Βαλβέρδε: «Μάχη επί ίσοις όροις με Παναθηναϊκό»

Βαλβέρδε: «Μάχη επί ίσοις όροις με Παναθηναϊκό»

Την εκτίμηση ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν με ίσους όρους το πρωτάθλημα εξέφρασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε και εξήγησε το γιατί δεν τρελαίνεται για μεταγραφές μεσούσης της σεζόν.

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, τις δυσκολίες του και το τελικό αποτέλεσμα.

«Σήμερα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο είχε πάρα πολύ καλή οργάνωση. Ηταν πολύ καλά στημένος και κλεισμένος πίσω. Εμείς δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τις δύο ευκαιρίες του Τζεμπούρ και το γεγονός αυτό μας έκανε στο δεύτερο ημίχρονο να πηγαίνουμε αντίθετα στο ρεύμα. Πετύχαμε το γκολ, όμως μετά χάσαμε την ισορροπία μας. Οι παίκτες του Ατρομήτου άρχισαν να πιέζουν. Είχαμε περισσότερο την αίσθηση της πίεσης και του κινδύνου, παρά πραγματικό κίνδυνο, γιατί την μοναδική καλή τους ευκαιρία την έκαναν από στημένη φάση. Χάσαμε την αίσθηση της σιγουριάς με την έξοδο του Μοντέστο, αλλά ευτυχώς το πρόβλημα λύθηκε με την είσοδο του Μέλμπεργκ».

Ο Βαλβέρδε ρωτήθηκε στη συνέχεια αν η οπισθοχώρηση του Ολυμπιακού στο τελευταίο τέταρτο ήταν απόρροια δικής του εντολής.

«Αυτό συνέβη γιατί νιώθαμε τον κίνδυνο από τη στιγμή που πετύχαμε το γκολ και μετά, αλλά από τη στιγμή που πέρασε αρκετός χρόνος και είχαν μείνει λίγα λεπτα πλέον, δεν χρειαζόταν να βγαίνουμε άλλο επιθετικά. Ηταν προτιμότερο να προστατευθούμε. Περάσαμε αρκετά λεπτά με κίνδυνο γιατί ενώ κερδίζαμε ο Ατρόμητος έπαιζε με αντεπιθέσεις, και οι δικοί μας ακραίοι παίκτες ήταν πάρα πολύ ψηλά, οπότε έπρεπε να το διορθώσουμε αυτό».

Σε ό,τι αφορά στη μάχη για τον τίτλο, ο τεχνικός των ερυθρόλευκων υποστήριξε ότι θα έχει... συγκινήσεις.

«Σίγουρα είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία με έξι βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, αλλά αυτό δεν μας ξεγελά γιατί ο Παναθηναϊκός έχει δύο παιχνίδια λιγότερα. Προτιμάμε βέβαια να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση παρά να είμαστε δεύτεροι. Το φετινό πρωτάθλημα θα διεκδικηθεί επί ίσοις όροις και από τους δύο. Δεν ξέρουμε πως θα πάνε τα πράγματα για μας ή για τον Παναθηναϊκό, σίγουρα όμως θα υπάρχουν συγκινήσεις».

Κληθείς να μιλήσει για τη μεταγραφική ενίσχυση, ο Βάσκος προπονητής έδωσε μια αφοπλιστική απάντηση.

«Θα είμαι ειλικρινής. Οταν έρχεται η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου αισθάνομαι όπως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που εύχομαι να τελειώσει. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί, αν θα έρθει κάποιος παίκτης για να μας βοηθήσει. Είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής από την ομάδα που έχουμε. Η αλήθεια είναι ότι δε μου αρέσει μέσα στη διάρκεια τη χρονιάς να αλλάζω πολύ την ομάδα. Είναι δύσκολο για κάποιον που έρχεται στη μέση της σεζόν να προσαρμοστεί στον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να δουλεύουμε».



NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Ολυμπιακός: Έστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ και ζητά πειθαρχική δίωξη για Αλμέιδα
Ολυμπιακός: Έστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ και ζητά πειθαρχική δίωξη για Αλμέιδα
Πώς λειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ τη Μεγάλη Εβδομάδα
Πώς λειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ τη Μεγάλη Εβδομάδα
Euroleague: Με 1.000 οπαδούς η Μακάμπι στο Game 3 με τον Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Με 1.000 οπαδούς η Μακάμπι στο Game 3 με τον Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved