα υπέροχα»
Τεράστια νίκη της Ελλάδας επί της Ισπανίας
Τεράστια νίκη της Ελλάδας επί της Ισπανίας
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved