Ολυμπιακός Βόλου: Παρουσίασε Γκαγιάχα – «Θέλω κατοχή και πίεση»

Ολυμπιακός Βόλου: Παρουσίασε Γκαγιάχα – «Θέλω κατοχή και πίεση»

Το νέο του προπονητή Μανού Γκαγιέχα, παρουσίασε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Επίσημα παρουσιάστηκε ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Μανού Γκαγιέχα, ο οποίος έδωσε το στίγμα της ποδοσφαιρικής του φιλοσοφίας. Τον Ισπανό τεχνικό προλόγισε το διοικητικό στέλεχος των «ερυθρολεύκων» Δημήτρης Πέγιος, αποκαλύπτοντας πως ο Γκαγιέχα θα μπορούσε να έχει έρθει στην ομάδα ήδη από το καλοκαίρι.

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε σήμερα το νέο μας προπονητή. Είναι η πρώτη φορά που η τωρινή διοίκηση προχωρά σε μία τέτοια επιλογή για τον πάγκο. Οι συζητήσεις μάλιστα έγιναν ήδη από το καλοκαίρι, όμως για διάφορους λόγους το θέμα δεν προχώρησε τότε. Τώρα όμως, κρίνοντας ότι η ομάδα χρειαζόταν κάποιες ριζικές αλλαγές, αποφασίστηκε να έρθει ο νέος τεχνικός. Διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και θα έχει χρόνο για να αποδείξει τις ικανότητες του. Έχουμε ίδια ιδιοσυγκρασία και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά. Καλή τύχη!»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μανού Γκαγιέχα: «Νιώθω πολύ καλά που βρίσκομαι εδώ. Υπάρχουν πολύ καλοί άνθρωποι στο κλαμπ, αλλά και οι καλύτερες προϋποθέσεις για να αρπάξω αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Ο Βόλος είναι μία όμορφη πόλη, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Έχω εικόνα για τους παίκτες μου και πιστεύω σε αυτούς. Χρειάζομαι μόνο λίγο χρόνο για να τους περάσω αυτά που θέλω και να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Μιλάω μαζί τους, ρωτάω πράγματα και μου λένε ότι τους αρέσει ο τρόπος που προπονώ. Θέλω μόνο λίγο χρόνο για να είμαστε αυτοί που πρέπει.

Σαν στυλ παιχνιδιού, θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να κερδίζεις όταν έχεις τη μπάλα στα πόδια σου. Θέλω την κατοχή και θέλω να πιέζουμε όταν δεν έχουμε τη μπάλα για να την αποκτήσουμε. Η ομάδα έχει πολύ καλούς παίκτες με ποιότητα. Το σύστημα είναι απλά νούμερα. Το σημαντικότερο είναι η ιδέα και αυτό που δουλεύουμε. Μου αρέσει το 4-4-2 και το 4-2-3-1.

Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να έχουμε πολλούς παίκτες στην επίθεση. Μετά το παιχνίδι στην Καρδίτσα πραγματικά δεν κοιμήθηκα. Πρώτη φορά στην καριέρα μου δέχτηκα 4 γκολ σαν προπονητής. Ήθελα να πω ένα συγγνώμη στον κόσμο, από εδώ και πέρα θα πηγαίνουμε μόνο για να κερδίζουμε. Δεν ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου αυτός που είδαμε στην Καρδίτσα. Χθες δουλεύαμε όλη μέρα. Παίρνω πληροφορίες από παντού. Πολλοί άνθρωποι δουλεύουν για το καλύτερο και όλοι μαζί θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάει καλά η ομάδα μας.

Το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού Βόλου είναι φανταστικό. Έχουμε 3 γήπεδα που μπορούμε να προπονηθούμε. Γενικά όμως πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Θέλω χρόνο και το μόνο που σκέφτομαι είναι να κερδίσει η ομάδα το Σάββατο. Όσον αφορά τις μεταγραφές είναι πολύ νωρίς, για μένα οι παίκτες μου αυτή τη στιγμή είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Δουλεύουμε στην ψυχολογία των παικτών.

Οι Ισπανοί προπονητές είναι διαφορετικοί, όχι καλύτεροι από τους Έλληνες. Η προπονητική μας σχολή είναι καλή, πρέπει όμως να την «παντρέψουμε» με την ελληνική κουλτούρα. Αυτή η μίξη είναι το ζητούμενο. Τέλος θέλω να κλείσω με ένα μήνυμα στο κόσμο του Ολυμπιακού: Είμαι περήφανος που είμαι εδώ, να φυλάτε την ιστορική ομάδα του Βόλου (στα ελληνικά)».

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι Τζον Μάθα και Γιώργος Ράλλης. «Είμαι ο συνεργάτης του κόουτς. Δουλέψαμε μαζί και πέρυσι και τον βοηθάω στο κομμάτι της ανάλυσης και της εκγύμναση των παικτών. Θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα να γίνει ακόμα καλύτερη. Υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ, με αρκετούς καλούς παίκτες. Είναι πρόκληση και για εμένα. Είμαι νέος, έχω όμως εμπειρία και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ», ανέφερε ο Μάθα.

Ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων Γιώργος Ράλλης σημείωσε: «Είμαι χαρούμενος που ήρθα στην οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου. Έχω την ευκαιρία να δουλέψω για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο. Όπως έκανα πάντα σε όλες τις ομάδες που έχω δουλέψει, θα δώσω τα πάντα για τον Ολυμπιακό Βόλου, είναι μία ιστορική ομάδα».

Πηγή: regista.gr



«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved