Τρούπκος: «Χάος, όμηροι και μεγάλη αδικία, όχι μόνο για τη Βέροια, αλλά και για τις άλλες ομάδες»

Τρούπκος: «Χάος, όμηροι και μεγάλη αδικία, όχι μόνο για τη Βέροια, αλλά και για τις άλλες ομάδες»

Για την κατάσταση με την καθυστέρηση των μπαράζ που βιώνει η Βέροια και όχι μόνο, μίλησε ο Θωμάς Τρούπκος.

Στην κωλυσιεργία στον ορισμό του μπαράζ ανόδου για τους Ημαθιώτες, που σκορπά αβεβαιότητα και εκνευρισμό, για μια πρωταθλήτρια ομάδα που θα ήταν δίκαιο να είχε ήδη αποκατασταθεί εντός της νέας Super League μίλησε ο γενικός αρχηγός της Βέροιας, Θωμάς Τρούπκος στο CityofPrimo106.1.

Με τον όρο “κλειστή Λίγκα”, που χρησιμοποιεί να ενέχει μεγάλη αλήθεια (σκεφτείτε το σενάριο να έχουν ανέβει συνολικά δυο ομάδες στην Α’ Εθνική σε... δυο χρόνια, αφού και πέρυσι προήχθη μόνο ο Ιωνικός).

Ο παλαίμαχος της «Βασίλισσας του Βορρά» στάθηκε στην αδικία που βιώνει η ομάδα του, αλλά και οι υπόλοιπες βάσει του συγκεκριμένου συστήματος, που πρέπει να αλλάξει δραστικά το ταχύτερο δυνατό, ενώ έκανε αναφορά και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Βεροιώτες και εξήγησαν τους λόγους που δεν κατατέθηκε ένσταση για το θέμα Πεταυράκη στη Λιβαδειά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τρούπκου:

Για το μπάχαλο και την αβεβαιότητα για το αν θα γίνει μπαράζ, πότε και με ποιόν αντίπαλο, με τις εκκρεμότητες στα θέματα Παναιτωλικού (συζητιέται την Τετάρτη), Απόλλωνα Σμύρνης και η μη επικύρωση της βαθμολογίας, για να οριστεί κάποια στιγμή το επόμενο “ανάμεικτο” ως προς τις δυο κατηγορίες μπαράζ: «Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι γίνεται. Εκεί που πιστεύεις ότι τα έχεις δει όλα, πάντα οι ειδικοί του ποδοσφαίρου ανακαλύπτουν κάτι καινούριο και σε ξαφνιάζουν, σε εκπλήσσουν δυσάρεστα. Η ανακοίνωση που έβγαλε ο σύλλογος τα λέει όλα. Είναι τόσο ξεκάθαρα, τόσο απλά. Διατυμπανίζει τόσο πολύ την αδικία που βιώνουμε σαν κλαμπ, που νομίζω ότι δεν υπάρχει προηγούμενο. Είδαμε μια ομάδα που είναι πεσμένη από τη Σούπερ Λιγκ 1, εδώ και δυο μήνες, να κάνει ένσταση για τον τελευταίο αγώνα, που δεν έχει καμία σημασία, δεν έχει κανένα όφελος. Στην ουσία μπλοκάρει τώρα όλη την επικύρωση. Καταλαβαίνει και ο πιο ανόητος τι συμφέροντα εξυπηρετούνται. Χωρίς να σκέφτονται ότι οι ποδοσφαιριστές που έχουν ξεκινήσει από 1η Ιουλίου ή 1η Αυγούστου, εδώ και ένα χρόνο τώρα ταλαιπωρούνται με συνεχόμενες αγωνιστικές, συχνούς αγώνες Κυριακή-Τετάρτη. Φτάνουμε τώρα στο τέλος και δε ξέρουμε πότε θα τελειώσει το πρωτάθλημα”.

Για την αδικία που βιώνει η Βέροια, αλλά και την αποτυχία του τωρινού συστήματος, που αποτελεί κοινό τόπο και μόνιμη επωδό τους τελευταίους μήνες στους “κόλπους” των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2, αλλά και στη διοργανώτρια αρχή: “Η Βέροια είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αναδιάρθρωσης που έχει γίνει. Το γράφει και η ανακοίνωση εξάλλου. Δυο χρονιές πρωταθλήτρια δεν άλλαξε κατηγορία. Τη μια που άλλαξε κατηγορία, άλλαξαν όλες οι ομάδες, ακόμα και αυτές που έχουν πέσει. Βλέπουμε και φέτος ξεκάθαρα, στην κλειστή Λίγκα, στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, που είναι χωρίς ουσία και χωρίς καμία σημασία. Να παίζουν όλες οι μεγάλες ομάδες μαζί ντέρμπι και να μη γεμίζουν ένα στάδιο όλες μαζί. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνετε το πόσο μεγάλη αποτυχία είναι το όλο σύστημα».

Για το αν είναι επιβεβλημένο... χθες να αλλάξει κάτι δραστικά: «Δεν υπάρχει λόγος να επενδύσεις, να χάνεις χρήματα και στο τέλος να βγαίνεις πρώτος και να μη γνωρίζεις αν ανέβεις κατηγορία. Πρέπει να αλλάξουν δραστικά όλα, να επανέλθει το παλιό το σύστημα. Τουλάχιστον δυο ομάδες απευθείας. Όπως είπε και ο προπονητής μας (σ.σ. Παύλος Δερμιτζάκης), πέρυσι με 14 ομάδες ανέβαινε μιάμιση ομάδα απευθείας. Ο πρωταθλητής και ο δεύτερος έπαιζε μπαράζ. Τώρα με 34 ομάδες, με δυο ομίλους να μη βγαίνει στην ουσία κανένας, να παίζουν οι πρωταθλητές μπαράζ. Είναι πάρα πολύ άδικο, το έχουμε πει. Όλη τη χρονιά το λέμε, έχουμε καταντήσει γραφικοί, αλλά δυστυχώς, όπου και να το πούμε, αυτό που είπε και ο πρόεδρός μας, κλειστές πόρτες και κλειστά αυτιά. Κάτι πρέπει να γίνει, δε μπορεί να μείνει αυτό το σύστημα που υπάρχει. Θα το πω για χιλιοστή φορά, αλλά είναι πολύ μεγάλη αδικία. Όχι μόνο για τη Βέροια, αλλά για όλες τις ομάδες. Φέτος ήμασταν εμείς, του χρόνου μπορεί να είναι η Λάρισα, η Καρδίτσα, ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Πρέπει να αλλάξει το σύστημα σίγουρα, δε το συζητάμε και νομίζω ότι το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Δεν είναι θέμα ομάδας. Έτυχε ο Λεβαδειακός στα μπαράζ να είναι πιο τυχερός, πιο καλός, πως να το πω και πήρε την άνοδο. Από εκεί και πέρα... χάος!».

Για την ένσταση που δεν κατέθεσε η Βέροια για το θέμα Πεταυράκη στη Βοιωτία: «Από τη στιγμή που ο διαιτητής δεν διέκοψε τον αγώνα, που θα έπρεπε να το έχει κάνει, στο γήπεδο βρισκόταν και ο νομικός σύμβουλος της ομάδας και ο διευθύνων σύμβουλος, ο Αχιλλέας Μπίκας, νομίζω ότι πήραν σωστή απόφαση. Για πολλούς φαίνεται αυτό παράδοξο, που δε κυνηγήσαμε να το κάνουμε. Νομίζω ότι η ανακοίνωσή μας τα εξηγεί όλα. Δε θα κάνουμε κάτι μόνο για τις εντυπώσεις. Είχαμε το περιθώριο να κάνουμε τα πάντα και καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα».

Για το σημείο που βρισκόμαστε, τι περιμένει και τι “κυνηγά” η ομάδα της Ημαθίας: «Αυτό που γράφει η ανακοίνωση. Η΄ να ξεκινήσουν τα μπαράζ άμεσα ή να γίνει μια γενναία αναδιάρθρωση, που θα είναι και το πιο τίμιο από όλα. Και να ανέβουν, να γίνουν παραπάνω οι ομάδες. Δε μπορούμε να είμαστε όμηροι σε όλο αυτό το παιχνίδι που παίζεται. Είναι παράλογο και παράδοξο, δε γίνεται. Πρέπει να σκεφτούν ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρεις ομάδες, που περιμένουν οι ποδοσφαιριστές, δε ξέρουν που θα αγωνίζονται. Πότε θα ξεκουραστούν, λήγουν συμβόλαια, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Δε μπορείς να κάνεις τίποτα, είσαι όμηρος».

Για το δικό του μήνυμα στον κόσμο της Βέροιας, ότι θα κάνουν το καλύτερο, όσο είναι στο χέρι τους και τους επιτρέπεται για να οδηγήσουν την ιστορική ομάδα ξανά στα σαλόνια: «Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα, όποιος αντίπαλος και να είναι στο επόμενο μπαράζ. Χάσαμε μια ευκαιρία. Θα προσπαθήσουμε, αν υπάρξει δεύτερη ευκαιρία, να παίξουμε, να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε την άνοδο στο δεύτερο μπαράζ. Θα τα κάνουμε όλα. Ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη, να είναι κοντά στην ομάδα και αυτό που είναι να γίνει, θα γίνει. Σίγουρα θα είμαστε πιο... ψυλλιασμένοι. Θα παίξουμε με μια ομάδα Σούπερ Λιγκ 1, θα έχει περισσότερες εμπειρίες, θα είναι σίγουρα πιο μεγάλης δυναμικότητας. Αλλά είναι η ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού, πρέπει να είσαι έτοιμος, να τα δώσεις όλα και δε ξέρεις τι θα γίνει. Με καρδιά, με ψυχή, με σύστημα και καθαρό μυαλό. Υπάρχουν πολλές αρνητικές παράμετροι, προβλήματα που δε σου επιτρέπουν να είσαι στην κατάσταση που θα έπρεπε να είσαι και ειδικά αυτή την περίοδο|.

Για το αν προκύπτει συγκεκριμένη πληροφόρηση, για το πότε θα γίνει το οριστικό ξεκαθάρισμα: «Δε γνωρίζουμε τίποτα και εμείς, περιμένουμε να μάθουμε το αν θα παίξουμε και πότε».

Πηγή: soccerpractor.blogspot.com



Παναθηναϊκός AKTOR: «Απομένουν 5 παιχνίδια κι όλα είναι σαν τελικοί» - Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν
Παναθηναϊκός AKTOR: «Απομένουν 5 παιχνίδια κι όλα είναι σαν τελικοί» - Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved